שתף קטע נבחר

קונסולת משחק ניידת באייפון ובאנדרואיד

הסלולרים הופכים לחזקים יותר והמשחקים הופכים למתוחכמים יותר (חוץ מ-2048). האם אנדרואיד ואייפון יכולים להחליף קונסולות ניידות עם בקרי שליטה מיוחדים ומשחקים מתאימים? ספוילר: זה עדין לא הדבר האמיתי

משחקי סלולר הם שוק ענק וצומח. חברות כמו רוביו (אנגר ברידס) ואנשים פרטיים כמו נגויאן (פלאפי בירד) עושים מיליונים, מה שגורם לעוד חברות לנסות את מזלן (ולא רק בציפורים). ובסוף כרגיל, הרוב יגיע לאפל וגוגל. בתוך המבול הזה של המשחקים ישנם גם שהולכים לכיוון החומרה עם קונסולות מבוססות אנדרואיד המתחברות לטלוויזיה, שלטים ועזרים שונים, שאמורים לשדרג את החוויה.

  

מגרש משחקים בארכוס ()
מגרש משחקים בארכוס

 

האם יש לכיוון הזה סיכוי? אולי. בינתיים אין חוויה בלעדית שלא קיימת בפורמט סלולרי רגיל ותחרות אמיתית לקונסולת ניידות (VITA). וזה עדיין מוצר נישתי - אולי לילדים. להלן 2 קונספטים: הטאבלט של ארקוס והקייס של לוגיטק. במקרה של הטאבלט מדובר במחיר של 900 שקל (יבוא של באג) ו-600 שקל במקרה של לוג'יטק ולקייס לאייפון, שהוא בעצם בקר משחקים ומטען לסלולרי המשווק על ידי אורנג'.

 

עוד סיפורים חמים: בפייסבוק שלנו

 

האפליקציות שמציעים בארכוס ()
האפליקציות שמציעים בארכוס

 

Archos GamePad 2

גיימפד 2 הוא בעצם טאבלט אנדרואיד (גירסת 4.2 גומונים) עם כפתורי שליטה למשחק: 4 לחצנים, שני מוטות "אנלוגיים", פד, ו-4 הדקים בדופן המכשיר. הם מצורפים למסך בגודל 7 אינץ' ברזולוציה של 800 על 1280, מעבד מרובע ליבות, נפח אכסון של 8 גיגהבייט ו-2 גיגהבייט זכרון פנימי. מידות המכשיר: עובי של כמעט 10 מ"מ שנפרש על פני קצת יותר מ-20 ס"מ ורוחב על 15.4 ס"מ. שמן - אולי למשחקים זה דווקא יתרון בגלל האחיזה. המשקל: 400 גרם סבירים.

 

 

חלליות באייפון ב-Powershell ()
חלליות באייפון ב-Powershell

 

משחקים

כפי שהבנתם לא מדובר במילה האחרונה בכל הנוגע למכשירי לוח. זה ניכר בעיקר במסך שלא נראה מספיק טוב ואינו מסוגל להגיע לבהירות מספיק גבוהה, מהירות תגובה לא מספקת וביצועים, על פי תוכנת 3Dmark מהנמוכים בכל הקטגוריות - ובפער ממש גדול.

 

זה פשוט טאבלט ברמה מאוד נמוכה באופן כללי שמתאים לשימושים כלליים  אם כי לא בנוחות שמציעים מכשירים באותה רמת מחיר, כמו למשל הלנובו יוגה, אם כי לאחרון ביצועים יותר חלשים.

 

אבל ליוגה אין כפתורים כאלה למשחקים. פלוס שני משחקים ניידים: אספלט שהוא מירוץ מכוניות, ומודרן קומבט 4, שהוא (הפתעה) משחק יריות מגוף ראשון. באופן מפתיע, יען כי הטאבלט אפילו לא מתקרב ליכולות של קונסולה (גם ניידת) בזירת הקרבות הזו, המתאפיינת בדרישות גבוהות, מדובר בניסיון כיפי.

 

 

 

ממש כמו עם השלט של האקסבוקס או הסוני או הפיסי , אנחנו רצים על החוף (כמו במודרן וורפייר 3) אל עבר חיילים רשעים, מפעילים נשק רובוטי מרחוק (כמו בשלב אחר במודרן וורפייר 3) ויורים ללא הגבלה מתוך עמדה בהאמר בנסיעה (מודרן וורפייר 2!). חוסר המקוריות בוטה, ואפילו זה לא כזה חדש בז'אנר.

 

אריזת המשחק סבירה, כולל סאונד והוא מאתגר במידה - כלומר די קל, ועושה רושם שהיה חשוב למפתחים שלא לתסכל את השחקן ולעזור לו עם כיוון אוטומטי וכיוצא בזה. הם גם קצת ניסו ליצור איזו מראית של, נקרא לזה מודעות עצמית, כשבמשחק הדמות משתמשמת בטאבלט (וקוראים לו גם כך) כדי להפעיל מרחוק נשק. השימוש מאוד זניח אבל עם קצת חשיבה אפשר ממש ליצור משחק שיתכתב עם המדיום בו הוא נמצא (וזה באמת לדרוש יותר מדי).

 

המשחק השני, אספלט 8 איירבורם, גם מצליח להיות שעשוע נחמד - זהו משחק נהיגה שמנסה לתת חוויה של יותר ממשחק רגיל לטאבלט מבחינת גרפיקה (עם הפליירים הבלתי נמנעים של השמש) ומצד שני, לשלב בין משחק נהיגה ארקיידי. זה לרוב מצליח ונחמד - לא יוצא מגדר הרגיל.

 

שני המשחקים אגב, ניתנים לקניה בחנות ובמחיר די גבוה (כ-30 שקל). טוב עשה מי שהחליט לתת שני משחקים למי שבחר לקנות את הטאבלט הזה, כדי שלא ישלם שוב. האפליקציה של ארכוס המכונה Game zone שמגיעה יחד עם הטאבלט מובילה למשחקים אחרים, שבחרה החברה לפי סיווגים שונים (יריות מרוצים וכדומה) - חלק מהמשחקים בתשלום וחלק חינם.

 

לא ברור על פי הם נבחרו כי ישנם שלא מותאמים לשליטה בכפתורים של הארכוס ומהווים משחקים רגילים. כלומר: מישהו עשוי לקנות את הטאבלט המיוחד במאות שקלים ולהוסיף 13 שקל למשחק (האדיר בקונסולה) Rayman, ולגלות שהוא יכול לשחק אותו גם על הסמארטפון הפרטי ובאותו אופן - שנחות מהמקור, ובלי הכפתורים. כי המשחק כאן הוא רק לגעת במסך כדי לקפוץ. זה אינו משחק פלטפורמה.

 

אופציה של שיוך אזורים במסך לסטיקים מסובכת מדי ולא עושה את העבודה. שוב: אם משחק נכתב למגע, אז כך יש לשחק אותו.

 

שאר המשחקים באפליקציה (אפשר כמובן גם להוריד רגיל מגוגל פליי) נחלקים באופן גס לכן ולא. לפעמים נחמד לפעמים לא מובן למה אני צריך טאבלט. בסופו של דבר - אף משחק פלטפורמה, טיסה לא מהנה או מתאים בול כמו משחק היריות ממנו נהניתי. מירוץ המכוניות גם בסדר אבל לא יוצא דופן. אם הסביר הזה מתאים לכם - אז הנה, תתחדשו.

 

שורה תחתונה: זה טאבלט לא טוב בזול. נכון, שזה עדיף מטאבלט לא טוב ביוקר, אבל בכל מקרה, הרעיון לא יותר מחביב. עוד 300 שקל ויש לכם ויטה.

 

Powershell 

המכשיר השני הוא בעצם מטען לאייפון 5 (ועוזריהם) שנותן גם חווית גיימינג. אנחנו מדברים על סוללת 1,500 עם 4 כפתורי משחק  פד כיוונים אחד ועוד שני כפתורים (הדקים) על הדופן. לבוגרים שבינינו: זה ממש שלט של סופר נינטנדו.

 

  

איכות ההרכבה גבוהה ונראה שמדובר במוצר חזק ואיכותי. המכשיר מתחבר לאייפון דרך חיבור לייטנינג לאחר שנחליק את האייפון פנימה. כדי לשלוף את המכשיר נדחוף אותו מאזור של החור עבור המצלמה. כדי לכבות את המסך ישנו כפתור קטן שלוחץ על הכפתור של האייפון.

 

במשחקים המיועדים למכשיר הזה (רשימה מלאה), יש גם את מיודענו אספלט בגרסה קצת אחרת, ועוד משחקים מומלצים כמו סוניק ב-3 דולר, משחקי טיסה כמו Metalstorm aces ועוד.יש משחקים טובים שהשלט גם עשוי לשדרג. דוגמה טובה היא Galaxy on fire 2 HD. מדובר במשחק חלליות מעולה (מ-2011) ואכן משודרג באמצעות המטען/שלט. יש לזכור: ההורדה חינמית, אך כמו רבים אחרים, בהמשך, תאלצו לשלם על שדרוגים שונים (פרימיום).

 

 

כמטען לאייפון, המכשיר טומן בחובו עוד כ- 70 אחוז סוללה, ואפשרות חשובה ביותר - מאפשר לנו להטעין את המכשיר באמצעות כבל מיני USB רגיל. ניתן לתפעל את המכשיר בצורה מלאה והוא אינו מוסיף כמעט משקל אולם זה מכשיר די ארוך כדי להסתובב איתו.  

 

וגם המכשיר הזה יקר. במיוחד ביחס למחירו בארה"ב - 69 דולר, שהם היום (מחשב...) כמעט 240 שקל, לאן נעלמו עוד (מחשב שוב...), 360 שקל? וזה חבל כי חוץ מזה מדובר במכשיר ממש חביב. תוסף קליל וגם מטען וסוג של מגן לאייפון. 600 שקל עושים את זה מחייב. במיוחד שזה לא מכשיר אוטונומי, אלא שזקוק לאייפון ולא רק זאת - מתחבר רק לדגמים מסויימים. זאת ועוד, תארו לכם שאפל תחליף את הכבל שלה במכשיר הבא, או שפתאום תמכור מכשיר קצת יותר רחב?

  

כך נראה המכשיר ללא האייפון  ()
כך נראה המכשיר ללא האייפון

 

שורה תחתונה: לא שווה את הכסף בארץ, לא בטוח שגם המחיר האמריקני שווה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
אייפון 5 פלוס לוגיטק
צילום: אהוד קינן
מומלצים