שתף קטע נבחר
 

הערכה: מום בלב גרם למותו של ג'ירף בספארי

בספארי ניסו להציל את דארווין, ג'ירף מרושת בן כחמש שנים שנמצא רובץ על הקרקע עם ראש שמוט והתקשה לקום בכוחות עצמו. "הוא הלך ונחלש. כל המאמצים הרפואיים שלנו לא שיפרו את מצבו", אומר ד"ר יגאל הורוביץ, וטרינר הספארי שנאלץ להרדים את החיה. נתיחה ראשונית לאחר המוות גילתה כי הג'ירף סבל מלב קטן ולא מפותח בהשוואה לבני גילו

דארווין, ג'ירף מרושת כבן חמש שנים הורדם אתמול (ב') למוות על ידי הצוות הווטרינרי בגן החיות בעקבות החמרה במצבו הבריאותי.

 

כל הסיפורים החמים - אצלנו בפייסבוק

 

כשהגיעו המטפלים אתמול בבוקר לחצר הג'ירפות הם הבחינו כי הג'ירף הצעיר רובץ על הקרקע ומתקשה להרים את צווארו. "המטפלים הזעיקו אותי בבוקר כדי לסייע לו וכשהגעתי, הוא היה עם ראש שמוט על הרצפה וככל הנראה רבץ לא מעט זמן על האדמה", מספר ל-ynet ד"ר יגאל הורוביץ, וטרינר הספארי.

 

 (צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג) (צילום: טיבור יגר, ספארי ר
(צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג)
 

צוואר שמוט: הזמן פועל לרעת הג'ירפה

לדברי הורוביץ, ניתן לג'ירף טיפול תומך שכלל נוזלים, סטרואידים במטרה לחזקו ולהשיב לו את האנרגיה הרבה שאיבד במהלך השעות האחרונות. "הוא היה במצב ירוד עם טמפרטורת גוף נמוכה וניסינו להעמיד אותו, אך הוא לא הצליח להתאושש", מוסיף הורוביץ.

 

"במקרים כאלו, הזמן פועל רק לרעת הג'ירף. היא נכנסת לעקה (סטרס) מהסיטואציה שבני אדם מטפלים ונוגעים בה. אם היא סובלת מחולשה אז אין לה כוח להחזיק את הצוואר העצום שלה ואז אנחנו נאלצים למשוך לה את הצוואר למעלה".

 

הורוביץ מציין כי העובדה שדארווין רבץ על האדמה גם סיכנה את בריאותו. "זו חיה כבדה מאוד וברגע שהיא רובצת על האדמה, היא פוגעת בשרירי הרגליים שלה, דבר שמפחית את הסיכוי שלה לעמוד לאחר מכן. המסה הגדולה של הגוף לחצה על השרירים ובמהלך הטיפול היא ניסתה לבעוט בנו, דבר שסיכן מאוד את צוות המטפלים. בעיטת ג'ירפה היא מסוכנת ביותר".


 (צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג) (צילום: טיבור יגר, ספארי ר
(צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג)

וטרינר הספארי: "החלטתי להרדים מתוך צער בע"ח"

הורוביץ מספר כי לאחר מספר שעות של טיפולים, דארווין הלך ונחלש ולא הצליח להתרומם על רגליו. "החלטתי להרדים אותו מתוך צער בעלי חיים כי כבר לא יכולנו לתרום דבר לאישוש שלו וכל המאמצים הרפואיים שלנו לא שיפרו את מצבו".

 

בספארי מציינים כי דארווין נולד פני כחמש שנים בגן החיות ומהרגע שנולד, בספארי נאלצו להתערב באופן חריג ולהניק אותו מבקבוק. "לכל אורך הדרך הוא לא היה פרט מפותח מאוד. מצד אחד הוא לא היה חולה, אבל הוא נחשב לג'ירף נמוך וקטן בהשוואה לחבריו", מוסיף הורוביץ.

 

 (צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג) (צילום: טיבור יגר, ספארי ר
(צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג)

"ייתכן שהיה מום חמור יותר בלב"

פגר הג'ירף נשלח לנתיחה במכון הווטרינרי בבית דגן שם נערכה לחיה נתיחה ראשונית ואז נשלל החשש שהוא הואכל במזון לא מתאים על ידי המבקרים. האכלת חיות על ידי מבקרים גרמה בשנים האחרונות למותן של שתי ג'ירפות בספארי.

 

בספארי מציינים כי הלב של דארווין נראה קטן ולא מפותח מספיק, בהשוואה ללב של ג'ירף בגילו. "למרות שאין לנו תשובה מוחלטת מהדו"ח הפתולוגי בשלב זה, יתכן שהיה שם מום חמור יותר בלב. סביר להניח שבטבע הוא לא היה מגיע לתוחלת חיים ארוכה כי היה נטרף נוכח המגבלה הפיזית שלו ובספארי הוא הצליח להאריך חיים למספר שנים", מסכם הורוביץ.

 

בינואר אשתקד ביצעו בספארי המתת חסד לדובּל'ה, ג'ירף בן 17 שנה, לאחר שסבל מזה כשנתיים מבעיות בריאותיות בתקופות החורף ולמרות טיפול תרופתי מצבו לא השתפר.

 

הג'ירפה המרושתת מגיעה לגובה של עד כ-4.7 מטר ומשקלה מוערך עד כ-2 טון. בטבע רק כ-50 אחוז מהג'ירפות מצליחות להגיע לבגרות מינית ולהאריך חיים עד ל-25 שנה. רבות מהן נטרפות אריות, נמרים וכלבי פרא. בשבי מסוגלות הג'ירפות להאריך חיים עד ל-30 שנה. הזכרים מגיעים לבגרות מינית בגיל שבע שנים ואילו הנקבות בגיל ארבע שנים. בטבע מצבה של הג'ירפה המרושתת באפריקה נחשב ליציב למדי והיא אינה בסכנת הכחדה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
מומלצים