שתף קטע נבחר

אושר: עוד 1,500 ירדנים יעבדו באילת

הממשלה הסמיכה את שר הפנים להקצות עוד 500 היתרי עבודה בשנה לירדנים שמעוניינים לעבוד בבתי מלון באילת, עד לסף של 1,500 עובדים. ההחלטה: על רקע המדיניות של ישראל כי יש לסייע לכלכלה בירדן וכך לתמוך ביציבות הפוליטית בה ובשל הקשיים של ענף המלונאות לגייס עובדים ישראלים

ממשלת ישראל אישרה הבוקר (א') את העסקתם של 1,500 אזרחים ירדנים בענף המלונאות בעיר אילת . עובדים אלה יצטרפו ל-300 ירדנים שכבר עובדים כיום בעיר הישראלית שלחופי הים האדום, בעבודות שונות שאינן בבתי מלון. הם יקבלו אישור לעבוד באילת אך לא יוכלו להישאר בעיר בתום יום עבודתם ויאלצו לחזור לישון בירדן.  

 

אילת. איך אומרים "אגדו-דו-דו" בערבית? (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
אילת. איך אומרים "אגדו-דו-דו" בערבית?(צילום: זיו ריינשטיין)

 

מדובר בהצעת מחליטים של שר התיירות עוזי לנדאו ושר הפנים, גדעון סער. על פי ההחלטה, שר הפנים יוסמך להקצות 500 היתרי עבודה בשנה לירדנים שמעוניינים לעבוד בבתי מלון באילת. ההיתרים יהיו בתוקף למשך שנה אחת עם אופציה להארכה לשנה נוספת.

 

שר הפנים יוסמך להאריך את תקף ההיתר מדי שנה עד לשנת 2019 או עד ליום שבו שיעור הבלתי מועסקים בקרב אזרחי ישראל באילת יעלה על 7.5%. מדי שנה יוסיף שר הפנים 500 היתרים נוספים, עד שיגיע ל-1,500. תוספת המכסות תיעשה בהסכמתו של שר הכלכלה. 

 

ההחלטה על הוספת היתרי עבודה לירדנים באילת התקבלה על רקע המדיניות של ממשלת ישראל כי יש לסייע לכלכלה הירדנית, וכך לתמוך ביציבות הפוליטית במדינה זו. בנוסף, ההחלטה נועדה להחליף את המסתננים בעיר. כמו כן, בשנים האחרונות סובלת תעשית התיירות באילת מקושי הולך וגובר לגייס עובדים ישראלים.

 

עקבה, אופציה זולה הרבה יותר מאילת השכנה (צילום: מאיר אוחיון) (צילום: מאיר אוחיון)
עקבה, אופציה זולה הרבה יותר מאילת השכנה(צילום: מאיר אוחיון)

 

בדברי הרקע להחלטת הממשלה צוין, כי בעבר נעשו צעדים רבים לעידוד העסקת ישראלים בעבודות אלו. הצעדים כללו מתן מלגות, מימון למגורים ומסגרות חינוך לגיל הרך במימון ממשלתי. על פי דברי הרקע, צעדים אלה לא הוכיחו את עצמם בעידוד תעסוקת ישראלים בענף המלונאות בעיר, ונמצא כי קיים קושי מובנה בהשגת מטרה זו. על כן, בחרו בממשלה לפנות לערוץ של הגדלת מספר העובדים הזרים, תוך חיזוק הקשרים הכלכליים עם ירדן.

 

קושי זה מתקיים גם על רקע התחרות הגוברת מול התעשייה המקבילה בעיר עקבה. יותר ויותר תיירים מאירופה מעדיפים לנפוש בעקבה, שתשתיות התיירות שלה השתפרו בצורה ניכרת בשנים האחרונות ורמות המחירים בה נמוכות יותר מאשר באילת. כדי להתמודד עם התחרות בחרו רבים מבעלי המלונות באילת להעסיק מסתננים, ועל פי הערכות בממשלה בעיר הדרומית עובדים כיום למעלה מ-2,000 פליטים מאפריקה.

 

במשרד הכלכלה ציינו היום כי הם אינם תומכים בהחלפת המסתננים בעובדים מירדן וכי יפעלו בחודשים הקרובים על מנת לייצר את ניצולה של המכסה שאושרה היום, כך שיונפקו רק 500 היתרים ולא 1,500. "ככלל, משרד הכלכלה אינו תומך בהחלפת המסתננים בעובדים זרים, אלא בעובדים ישראלים, ועל כן נפעל להסדיר תכנית לקליטת עובדים ישראליים בשכר גבוה, בדומה להסכם שהוביל המשרד עם הקבלנים בתחום עבודות הבניין", נמסר ממשרד הכלכלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילת. הירדנים לא יורשו לישון בעיר
צילום: shutterstock
מומלצים