שתף קטע נבחר
 

12 טיפים לשימוש חסכוני ויעיל במזגן

על פי הערכות שונות הוצאות הקירור עשויות להגיע ל-40% מתצרוכת החשמל הביתית בעונת הקיץ. מה ניתן לעשות כדי לשמור על חשבון חשמל שפוי וכדי להעביר את הקיץ בשלום ובקרירות?

אז מד המעלות לא ירד מ-30 בשבוע האחרון וזו רק הייתה טעימה ממה שצפוי לנו בחודשיים הקרובים. על מנת שמצד אחד לא "תמותו מחום" ומצד שני לא תכנסו לחובות בשל הוצאות חשמל לא הגיוניות, כדאי להקפיד על כמה צעדים ולהשתמש במזגן באופן מושכל.

 

עוד בנושא:

עוברים את הקיץ בשלום: מתחזקים את המזגן

מיומנו של טכנאי חוקר: יום בחיי טכנאי מזגנים

מחירון תיקון המזגנים המלא

 

1. שיר למעלות

כל מעלה שאתם מפחיתים במזגן תגדיל את צריכת החשמל שלו ב-3-4%. הרבה פעמים אפשר להסתפק ב24-25 מעלות ולא פחות. אריאל ג'רפי, מנהל מיזוג ישיר, מסביר: "מדובר בעצה הברורה ביותר, אך גם היעילה ביותר. ככל שהטמפרטורה תהיה גבוהה יותר, כך תחסכו בהוצאות".

  

2. נקו את הפילטרים

ייתכן שזו העצה הכי מוכרת בתחום, כנראה גם החשובה ביותר: בעונת הקיץ השימוש במזגן אינטנסיבי ולכן חשוב לנקות את הפילטרים בתדירות מספקת. ג'רפי: "ניקוי הפילטרים

 לא רק משפר את פעולת המזגן, אלא גם מונע הגעה של אבק לרכיבים השונים של המזגן, כמו המנוע והמדחס, מה שעלול לגרום לנזק בלתי הפיך ולתיקון יקר".

 

ניסים אספקה, מנהל מיזוג הבשור, מוסיף: "באזורים פתוחים כמו באזור הנגב, יש הרבה אבק וסערות חול, כך שהפילטרים נסתמים מהר יותר וכדאי לנקות אותם בתדירות גבוהה יותר".

 

ג'רפי: "בעיקרון, יש לנקות את הפילטרים בכול 300 שעות, שזה אומר כל חודש במהלך הקיץ וכל חודשיים במהלך החורף. אם יש לכם עסק, למשל, שבו פועל המזגן ללא הפסקה, קחו בחשבון שתצטרכו לנקות את הפילטרים בתדירות גבוהה יותר. בסופו של דבר, הכי טוב לבדוק ואם הפילטרים מלוכלכים - מנקים".

 

3. השתמשו בטיימר

כוונו את הטיימר לכיבוי אוטומטי בשעה שבה אתם יוצאים מהבית, כדי לא לשכוח את המזגן פועל. אם אתם רוצים להתפנק, כוונו אותו כך שיפעל חצי שעה לפני שאתם חוזרים, כדי להיכנס לבית ממוזג. למזגנים החדשים יש טיימר מובנה, אך גם אם יש לכם מזגן ישן יחסית, ניתן להתקין עליו טיימר.

 

מורידים מעלה, מעלים את חשבון החשמל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מורידים מעלה, מעלים את חשבון החשמל(צילום: shutterstock)

 

4. חדש או ישן

אם המזגן שלכם בן 15 שנים או יותר ייתכן שכדאי להחליף אותו, שכן הוא כנראה לא מנצל אנרגיה בצורה מיטבית. ג'רפי מסביר: "לפני 15 שנים יעילות צריכת האנרגיה של המזגנים הייתה נמוכה בכ-30%. לעומת זאת, חשוב לדעת שמזגנים בני שבע עד עשר שנים אמינים

 יותר מבחינת תקלות לעומת המזגנים החדשים, כך שאם יש לכם מזגן ותיק אך לא עתיק, יכול להיות שהחיסכון בתיקון תקלות יתקזז עם החיסכון בהוצאות האנרגיה".

 

אספקה מוסיף: "החל מינואר 2006 המזגנים משתמשים בגז חדש, וניצול האנרגיה טוב יותר, כך שאם המזגן שלכם ישן יותר מ-8-9 שנים, כדאי לשקול להחליף אותו. עם זאת, ככל שהמזגן קטן יותר, כך פחות משתלם להחליף אותו, משום שההבדל בצריכת החשמל קטן יותר. מזגנים קטנים מ-2.5 כוח סוס כדאי להשאיר גם אם הם ותיקים, כל עוד הם תקינים ואמינים".

 

5. מפוצל או מרכזי

אם יש לכם מערכת מזגן מרכזית כדאי לשקול מעבר למספר יחידות נפרדות, כדי להימנע מהבזבוז המשווע של פעולת המזגן המרכזי כאשר אנחנו רוצים לקרר רק חדר אחד. "מזגן מרכזי צורך תמיד את מלוא האנרגיה, גם אם חסמנו את האוויר לכל החדרים וקיררנו רק חדר אחד", מסביר ג'רפי, "עם זאת, אם יש לכם ילדים קטנים וכל החדרים בבית מאוכלסים תמיד, מזגן מרכזי לא מהווה בזבוז. הפעלה של כל המזגנים הקטנים ביחד תצרוך יותר מאשר מזגן מיני מרכזי אחד. ניתן לחסום את החדרים עם תריסים חשמליים בשם דאמפרים, שמייעלים את קירור החלל בכך שהם מקררים רק את החדרים הרלוונטיים".

 

מתי כדאי מזגן מפוצל? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מתי כדאי מזגן מפוצל?(צילום: shutterstock)

 

6. הגודל לא קובע

מזגן גדול מידי לחלל אותו הוא אמור לקרר פשוט מיותר. מחיר המוצר וההתקנה הגבוהים יותר לא באמת יתנו את התמורה בחדר קטן מדי. לבעלי המקצוע יש נוסחה מדויקת לחישוב גודלו של המזגן לעומת החלל אותו אתם רוצים לקרר. הזמינו טכנאי מזגנים מנוסה ומקצועי, והקשיבו להמלצות שלו, כדי לשמור על חיסכון אופטימלי בהוצאות הקירור.

 

7. אל תחסמו את היחידה החיצונית

שיחים גבוהים, לכלוך או חפצים זרים שחוסמים את המדחס מגבילים את זרימת האוויר וגורמים למזגן להשתמש ביותר חשמל. פנו את השטח שמסביב ליחידה החיצונית ודאגו לריווח וניקיון.

 

"היחידה החיצונית צריכה מרחב של 20 ס"מ מהקיר ומטר אחד בחלק הקדמי. רוב בעלי המקצוע מרחיקים את היחידה מהקיר, אך חשוב שלא לתת לכביסה תלויה למשל להיכנס בין המזגן לקיר", מסביר ג'רפי, "חשוב גם להרחיק את צינור האוורור של מייבש הכביסה מהיחידה החיצונית של המזגן, כדי שלא יחדרו למזגן חלקיקים מהבגדים ויסתמו את המדחס".

 

לא לשכוח לנקות מדי פעם ( צילום: shutterstock ) ( צילום: shutterstock )
לא לשכוח לנקות מדי פעם( צילום: shutterstock )

 

8. נקו את המדחס והיחידה הפנימית

אם אחת מיחידות המזגן צוברת לכלוך, בעקבות אי ניקוי פילטרים או צבירה של אבק ולכלוך עם השנים, יש לנקות אותן על מנת לשמור על תצרוכת חשמל ויעילות מרבית. ג'רפי ממליץ לשטוף את היחידה הפנימית כל 10 שנים, בתלות בהקפדה של הלקוח על ניקוי הפילטרים ופינוי דרכי הכניסה והיציאה של האוויר.

 

"ניתן להבחין שהיחידה הפנימית מלוכלכת אם עוצמת האוויר נהיית חלשה עם הזמן" הוא אומר, "את היחידה החיצונית אין טעם לשטוף בכל כמה חודשים, אלא רק אם היא מלוכלכת. בכל מקרה, אם הזמנתם בעל מקצוע לשטוף את היחידה הפנימית, הוסיפו עוד כמה שקלים ובקשו גם שטיפה של היחידה החיצונית".

 

9. צל כבד

ככל שהבית שלכם יהיה יותר מוצל, כך הטמפרטורה שבו תהיה ממוזגת יותר. לכן כדאי להתקין וילונות שיחסמו את קרני השמש ויקלו מעט את החום בפנים הבית.

 

10. הקפידו על איטום החלונות והדלתות

בעיות באיטום הדלתות וחלונות ידרוש מהמזגן לפעול יותר זמן עד לקירור הבית לטמפרטורה הרצויה ויגדיל את הוצאות החשמל. פעולה פשוטה או תיקון קל באטימת החלון יחסוך לכם הרבה כסף בהוצאה על קירור.

 

24-25 מעלות. לא פחות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
24-25 מעלות. לא פחות(צילום: shutterstock)

 

11. הרוח נושבת קרירה

עלות תצרוכת החשמל של המאווררים היא שולית ומאוורר בגודל ממוצע יכול לשפר את התחושה בעד שלוש מעלות. מאוורר תקרה גם לא תופס מקום בחדר ופיזור האוויר שלו פעמים רבות טוב יותר.

 

12. הפחיתו את החום הנוצר מתאורה ובישול

תאורה יוצרת חום בנוסף לטמפרטורה הקיימת בחדר. החליפו את הנורות בנורות חסכוניות מהסוג החדש, המשתמשות ב-75% פחות

 אנרגיה ויוצרות בין 70% ל-90% פחות חום. אם אתם רוצים להפחית את החום הנוצר מהבישולים שלכם, העדיפו שימוש במיקרוגל על פני כיריים או תנור חשמלי. אם הדבר אפשרי, הצמידו את הכיריים או התנור לקיר חיצוני, על מנת להפחית את מידת החום שנותרת בבית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שיהיה לכם קיץ קריר
צילום: shutterstock
מומלצים