שתף קטע נבחר

לינקים: פאניקת רובוטים בממלכה

עתיד מפחיד הווה קודר או להיפך? האם בגלל החיבור לרשת אנחנו מפספסים את אהבת חיינו והאם כלב נשך אדם זה חדשות (כן, אם זה צולם). שבוע טכנולוגי

בנוגע לטכנולוגיה, תמיד נראה לי שהאנושות מפחדת מהעתיד, ומייללת בנוגע להווה שנהרס. מצד אחד אלו סרטי המדע הבדיוני שמראים דיסטופיה נשלטת רובוטים, בינה מלאכותית וכיוצא בזה והצווחות בהווה זה בדרך כלל על מישהו שצריך לסגור את המכשיר. עכשיו. כי מדברים או משהו. ולהניח אותו הפוך על השולחן.

 

עוד לינקים: אמהות מדכאות, נשיא מאוהב, בחורות זורמות

 

השבוע קיבלנו דוגמה בריטית לפחד מהעתיד. בסקר שנערך שם, נמצא כי 33% מהתושבים בממלכה חושבים שעליית המכונות תאיים על המין האנושי. מספר דומה של אנשים מפחדים שהם יאבדו את העבודה שלהם לרובוטים.

 

ההחלפה תתרחש, על פי ההשערות של 10% מהמדגם של הסקר הדבילי הזה, בעוד כעשר שנים - לפחות בכל הנוגע לשוטר רובוט כמו ברובוקופ. 17%, אגב, מוכנים לקיים יחסי מין עם רובוטי.ת.

 

 

הסקר נערך כיחסי ציבור לרגל עלייתה של הסרה "כמעט אנושי" האמריקאית, שכמעט הצליחה להגיע לעונה שנייה ובסוף בוטלה. אומרים שזה היה קלישאי מדי - רובו-שוטרים בעתיד קודר. האם הפחד מהעתיד הוא בגלל מדע בדיוני או שהמדע הבדיוני נשען על הפחד הזה? גם וגם.

 

 

#

בינתיים, עם או בלי קשר, נראה ששוכחים בבריטניה לדאוג מההווה - או דואגים מדי. מחקר שפורסם בשנה שעברה גורס כי בריטניה היא האומה המפוקחת ביותר בעולם, עם מצלמה על כל 11 תושבים. המספר הזה צפוי לגדול עם מצלמות שיותקנו על בגדי שוטרים בפיילוט שיתחיל השבוע בלונדון עם 500 יחידות. על פי יישום השיטה בעיירה בארה"ב נקבע כי המצלמות האלה מורידות את התלונות על שוטרים ב-87.5% ואת השימוש שלהם בכוח ב-59%.

 

 

מפקד משטרת המטרופולין אמר כי השימוש במצלמות מעודד הודאה באשמה, מה שמזרז את "עשיית הצדק, השמת נאשמים מאחורי סורג ובריח, ומגן על קורבנות אפשריים". סגנו אמר שהציוד החדש, יעזור להעביר את "הגסות הזוועתית" במצבים אליהם נקלעים שוטרים.

 

#

כאן יש כלב משטרתי תוקף אזרח בריטי וגורר אותו מצווארו (תמונות גסות וזוועתיות לצפייה).

 

#

התיעוד הזה, שעורר גלים השבוע, הוא של האזרחית קארי קליידון שהעלתה את ההתרחשות לאינסגרם שלה וצייצה בטוויטר "כל ההייפ סביב הסרטון של הכלב. אני העליתי אותו כי זה היה מטורף, אני לא מאמינה לכל הדרמה מסביב".

 

 

#

בחזרה למצלמות שמחולקות לשוטרים בבריטניה. הן תמיד מקליטות 30 שניות אחרונות, כך, שאם התחלת להקליט אז כבר יש לך קצת זמן לפני ההקלטה (אם אזרח תקף אותך פתאום). החומר יישמר 31 יום ואז יימחק, אלא אם הגיעה בקשה לשמור עליו כראייה נגד אזרח או נגד שוטר - מהמח"ש הבריטי, ואז יש להניח ש"ההקלטות נעלמו". סתם, מה פתאום למה שזה יקרה. בטח ראיתי יותר מדי סרטים. 

 

#

מה שטוב בבריטניה שתמיד יהיה מישהו שינסח את זה מעולה. מנהל ארגון האח הגדול הדואג לפרטיות הבריטים אמר על התיעוד והפיקוח בממלכה כי "יש אנשים בעמדות מפתח שחושבים ש-1984 הוא ספר הוראות".

 

#

רוב הציבור שם וודאי חושב שהאח הגדול זו תוכנית טלוויזיה.

#

טובה.

#

ומה אצלנו? אצלנו קיבלנו לאחרונה דוגמה לצד המיילל על הטכנולוגיה מלא אחר מראש הממשלה, שצולם בשבוע שעבר לפני ראיון, אומר כי במקום לחיות כולם עסוקים בלצלם. "תחיו"," הוא אמר, "אתם כולכם עבדים".

