שתף קטע נבחר

מטבח, רצפה ועוד: טיפים לניקוי משטחי הבית

עם אילו חומרים ועזרים מותר לנקות את המשטחים בבית, אילו משטחים פרקטיים יותר ואילו יהיו יפים אך יעבידו אתכם כהוגן כשתרצו לנקות אותם? לכבוד פסח, קבלו חמישה טיפים לניקוי המשטחים השונים שיש לכל אחד מכם

בבתים של כולנו מגוון רחב של סוגי משטחים - סוגים שונים של רצפות, חיפויים או משטחי דלפק. אלא שבבואנו לנקות אותם אנחנו נתקלים בבעיה - עדיין לא נמצא החומר האחד שמתאים כפי שהוא לכל סוגי המשטחים.

 

 

בכתבה שלפניכם ריכזנו חמישה טיפים לניקוי המשטחים השונים - לאחר שחקרנו, בדקנו והתייעצנו עם מומחי הנקיון.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

טיפ ראשון – לא עובד בשביל אף משטח

כשאתם בוחרים את משטח הדלפק העליון למטבח שלכם, נמליץ בחום לברר ולשאול לא רק על עלויות ואסתטיקה. החל מחיתוך ירק רנדומאלי ללא קרש חיתוך ודרך כלים חמים וקרים, הדלפק עובר התעללות לא קטנה ולכן חשוב להבין (לפי סוג החומר כמובן) את ה"עשה ואל תעשה" עליו: האם המגבלות האלה מתאימות לכם, איך מחזירים אותו למיטבו, בכמה קלות ומה היא העלות של החומרים המיוחדים או בקיצור, כמה אתם הולכים לעבוד בשבילו...

 

טיפ שני – טיפול בעץ

הבחירה בעץ כדלפק עליון במטבח היא רומנטית וחמה, אך האם היא פרקטית? עץ מצריך לא מעט תשומת לב היות שהחומר עצמו בעל רגישות גבוהה יחסית לפגיעה והכתמה. לכן חשוב לזכור כי בכל מקרה של לכלוך על הדלפק, חובה לנקות כמה שיותר מהר. במקרים של הכתמה, יש הממליצים בשימוש של תערובת המורכבת מחצי כוס חומץ עם ליטר מים חמים, לשטוף ואז להחזיר למשטח את שכבת המגן על ידי שפשוף שמן פשתן או שמן ייעודי.

 

במקרה של ריחות לא נעימים, ניתן להכין עיסה של חצי כוס סודה לשתייה עם ליטר מים חמים, למרוח לתוך העץ ו"לעסות" את החומר פנימה, לשטוף ולייבש. אחרי הייבוש, החזירו לו את ההגנה על ידי מריחת שתי שכבות שמן פשתן או חומר ושיטה ייעודיים שהוגדרו על ידי היצרן.

 

טיפ שלישי – טיפול בפלדות אל-חלד (נירוסטה)

אחד מהגימורים היותר נקיים שניתן לעשות למטבח היא פלדת האל חלד - נירוסטה. קווים נקיים מעניקים למטבח מראה מודרני ולכן משטח מסוג זה - דרך דלפקים ועד חיפויים למקררים, מיקרוגלי ותנורים - הוא בחירה יחסית פופולרית בשנים האחרונות.

 

אלא שכל מי שרכש כזה משטח יודע שזה כיף לראות, אבל גיהנום לנקות - אסור להשתמש במטליות מחוספסות מבד קשה, סקוץ' וכריות לשטיפת כלים (גם העדינות). אם נרטב, מיד לייבש, אחרת יופיעו כתמי מים ואז לנקותם צריך את הבד הנכון...

 

באופן שוטף יש לנקות את המשטח עם מים חמים ומעט סודה לשתייה. כמה? שאלה מצויינת, מכיוון שלא מצאנו מי שיתחייב על תמהיל מדוייק ולכן כל ההמלצות היו – תנסו קודם בפינה קטנה שאף אחד לא רואה. במקרים של כתמים "קשים", שימו מעט חומץ ושטפו עם מים (במקרה של מכשירי חשמל, מטלית לחה בלבד). מדובר במשטח יפה ורגיש ולכן חשוב להבין לאן נכנסים כשבוחרים בו למטבח שלכם.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

טיפ רביעי – גרניט

לצד הנירוסטה, אחד מסוגי המשטחים הפופולריים בארץ ובעולם הם משטחי הגרניט. מדובר במשטח העשוי מסלע טבעי, אולם בניגוד למקורו הטבעי וה"קשוח", האמת היא כמו ברוב המקרים הקשוחים - הפוכה - שימוש בחומרי ניקוי מבוססי חומץ יפגע במשטח.

 

הניקוי המומלץ הוא עם כמות מצומצמת של סבון עם מים חמים או בחומר ייעודי של היצרן. טיפ קטן נוסף הוא שאפשר לבקש מהמתקין לאטום את הגרניט ככל הניתן ובכך להימנע מחייצים או שקעים עמוקים שיכולים להוות מרבצי חיידקים ולספק עבודה קשה בניקוי.

 

טיפ חמישי – שיש

בדומה לגרניט, גם הוא משטח נקבובי, רגיש לכתמים אך לא לחום ולכן מומלץ לנקות כמעט מיד כל נוזל שפוגע בו. לכך יש לא מעט חומרים מסחריים ייעודיים שעושים עבודה לא רעה בכלל. המלצה נוספת היא דווקא להשתמש בה בבוראקס (מבוטא כמו "בוא רקס" וכפי שכבר ניחשתם אין מדובר במאכל אלא מינרל לבן שמשמש בין השאר לייצור זכוכית או כחומר חיטוי). לשפשף עם מטלית לחה, לשטוף עם מים חמים ולייבש עם מטלית רכה להברקה.

 

לסיכום, המגוון וכמות של סוגי המשטחים הנוספים היא לא מבוטלת, ופה ציינו רק חלק קטן מהאפשרויות. הכי חשוב שתזכרו שאחרי שתבחרו את המשטחים שלכם לפי היופי וההרמוניה במטבח, ודאו כמה אתם צריכים מול כמה אתם מוכנים לעבוד בשביל אותו המשטח. בהצלחה!

פורסם לראשונה 27/03/2014 05:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים