שתף קטע נבחר

לומדת הנדסת מערכות ולא פוסלת פוליטיקה

יערה מרקוס לומדת הנדסת מערכות מידע בבן גוריון, אך מבחינתה גם קריירה פוליטית באה בחשבון. מחוץ לקמפוס היא משמשת כרכזת לקידום נערות במקצועות המדעיים, מדריכה בתכנית למצויינות במחשבים ואפילו הקימה קבוצה בפייסבוק למתכונים פשוטים לסטודנטים. הכירו סטודנטית בשבוע

יערה מרקוס, 24, סטודנטית להנדסת מערכות מידע באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע

 

 

עוד במדור סטודנט בשבוע :

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו 

 

מגורים: עם עוד שותף ושותפה ליד האוניברסיטה בבאר-שבוע. במקור מראשון לציון.

 

למה בחרתי ללמוד הנדסת מערכות מידע: רציתי ללמוד תואר שמשלב תִכנות עם תחומים נוספים, והתלבטתי בין כמה תארים כמו תעשיה וניהול, מדעי המחשב והנדסת תוכנה. היה נראה שזהו תואר שישלב את כל התחומים הללו בצורה מיטבית; בתואר לומדים קורסי תכנות רבים, לצד קורסים במתמטיקה, כלכלה ואפילו פסיכולוגיה.

 

הדבר שאני הכי נהנית ממנו בלימודים: בעיקר מקורסי התכנות – זה מאוד כיף לראות איך כתיבת קוד הופכת לתוכנית שלמה. כמובן שזה מאוד מתסכל לפעמים, אבל הסיפוק המיידי של תכנית שעובדת לאחר הרבה נסיונות הוא מתגמל מאין כמוהו.

 

מילה טובה לאוניברסיטה: האווירה הסטודנטיאלית. אוניברסיטת בן גוריון היא בדיוק כמו שמספרים: סוג של קולג' אמריקאי עם הרבה פאבים, מסיבות וארוחות שישי כיפיות. בנוסף המעורבות החברתית בקמפוס היא מאוד מפותחת. יש לא מעט אפשרויות לסטודנטים שרוצים להרחיב אופקים מעבר ללימודים.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: הייתי רוצה לראות קצת יותר חיבור לתעשייה בתואר שלי. לפעמים חלק מהתכנים בקורסים לא מעודכנים וגם לא תמיד העומס מאפשר עבודה במהלך התואר. בנוסף, בעיה הקיימת בהרבה אוניברסיטאות היא שהמרצים מגיעים ממחקר ולא תמיד מנוסים בהוראה.

 

הקושי בלימודים: לימודי הנדסת מערכות מידע הם לימודים מאתגרים מאוד וכפי שאמרתי, מאוד עמוסים, במיוחד בשנה השלישית. אני עובדת במהלך התואר ולעתים מאוד מתקשה לשלב בין הלימודים לעבודה.

 

 

מה אני אוכלת בהפסקה: אני משתדלת להביא אוכל מהבית. הקמתי קבוצת פייסבוק בשם מתכונים טעימים (וקלים) בין סטודנטים רעבים ובה אנשים משתפים מתכונים שמתאימים למטבחים סטודנטיאליים, הקבוצה ממש תפסה תאוצה וכיום מונה מעל 7,000 חברים מכל הארץ ואלפי מתכונים מיוחדים. לכן, לרוב אביא איתי מנה צמחונית מזינה לפי אחד המתכונים שמצאתי בקבוצה.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: לא חושבת שהייתי מבקשת הטבה לעצמי, כן הייתי רוצה לראות השקעה בתשתיות בפריפריה ובעיקר בחינוך, על מנת שנוכל לראות באוניברסיטה יותר סטודנטים מהדרום.

 

קורס אהוב: תכנות מתקדם. קורס שנחשב אחד הקשים בתואר, אבל עשיתי אותו בקיץ בתנאים קצת יותר נעימים. בקורס זה לומדים שלוש שפות תכנות במקביל וישנן עבודות הגשה תכנותיות שדרשו הרבה יותר השקעה מבעבר. אהבתי את הקורס כי הוא שם דגש על חשיבה ותכנון נכון של קוד, במיוחד בתכניות מאוד גדולות.

 

קורס שנוא: אלגוריתמים. בקורס זה למדנו אלגוריתמים ידועים והוכחות פורמליות ופחות התחברתי לזה. אני מתחברת יותר לקורסים הפרקטיים.

 

מרצה אהוב: פרופ' ליאוניד ברזנסקי, שהצליח להפוך הרצאות בקורס קשה כמו חדו"א למעניינות וד"ר גיא שני, מרצה מהמחלקה שלי שיש לו דרישות גבוהות מאוד מהסטודנטים בקורסים שלו, אך גם מלמד ברמה גבוהה ומעניינת ולא רציתי לפספס אף הרצאה.

 

אם לא הייתי לומדת הנדסת מערכות מידע הייתי לומדת: תקשורת ופוליטיקה וממשל/יחסים בינלאומיים. אני מאוד מתחברת לפוליטיקה ולהסברה.

 

עבודה: אני עובדת כמדריכה בבית יציב בבאר שבע, מדריכה בתכנית "מגשימים", תכנית מצוינות ללימודי מחשבים לסייבר המיועדת לתלמידי הפריפריה ובנוסף אני רכזת לענייני קידום נערות למדעים בתכניות החינוכיות של בית יציב. מטרת העל שלי בעבודה היא לראות יותר בנות בתחומי המדע והטכנולוגיה; כיום לצערי יש מחסור בבנות בתחום הזה.

 

פעילות מעבר ללימודים: לוקחת חלק בתוכנית ה-Fellowship של ארגון StandWithUs – ארגון חינוכי בינלאומי הפועל לשיפור וקידום מעמד ישראל בעולם. במסגרת התוכנית אני ועוד כ-150 סטודנטים מ- 6 קמפוסים ברחבי הארץ עוברים הכשרה, הרצאות וסדנאות בנושאי הסברה ודיפלומטיה ציבורית, וכעת אנו מתחילים לעבוד על הוצאה לפועל של פרויקט הסברתי כלשהו ביוזמתנו ובכוחות עצמנו שמטרתו שיפור תדמיתה של ישראל בעולם, בשאיפה שהוא יצליח ועוד תשמעו עליו בחדשות.

 

בחופשה בין הסמסטרים: לצערי חופשת הסמסטר האחרונה הוקדשה בעיקר למועדי ב', אבל בדרך כלל אני חוזרת הביתה לראשון לציון, מקבלת קצת חום של משפחה וחברים.

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: בקיץ נסעתי לגרמניה לבקר שלוש חברות שהכרתי במסגרת משלחות נוער שהשתתפתי בהן בעבר.

 

תכניות לעתיד: משתנות בכל דקה אצלי; נכון לעכשיו השאיפה היא לעשות תואר שני, בארץ או בחו"ל, להתחתן, לעבוד בתעשיית ההיי-טק ואולי בעתיד גם לפוליטיקה.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור


פורסם לראשונה 06/03/2014 18:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים