שתף קטע נבחר

 

"מוכנים למות": מבקשי מקלט עזבו את חולות

מאות מוחים צעדו לעבר גבול מצרים אך נאלצו לעצור ביער ניצנה. "ישראל לא בדקה את בקשות המקלט שלנו והחזיקה אותנו בכלא במשך שנים", הסבירו

מאות מבקשי מקלט שעזבו אתמול (יום ו') את מתקן השהייה "חולות" שוהים כעת ביער ניצנה ומסרבים לחזור למתקן. הם נפגשו עם נציגי נציבות האו"ם לפליטים וביקשו את התערבותם, וחלקם הודיעו כי ינסו לחצות שוב את הגבול למצרים, לאחר שניסו לעשות כן קודם לכן ונכשלו. על פי התיקון לחוק למניעת הסתננות, אם לא ישובו תוך 48 שעות מרגע עזיבתם, בסמכות המדינה לעצרם ולהעבירם למתקן הכליאה סהרונים.

 

"אין הבדל בין חולות לסהרונים, אנחנו בכלא בכל מקרה ולכן נישאר כאן, גם אם המשטרה תגיע", אמר ל-ynet האפטום, מבקש מקלט מאריתריאה הנמנה עם העוזבים, שיצאו יחד לצעדת מחאה אל עבר מעבר ניצנה שבגבול מצרים. "ישראל לא בדקה את בקשות המקלט שלנו והחזיקה אותנו בכלא במשך שנים למרות שאנחנו פליטים", הסביר ג'אק, מבקש מקלט מאריתריאה שמסרב גם הוא לשוב לחולות. הצועדים נתקלו בכוחות צבא ומשטרה שמנעו מהם להגיע לגבול. "ישראל רמסה את הזכויות שלנו, אנחנו מיואשים לכן אנחנו מתכוונים לחזור לסיני ולמצרים, גם אם הדבר יסכן את חיינו", הוסיף ג'אק. "אנחנו מוכנים למות מאחר ולא נשאר לנו דבר".

  

במתקן חולות כלואים כ-2,400 בני אדם. חלקם פתחו בשבועיים האחרונים בצעדי מחאה בדרישה לשחררם ולשפר את שירותי הבריאות והחינוך במתקן. מאות מהשוהים הפרו את תנאי המתחם ולא חתמו על אישורי ההתייצבות היומיים בו. ההפרה גררה העברת כמה ממנהיגי המוחים לסהרונים.

 

"התוכנית הדרקונית של הממשלה לייאש את מבקשי המקלט ולגרום להם לעזוב 'מרצונם' כנראה עובדת יותר טוב משציפו", אמרה יו"ר ועדת העובדים הזרים ח"כ מיכל רוזין ממרצ. "ככה אי אפשר להמשיך. מתקן חולות הוא כלא לכל דבר, שבו נכלאים חפים מפשע לכל החיים ללא משפט. כך לא נוהגים בפליטים, כך לא נוהגים בבני אדם". מנגד אמרה יו"ר ועדת הפנים של הכנסת ח"כ מירי רגב כי "המסתננים המבקשים את מתקן חולות מוזמנים לשוב לארץ מוצאם. מתקן חולות מעניק שירות רפואי טוב לשוהים במתקן, ובכל ניסיון של המסתננים להפר את תנאי המתקן יש לפעול מולם ביד קשה ולהעבירם למתקן סגור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים