שתף קטע נבחר

בממ"ד, מול המחשב: איזה אתרים טובים לילדים?

תקופת הלחימה, והרצון להיות קרובים למרחב מוגן, גורמים לכך שילדים רבים מבלים שעות ארוכות מול המחשב. ישנם אתרים שמאפשרים לילדים גם להעביר את הזמן בכיף - וגם ללמוד מזה משהו. מומחית עם המלצות - ועצות לגלישה בטוחה

מצב המלחמה, יחד עם החופש הגדול, גורמים לכך שילדים רבים מעבירים שעות ארוכות מול המחשב. אבל הזמן הזה לא חייב להיות בילוי סרק. במינון נכון הוא יכול להיות מעשיר, להעביר מידע חדש ולפתח את החשיבה.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

  

מבצע "צוק איתן" - ההתמודדות עם הילדים:

מצב מלחמה: איך להסביר את המצב לילדים?

מדינה תחת מתקפה: איך להתמודד עם החרדה של הילדים

 

אספנו עבורכם מספר אתרים בטוחים ונגישים, שיעבירו לילדים את הזמן בביטחה - וישאירו אתכם רגועים:

 

1. נט גיימס


 

אתר עם מגוון רחב של משחקים, לכל הגילאים. ניתן למצוא בו גם משחקי אסטרטגיה וחשיבה.

 

חיסרון מרכזי: יש הפנייה למשחקי יריות, שפחות אהבנו.

 

2. My first homepage


 

אתר שהוקם על ידי זוג הורים שבתם הקטנה החלה לגלוש באינטרנט. באתר ניתן להתמצא בקלות ולעבור בין מתחמי צביעה ויצירה, לאתגרי שפה, חשבון, לפאזלים ומשחקים. באתר יש מעקב וסינון של תכנים לא ראויים והוא מרכז במקום אחד כל מה שיכול לעניין ילדים.

 

חיסרון מרכזי: האתר פתוח לתכנים שיווקיים.

 

3. אאוריקה


 

אתר שהוא מעין אנציקלופדיה לילדים, בה הם יכולים לשאול שאלות ולקבל תשובות על העולם שסובב אותם (מדע, בעלי חיים, אישים, תרבות, אמנות ועוד). כל תשובה כוללת הסבר באמצעות סרטונים ומשחקים. אתר נוח וידידותי ובעל תכני העשרה מגוונים.

 

חיסרון מרכזי: לימודי מאוד ולא כולל פעילויות משחק, לכן עשוי להיתפס כ"המשך" של הלימודים בבית ספר.

 

4. על הגובה


 

פורטל שהוקם על ידי ממשל זמין וסנונית כדי לחבר את המדינה עם אזרחיה הצעירים, הילדים. באתר ניתן למצוא דגם "מיני מדינה" בעזרתו ודרך משחקים ופעילויות למידה מגלים הילדים על מוסדות המדינה והדמוקרטיה, על איכות הסביבה, על תזונה נכונה ואורח חיים בריא וגם כיצד לחסוך כסף. זהו אתר אינטראקטיבי שיוצר אווירה חיובית של עשייה והוא מוגן. קיימת פעילות גם בשפה הערבית.

 

חיסרון מרכזי: גם אתר זה יכול להיתפס אצל הילדים כפעילות בית ספרית.

 

5. יו-יו


 

אתר ילדים ונוער המכיל משחקים, בדיחות, חידות, פינת חדשות, סרטונים, יצירה, אייקונים ואזור לקטנטנים. אתר בנושאים רבים שמתאים לקשת רחבה של גילאים.

 

חיסרון מרכזי: פחות מרשים ויזואלית וכולל מעט תוכן לימודי או חינוכי.

 

6. גוגי


 

אתר משחקים לילדים גדולים וקטנים שנועד להעביר את הזמן עם משחקים איכותיים. 

 

חיסרון מרכזי: לא מרשים מבחינה ויזואלית וכולל תוכן מעשיר רק אם הילד בוחר בקטגוריה של "משחקי חשיבה".

  

7. הופ!


אתר ותיק עם מגוון פעילויות, בלי פרסומות בכלל, והרבה משחקים חינוכיים. בתקופת הלחימה אתר המנויים, שבו עיקר התכנים המעניינים, פתוח חינם לכולם.

 

חיסרון מרכזי: מתאים בעיקר לילדים קטנים, עד גיל שבע-שמונה.

 

8. קייטנה מדעית וירטואלית


לאור המצב הביטחוני פתחו משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל ועמותת "תפוח" קייטנה וירטואלית בה הילדים יכולים להשתתף מהבית ומהמרחב המוגן. "הקייטנה המתוקשבת" מיועדת לכיתות א'-ד' ובמסגרתה עוברים הילדים פעילויות חווייתיות ואינטראקטיביות באינטרנט מרחוק ובעזרת מנחים מנוסים. בין הפעילויות - קייטנה להכרת מדינות העולם, פעילות מדעית ופעילות לקידום שימוש חכם בטכנולוגיה.

 

חיסרון מרכזי: המפגשים מתקיימים בשעות ספציפיות, ואין פעילות לאורך כל שעות היום.

 

גלישה בטוחה: כללים לילדים - ולכם

תנו אמון

תנו בילד אמון ואל תעקבו אחר מעשיו באינטרנט ללא ידיעתו. במידה והילד יגלה שריגלתם אחריו, הוא ייסגר ולא ישתף אתכם בפעילותו. במצב כזה הוא הכי פגיע לסכנות הנמצאות באינטרנט.

 

שתפו בסכנות אבל גם ביתרונות

שתפו את הילד בסכנות שעימן הוא מתמודד בעת הגלישה, תוך כדי התייחסות גם ליתרונות הרבים שיש באינטרנט - ככלי להרחבת הידע ומענה לשאלות, כאמצעי לשמירת קשר ולגירוי המחשבה והיצירתיות. חשוב להימנע מיצירת פחד וחרדה אצל הילד מהאינטרנט ולמצוא יחד איתו את הגבולות הבטוחים בהם הוא יכול להפיק את כל הטוב שיש לרשת להציע.

 

כללי זהירות משותפים

נסחו יחד עם הילד כללי זהירות משותפים וכך הגבולות יהיו ברורים. בשום תרחיש, אל תתנו לילדכם לפגוש אדם שהכיר ברשת ללא השגחתכם. דברו איתו על חשיבות השמירה על פרטיו האישיים ופרטי משפחתו, על סגנון הכתיבה באינטרנט (בלי דברים פוגעים או מעליבים) ועל ליווי שלכם בעת התקנה של כל תוכנה או משחקים שמצאו באינטרנט.

 

מעורבות חיובית

היו מעורבים בחיי הרשת של הילד, לא רק בהצבת גבולות בטוחים, אלא גם בהכוונה לאתרים ידידותיים.

לעתים התחושה היא שאנחנו לא מצליחים לעמוד בקצב ההתקדמות הטכנולוגית. למרות זאת, נסו לגלות עניין ומעורבות בידע שהילד צובר, אילו פעילויות מציעים האתרים בהם הוא גולש והאם הם מרחיבים את אופקיו, מסייעים לפתח יכולות או שאין בהם תועלת עבורו.

 

לסיכום, זיכרו שגלישה ברשת היא חלק מחיינו האמיתיים, היא פשוט מתרחשת בצורה וירטואלית. עקרונות החינוך חלים גם כאן. כדי להימנע מכך שילדכם יסתירו אתרים שהם גולשים בהם או מקרים חריגים בהם נתקלו, יש לשמור על תקשורת טובה ופתוחה בנושא, לגלות מעורבות ולכוון את הילדים לאתרים מעשירים.

  

הכותבת היא רכזת תוכן בעמותת "תפוח" הפועלת להנגשת מידע וטכנולוגיה לכל היישובים והאוכלוסיות בארץ

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להעביר את הזמן - בצורה בטוחה
צילום: shutterstock
מומלצים