שתף קטע נבחר

Moverio: לצפות במציאות דרך סרטים

משקפי ה-Moverio מעבירים את המסך לתוך העיניים שלנו. אפשר לצפות בסרטים, לשחק משחקים ולצפות דרכם במציאות. האם וכמה זה שימושי?

הכירו את האפסון Moverio BT-200, משקפי מציאות רבודה המקרינים את מכשיר האנדרואיד ישירות מול העיניים עלגבי עדשות שקופות.

 

 

גוגל גלאס זה לא

המובריו, או אפסון גלאס אם תרצו, הוא מכשיר טאבלט לכל דבר, רק עם מסך חיצוני. אותו מסך הוא זוג מקרני LED המקרינים תמונה לתוך העדשות הדו מוקדיות המכוונות ישירות לעיניים. כך אפשר לצפות במגוון תכנים ישירות במרכז שדה הראייה ובו זמנית לראות את הסובב אותנו. המשקפיים מחוברים בכבל ליחידה חיצונית שמכילה את כל החלקים שהם לא המסך - כלומר הסוללה, המעבד ומשטח המגע שדרכו שולטים במכשיר, כשאין אפשרות להפריד בין השניים. על המובריו תמצאו את מערכת ההפעלה אנדרואיד הלא כלכך עדכנית 4.0.4 כשניתן לבצע עדכונים דרך האוויר, אם אכן יהיו. למובריו מעבד כפול ליבה TI OMAP 4460 במהירות 1.2GHz, ולו 1 גיגה RAM בלבד, עם 8 גיגה שטח אחסון וחריץ הרחבה לכרטיסי מיקרו SD עד 32 גיגה. כלומר לא המפרט הגבוה ביותר למכשיר אנדרואיד.

 

המובריו לא מתחרה ישיר בגלאס של גוגל וגם לא רוצה להיות. הוא נועד מלכתחילה להיות מכשיר לצריכת תוכן על מסך גדול עם ניידות גבוהה. היות שכל מה שתצפו בו יופיע אך ורק לכם מול העיניים, תוכלו לעסוק במסמכים פרטיים גם במקומות הומי אדם כמו מטוס או רכבת.

 

 

את המשקפיים מרכיבים כמו כל משקפיים אחרים, כשאת יחידת השליטה מחזיקים ביד. עם האגודל ניתן לשלוט בתצוגה דרך פד המגע המובנה, כשהוא פועל בצורה סבירה אך לא יותר. אם תרצו להשתמש בשתי אצבעות כדי לבצע מחוות, תגלו שהוא עוקב בצורה תקינה אחר אחת האצבעות, כשהשנייה מרצדת לה הלוך חזור על המסך.

 

 

מה עושים עם זה

המובריו הוא מכשיר לצריכת תוכן, אפשר לראות עליו סרטים בדו ותלת ממד (בצירוף אוזניות רגילות), לשחק משחקים וגם לקרוא. החלק היחידי בו שיוצר משהו היא המצלמה והיא לא איכותית במיוחד. הרזולוציה המשותפת של שני המסכים 960x540, שהיא לא מרשימה אך גם לא נוראית ביחד.

 

בסרטי תלת ממד המוצגים בפורמט היחידי שנתמך והוא Side By Side, הווידאו מכווץ אופקית וכך מתקבלת תמונה אחת מכווצת לחצי והרזולוציה המקסימלית לצפייה בסרט היא 480x540 לכל עין, וזה כבר נמוך מאוד. הטכניקה הזו לתלת ממד אינה ייחודית למשקפיים, ואפשר לראות אותה בכל מקום שבו מורידים סרטים. כך או כך, אפקט העומק עובד לא רע, אבל בגלל הרזולוציה הנמוכה הוא לא משכנע במיוחד.

 

 

הבהיר מנצח

התצוגה נשענת על עיקרון "הבהיר מנצח", שממש כמו מקרן ביתי, אומר שמה שבהיר יותר, נראה יותר. בכך אם תשתמשו במשקפיים ותביטו בתקרה, תראו תמונה נאה ביותר. אם במקרה תסובבו את הראש ותביטו על מסך המחשב או חלילה חלון, תגלו שהתצוגה כמעט בלתי נראית בגלל הבהירות הגבוהה של הסביבה. לכן באפסון צירפו שתי עדשות, אחת בהירה ואחת כהה, ואותן ניתן להרכיב בחלקם הקדמי של המשקפיים ותפקידם להכהות את האור המגיע לעיניים. 

 

 

יש לי סרטים בראש

גודל ההקרנה שהוא 0.42 אינץ' נתפס עבור הצופה כמסך בגודל 80 אינץ', של הקרב לעיניים. המשקפיים כמעט ולא פולטים אור החוצה, וכך אפשר לראות סרט בחושך מבלי להאיר ולהעיר את הסובבים אותך. כך מצאתי את עצמי בוהה בתקרה בחדר חשוך ורואה Toy Story 3 בתלת ממד.

 

לצופה מהצד זה נראה מוזר, ובכללי המשקפיים האלה נראים מוזר בגלל גודלם, אך לזה שצופה זה נראה מצוין. הסוללה המובנית תחזיק עד 6 שעות עבודה, שזה דיי והותר כדי לראות סרט או שניים באורך מלא.

