שתף קטע נבחר

מדוע מסרים בשם חמאס מופיעים בגוגל?

גולשים מדווחים כי מסרים בשם חמאס מחליפים את הלוגו של מנוע החיפוש בגלישה בטאבלטים ובמחשב. מדובר ככל הנראה בפגיעה בנתבים גולשים ולא בגוגל עצמה. יש להחליף סיסמאות

תמונה של חייל שבוי, איור שבו חמאסניק חוטף חייל ישראלי, ומסרים בגנות ישראל מופיעים לחלק קטן מהגולשים הישראלים שמנסים לגלוש בגוגל, במקום לוגו האתר.

 

 (צילום מסך: דורון ג'ובאני זיידנר) (צילום מסך: דורון ג'ובאני זיידנר)
(צילום מסך: דורון ג'ובאני זיידנר)

 

כפי שנראה התמונה מופיעה רק עבור חלק קטן מהגולשים. כך שלא נעשתה פריצה לשרתים של גוגל, אלא בפריצה לנתבים של הגולשים ושינוי של הגדרות. כך מעריך דורון אופק, מומחה לאבטחת מידע. מגוגל אומרים בכל מקרה כי שרתיהם לא נפרצו.

 

מדובר לפי הסימנים בחטיפה של הנתב הביתי. כלומר, האקרים איתרו גולשים ישראלים עם נתבים שיש להם רמת אבטחה חלשה ואפשרות לגישה מבחוץ, חדרו אליהם, ושינו שם את ההגדרות, כדי לשתול תמונות משלהם באתרים מוכרים.

 

כלומר, מי שמקבל את התמונה לא גולש באמת לגוגל, אלא לעמוד מזויף שפתחו ההאקרים. פוטנציאלית הנזק יכול להיות גדול בהרבה, ולכן יש לתקן את הפירצה בנתב הביתי.

 

לשנות סיסמה ומיד

על פי דיווחי הגולשים, אתחול של הנתב מסלק את הבעיה מאחר שהוא מתאפס. עם זאת, כדאי לשנות את שם וסיסמת ברירת המחדל של הנתב בשביל למנוע פגיעה חוזרת.

 

אפשר לנתק את הראוטר מחיבור לבזק או להוט, בשביל למנוע חדירה נוספת בזמן העדכון. לאחר מכן, לנסות להקיש בדפדפן 10.0.0.138 או 192.168.0.1. לרוב השם והסיסמה יהיו Admin ומשם מגיעים לניהול הנתב. חפשו Password בשביל לעדכן.

 

אפשר גם לחפש הוראות לגישה לנתב פשוט על ידי גלישה לאתר היצרן, או חיפוש שם היצרן והדגם ו-Password, אך כדאי לפנות לתמיכה של ספקית האינטרנט או ספקית התשתית ולקבל עזרה להחלפת הסיסמה בנתב המסוים.

 

כמו כן, כתמיד, מומלץ להיזהר מלינקים חשודים שמופצים בפייסבוק, מייל או ווטסאפ, ולא להתפתות להוריד "סרטונים בלעדיים" או להתקין תוכנות חשודות. מומלץ גם תמיד לוודא כי תוכנת האנטי-וירוס במחשב ובסמארטפון מעודכנת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך: דורון ג'ובאני זיידנר
פריצה לנתבים הביתיים
צילום מסך: דורון ג'ובאני זיידנר
מומלצים