שתף קטע נבחר

אטום וטוב לו: כך תטפלו בגג שלכם

לאחר שהגשמים האחרונים בהחלט כבר מאחורינו, זה הזמן לנצל את ההזדמנות ולאטום את הגג, כדי שלא תיזכרו בכך רגע לפני החורף הבא ותשלמו ביוקר

לאחר כמה ימי גשם מפתיעים בתחילת החודש ככל הנראה לא נזכה לראות גשם רציני עד אחרי חגי תשרי. על מנת לחסוך בעלויות לאיטום הגג כדאי לדעת האם בעונה זו תוכלו למצוא מחיר טוב יותר, איזה סוג איטום מומלץ על ידי בעלי המקצוע בתחום ועל מה כדאי להקפיד כדי לוודא שהעבודה מקצועית?

 

עוד בנושא:

להחליף רעפים ולהישאר בחיים

דירה להשכיר: ובגג גרה יונה- איך מרחיקים אותה?

קבלני איטום בפיקוח המקצוענים

 

עסקה כדאית?

איטום הגג בתקופה זו יכול להיות צעד משתלם יותר כלכלית מביצוע העבודה רגע לפני החורף. אסי לינקר, מנהל ארגמן איטום, מסביר: "העונה החמה של האיטום היא חודש-חודשיים לפני החורף, אז המחירים עולים והלחץ גדל. בתקופת האביב אכן יש סיכוי למצוא מחיר טוב ומשתלם יותר".

 

איך אוטמים?

לדברי לינקר, איטום בזפת, שהיה פעם סטנדרט, כבר עבר מן העולם: "כבר כמעט לא מזפתים היום, זה יצא מהתקן. על איטום בזפת מקבלים עד חמש שנות

 אחריות וזה לא תמיד מחזיק את התקופה הזו. בנוסף, חשוב לזכור שאיטום בזפת דורש גם תחזוקה שנתית, מה שמנפח את העלות", הוא אמר.

 

"בדרך כלל הקבלן המבצע מתנה את האחריות על איטום בזפת בכך שהוא זה שיבצע את הסיוד בכל שנה", ממשיך לינקר, "מה ששוב מגביל את הלקוח. לעומת זאת איטום ביריעות ביטומניות כולל לרוב אחריות של עשר שנים, מה שמראה על רמת האמינות והעמידות של האיטום".

 

לא להתפשר על בעל מקצוע ועל איכות חומרים

אמנם בתקופה הנוכחית תוכלו לקבל מחיר טוב יותר, אך כדאי לנסות להבחין בין מחיר טוב בעונה החלשה, לבין הצעת מחיר נמוכה מבעל מקצוע שמצמצם עלויות כדי לפתות את הלקוחות במחירים זולים. לינקר ממליץ להזמין בעל מקצוע מהימן ומקצועי, שיבטיח ויוכיח לכם שהוא משתמש בחומרים האיכותיים ביותר. "השוק מלא בבעלי מקצוע 'חאפרים' שמשתמשים בחומרים פחות איכותיים רק כדי לחסוך בעלויות. חשוב לדעת שהחיסכון בעלויות פוגע באיכות האיטום ומגדיל את הסכנה לנזק ולנזילה".

 

בעל מקצוע טוב יבדוק את האיטום. ארכיון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בעל מקצוע טוב יבדוק את האיטום. ארכיון(צילום: shutterstock)

 

סוג היריעות הביטומניות, למשל, הוא נקודה חשובה אותה צריך לוודא לפני תחילת העבודה. "שאלו את בעל המקצוע באילו חומרים הוא משתמש ובדקו בעצמכם האם מדובר בחברה ותיקה עם תודעת שירות וניסיון", מסביר לינקר.

 

עוד מרכיב חשוב בעבודה הוא שחלק מבעלי המקצוע מוותרים עליו כדי לחסוך בעלות ובעבודה, הוא יישום הפריימר, החומר המקשר בין היריעה הביטומנית לגג עצמו. ודאו כי בעל המקצוע אכן שם פריימר על הגג לפני הנחת היריעות.

"בסיום העבודה בעל מקצוע רציני ואחראי יציף את הגג כדי לבדוק את תקינות האיטום. בעל מקצוע שסומך על העבודה שלו יגבה תשלום רק לאחר ביצוע הבדיקה", אומר לינקר.

 

כבר כמעט שלא מזפתים. ארכיון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כבר כמעט שלא מזפתים. ארכיון(צילום: shutterstock)

 

חשוב לציין כי לעתים הגג הוא לא מקור הבעיה, אלא הקירות החיצוניים האחרים. בעל מקצוע אחראי יאבחן האם יש בעיות איטום הדורשות טיפול וידאג להתריע בפניכם.

 

טיפול בגורמי סיכון על הגג

חלק מאיטום איכותי הוא התייחסות למוקדי הסיכון על הגג שעשויים לפגוע במהלך הזמן באיטום. לכן, כדאי לעלות לגג ולזהות יחד עם בעל

 המקצוע את נקודות התורפה העיקריות: אנטנות, דודי שמש וקולטנים המותקנים על הגג.

אם יש לכם אנטנה שלא בשימוש על גבי הגג, כדאי להוריד אותה על מנת שלא תיפול על גבי הגג במהלך סערה ותיפער חור באיטום.

 

בנוגע לדודי שמש, אומר לינקר: "במקרים אלו, איטום מוצלח דורש הסרה או פירוק של הדוד והזזתו. אם לא מתבצעת הסרה של הדוד מהגג, האיטום אינו אופטימאלי ומים עלולים לחדור דרך הגג בבוא העת. חלק מבעלי המקצוע מציעים לשים משחה ביטומנית מסביב למיקום של הדוד, במקום לפרק את הדוד. שיטה זו לא מספקת איטום איכותי והיא מועדת לנזקים ובעיות בעתיד".

 

"את הקולטנים", הוא מסביר, "חשוב להניח על אבן משולבת ולא ישירות על האיטום. קולטני שמש שמונחים על האיטום יכולים לפגוע בו ולפעור חורים עם הזמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אוטמים את הגג. ארכיון
צילום: shutterstock
מומלצים