 

 

נתניהו לא לבד (וכפי שמציינים בבאזפיד - לא טומן ידו בסלפי). הוא לא היחיד שמתנגד מאובדן הרגש, האינטימיות או השד יודע מה. עוד דוגמה הוא גארי טורק (Gary Turk), שרוצה שכולכם תניחו את הטלפונים שלכם ותכבו אותם עכשיו. רגע, קודם תבינו מה הוא אומר.

 

 

בסרטון שלו טורק מסביר שהטכנולוגיה הפכה אותנו קרים ומנוכרים ושאנחנו מפספסים משהו. הוא מדגים את זה בסיפור ששזור בסרטון באמצעות מישהי ששואלת מישהו איך מגיעים לאיזה מקום, והנה חתונה, ילדים, הילדים עוזבים, מוות, חידלון שיכחה. אבל היה כיף.

 

30 מיליון איש צפו בסרטון הזה מה-25 לאפריל עד היום. זה המון שלא הורידו את הסמארטפון בזמן שהם ראו אותו. הסיבות, אם יורשה לי, הן אלה:

 

ראשית, הוא כביכול חותר תחת המדיום בו הוא משודר (אנשים אוהבים אירוניה), שנית, הוא די פשטני (לאנשים אין סבלנות), ושלישית, הוא נראה כמו פרסומת (אנשים רגילים).

וזה גם חרוזים (אנשים אוהבים חרוזים).

תפוזים.

 

טורק אומר בסרטון דברים כמו (בתרגום חופשי) -

ברשת החברתית, יש הכל חוץ מחברים

אנחנו פותחים עוד חלון - אבל את הדלת סוגרים.

 

וגם:

 

היה שם בשביל חבריך והם יהיו שם גם

אף אחד לא יבוא - אם תסתפק בהודעה לכולם.

 

אה, וגם -

 

כשהייתי קטן הייתי בבית רק לפעמים

שפשפתי את הברכיים, טיפסתי על עצים 

 

עכשיו הפארק ריק וזה מצמרר

לא שומרים שום קריאות ילדים בחצר

 

אין כדור ולא חבל לא קופצים לא שמחים

זה דור של אדיוטים עם מכשירים חכמים

 

#

וואו. איזה נודניק.

 

#

כלומר, הילדים יכולים לשחק יחדיו בבית עם האקסבוקס, לא? ולמה זה כל כך גרוע לשחק באייפד איזה משחק במקום לרוץ בשמש המסרטנת או לדפוק את הברך על מגרש אספלט.

 

ומה, אם נוריד את העיניים מהסמארטפון פתאום כולם יבואו ויהיו חברים מצחיקים שנונים, ואז תגיע (או יגיע) ג'וליה רוברטס (או יו גרנט) כמו בקומדיה רומנטית? אז זה שקר. הם אולי יבואו ואולי לא, ואולי הילדים שלכם יהיו מושלמים ואולי לא, הרעיון הזה הוא בסופו של דבר אשליה שנבנתה במוחות של צרכנים באמצעות סרטים ופרסומות. בין השאר לממכר סמארטפונים. והן נראות ממש כמו הסרטון של הבחור.

 

#

כלומר, אתם יכולים להכיר את האישה של חייכם גם בפייסבוק, כן? אם לא תרימו את העיניים מהסמארטפון כל הזמן!

 

#

סתם, סתם, סליחה, הנה -

הרמתי ראש מהמכשיר ברכבת מבנימינה

ואז כמה דקות במקום יוטיוב, בהיתי באיש מקלף קלמנטינה

 

ונכון, פעם החיים היו ממש שיגעון,

לא הייתי צריך 5 דקות של סרטון משעמם כדי לומר, היי! אני בדיכאון

 

#

ברצינות, זה לא הטכנולוגיה שמנתקת אנשים מאחרים. זה שלא רוצים לתקשר, או מפחדים לתקשר. והחברה האנושית תמיד תמצא ימצאו את הדרך להשביע את תאוותה לדברים. גם רגש הוא דבר. ואף אחד לא יפסיק לכמוה רק כי יש רשת חברתית.

 

#

אבל כנראה תמיד יהיו שיחששו. בשנות ה-80 של המאה הקודמת הם נלחצו מנערים עם ווקמן - שמנותקים מהעולם. זאת ועוד - הדור הזה, כל היום הם בטלפון! והדיסק ששתה את הרגש מהתקליט שהרג את נגני הרחוב שכבר לא מנגנים באמת כי הכל סימפולים, ואף אחד לא מצייר כבר - מאז המצלמה שהרסה הכל. והו, ריח של ספר!

 

וכל היום הם בספרים, במקום לדבר. ומה יהיה עם יאשקה, כל היום בוהה בפסיפס במקום לשחק

שח מט. ומאז הגלגל, אף אחד כבר לא הולך, ובטח שהכי נהניתי להרוג ממותה עם השיניים. חבל, חבל שהבאתם את החניתות האלה. שנייה אני אצייר על זה משהו על הקיר של המערה. צפו.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שאטרסטוק, מתוך הסרט
אני. רובו. בריטיש
שאטרסטוק, מתוך הסרט
מומלצים