שתף קטע נבחר

תלמידי מכון לנדר יפוזרו למוסדות אחרים

המועצה להשכלה גבוהה גיבשה הסדר לקליטת התלמידים מהמכון הירושלמי שנקלע לקשיים כלכליים, למוסדות מקבילים. התאחדות הסטודנטים: "הפתרון שהוצע הוא מצוין לטווח הארוך". אגודת הסטודנטים של המכון מוחה: "ההוצאות הכספיות של המעבר יהיו רבות מדי"

לאחר שבועיים סוערים בהם 1,200 סטודנטים היו שרויים בחוסר ודאות מוחלט באשר לעתידם האקדמי, הוצע פתרון למשבר במכון לנדר. המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) הגישה לבית המשפט המחוזי ירושלים את הצעתה, לפיה יפוזרו כלל הסטודנטים הלומדים במכון הירושלמי באופן מיידי בין מוסדות אקדמיים אחרים, ללא תוספת תשלום.

 

מכון לנדר (צילום: שלומי כהן) (צילום: שלומי כהן)
מכון לנדר(צילום: שלומי כהן)

 

הסטודנטים יוכלו לפנות למוסדות הקולטים ולהירשם אצלם. הנחיית המל"ג היא לנסות להתחשב ככל שניתן בנקודות הזכות שנצברו בתואר, לרבות אלו של הקורסים שנלמדו בסמסטר האחרון. לגבי סטודנטים משנת הלימודים האחרונה, שסיימו את כל חובותיהם, הם יוכלו לפנות לדיקני מכון לנדר ולקבל כבר היום אישור לתואר שלהם.

 

המוסדות הקולטים לפי תחומי הלימוד:

 

תחילת הפרשה לפני מספר שבועות. שלושה שבועות לפני סיום הסמסטר, גילו 1,200 הסטודנטים שלומדים במכון לנדר (הנקרא גם "מרכז אקדמי ירושלים"), כי המוסד שבו הם לומדים שרוי בחובות של כ-22 מיליון שקל, וכי המשך לימודיהם מוטל בספק.

 

לפני כשבועיים נכנס מכון לנדר להליכי הקפאת הליכים. מאז, קיימו הסטודנטים הלומדים במכון הפגנות מול המל"ג, מול מוסד הלימודים ומול ביתו של שר החינוך ויו"ר המל"ג, שי פירון.

 

לאחר שקילת כלל ההצעות שעלו אל שולחן חברי ועדת הפיקוח והאכיפה של המל"ג, הגישה המועצה את הצעתה לבית המשפט, ולפיה יפוזרו כל הסטודנטים באופן מיידי בין מוסדות אקדמיים קיימים ללא תוספת תשלום. חלק מהסטודנטים הנמצאים בשנתם האחרונה ללימודים יידרשו למספר שיעורי השלמה במוסדות הקולטים, וחלקם יוכלו לסיים לימודיהם במוסד, בהתאם למסלול ולחוג הלימודים. את התעודה הם יקבלו מהמוסד החדש, ולא ממכון לנדר, שייתכן כי ייסגר.

 

ביום ראשון הקרוב, יתקיים דיון בעניין בבית-המשפט המחוזי בירושלים, בנוכחות הנושים, הנאמנים, הכונס הרשמי ונציגי המל"ג, ובו יוכרע סופית עתידו של מכון לנדר. 

 

הסטודנטים מוחים על סגירת המכון (צילום: טוביה ברוקנר) (צילום: טוביה ברוקנר)
הסטודנטים מוחים על סגירת המכון(צילום: טוביה ברוקנר)

 

בהתאחדות הסטודנטים הארצית סבורים כי ההחלטה מיטיבה עם הסטודנטים בטווח הרחוק, כיוון שיהיה בידם תואר ממוסד אקדמי פעיל ומוכר ולא ממוסד שנסגר. "הפתרון שהוצע הוא הטוב ביותר עבור הסטודנטים", אומר אורי רשטיק, יו"ר ההתאחדות. "הדבר יסייע להם בכניסה לתואר אקדמי נוסף, מול מעסיקים פוטנציאליים. על אף שהנושא יהווה טירחה עבור חלק מהסטודנטים שלמעשה סיימו את לימודיהם, הרווח העתידי שלהם מהנושא יהיה כפול ומכופל".

 

טוביה ברוקנר, דובר אגודת הסטודנטים של מכון לנדר, סבור שלא מדובר בפתרון אמיתי. לדבריו, "ברור לכל הסטודנטים שהפתרון שהוצא על ידי המל"ג הוא אינו פתרון. מהסיבות הבאות: הסיבה הראשונה, היא שההוצאות הכספיות הכרוכות במעבר לימודים מחוץ לירושלים הן רבות מאוד. גם ככה הנטל על הסטודנטים הצעירים הינו גבוה.

 

"הסיבה השנייה, היא שהמוסדות החלופיים דורשים תנאי סף אשר יצריכו מהסטודנטים מימון נוסף פרט למעבר, על מנת להתקבל להמשך הלימודים. דבר שלא ייתכן באמצע תואר לבקש תנאי סף להמשך. אוניברסיטת אריאל, לדוגמה, דורשת פסיכומטרי ולממוצע בגרות מסוים. מי שמע על דבר כזה שסטודנט ייגש לפסיכומטרי באמצע לימודיו?

 

"הסיבה השלישית, היא פגיעה אנושה נוספת בשילוב החרדים בחברה הישראלית. במכון ישנו קמפוס של מאות חרדים, גם קמפוס נשים וגם גברים, שמאפשר להם להשתלב בכבוד בחברה. אין ספק שלאנשים שנמצאים בקמפוס החרדי, אשר שילבו משרה מלאה ולימודי אחר-הצהריים, למצוא מסגרת שתתאים למתכונת הזאת. הסיכוי הוא נמוך מאוד, כי לכל מוסד יש את המסגרת שלו. עם שישה ילדים בבית ועם עבודה במשרה מלאה קשה מאוד יהיה לעמוד בדרישות החדשות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טוביה ברוקנר
הפגנת סטודנטים ממכון לנדר
צילום: טוביה ברוקנר
מומלצים