 

משחק בחלל

משחקי מציאות רבודה ובכללי משחקים המשתמשים בחיישני התנועה המובנים במשקפיים, עובדים היטב כאן. כלומר, כשתסובבו את הראש תראו מפלצות מכיוונים אחרים בחדר. ברוב האפליקציות שבדקנו התנועה חלקה ורציפה - מה שמאוד חשוב לשמירת האפקט ומניעת בחילה.

 

באפליקציה אחת שבה ישנה תצוגה של כמה כוכבי לכת בסביבתנו, העקיבה אחר התנועה התבצעה בעיכוב קל של כמה מילישניות וגם בתצוגה החיה מהמצלמה (הנוראית) המובנית וזה הספיק כדי לגרום לבלבול קל, וגם לבחילה.

 

 

כבד על הראש

את המובריו ניתן להתאים כמעט לכל פנים, כשישנם אפונים גמישים (לגשר האף) שניתן לכופף לכל כיוון, כשהם ישמרו על מקומם.  כמו כן מקבלים עם המובריו מסגרת שניתן לקחת לאופטיקאי ולהרכיב בתוכה עדשות אופטיות, ולהרכיבן בחלק הקדמי, למרכיבי המשקפיים.

 

עם זאת, המשקפיים לא נוחים במיוחד על הראש, ובמיוחד לבעלי משקפי ראייה שלא השתמשו במסגרת, שכן הם נשענים על משקפי הראייה. משקלם הגבוה יחד עם הכבל שמוביל ליחידת האם, הופך את השימוש בהם בכל צורה שהיא לא נייחת למסורבלת למדי. 

 

תפעול

תפעול המכשיר לוקה בחסר ובמיוחד כשרוצים להזין מידע דרך טקסט. רק לכתוב את כתובת האימייל שלי לקח כמעט דקה וחצי וזאת בגלל השיטה הבעייתית של פד המגע הפועלת בדומה לאיך שמזינים מידע לתוך טלוויזיות חכמות. זה איטי ומייגע.

 

ניתן להשתמש בזיהוי קולי אך אין מיקרופון מובנה בתוך המכשיר על כל חלקיו ויש לחבר את האוזניות עם המיקרופון המובנה המסופקות עם המכשיר כדי שזה יעבוד, מה שמעלה את מספר הכבלים המחוברים לפנים שלכם לשלושה וזה כבר יותר מדי.

 

עדיין לא שם

ניכר על המכשיר שהוא פיזית מוכן לעבודה (למרות המפרט הלא מדהים) אך התוכנה מפגרת מאחור. כך למשל אם תרצו לצפות בווידאו בתלת ממד תוכלו לעשות זאת בצורה תקינה, דרך נגן הגלריה המובנה באנדרואיד שמאפשר זאת באיכות סבירה ולא יותר. סרטי דו ממד יעבדו דרך נגנים כמו VLC או MxPlayer. כמו כן, עם המכשיר הגיעה אפליקציית GPS המאפשרת לנווט בזמן הליכה עם המכשיר, אך היא לא זיהתה את המיקום שלנו ולכן גם לא עבדה. הקונספט מצוין, ובמיוחד זה שיוכל לספק מידע רלוונטי שיוקרן מעל המציאות ישירות מול העיניים.

 

 

עם זאת, התעשייה בנויה על עדכונים ושינויי גרסאות, כך שהמכשיר כבר כמו שהוא עכשיו מאפשר לראות סרטים בהצלחה, ואף לשחק מספר משחקי הדגמה. ברגע שקהילת המפתחים תאמץ לקרבה את המכשיר, נתחיל לראות אפליקציות מצויניות שיוכלו להשתמש בכל החומרה השימושית הזו.

 

האם אנחנו שם?

בזמן הבדיקה המשקפיים ישבו זמן מה על שולחננו כשהעוברים ושבים עצרו שוב ושוב כדי לשאול במה מדובר. עם הזמן יכלנו ממש לצייר עקומה שמראה את ההתרגשות מהמכשיר ואת חוסר ההתרגשות שפשטה על אותם תיירי משקפיים אחרי חמש דקות שימוש. המובריו הוא מכשיר מרגש כי הוא מלא בפוטנציאל עם חומרה סבירה, אך הביצוע שלו כרגע לוקה בחסר.

 

מדובר במכשיר איכותי ונאה אך זה מרגיש שהוא עדיין במצב בטא. כרגע אפסון מקווה לגייס מתכנתים ישראלים שיתנו מהמומחיות שלהם ויפתחו אפליקציות עבור המשקפיים ולטעמנו מוטב היה לו היו שוכרים מספר בתי פיתוח גדולים כדי שייצרו עבור המכשיר מספר אפליקציות מעולות ולא היו מציעים אותו למכירה עם כמה דוגמאות וערכת פיתוח. המובריו נמכר ב-699 דולר או יורו, תלוי איפה תקנו, כשבישראל (שבהקשר זה נחשבת חלק מאירופה), המחיר יעמוד על 4,000 שקלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים