שתף קטע נבחר

צילום: AFP, רויטרס

לופטהנזה וסוויס מחדשות הטיסות לישראל

טיסות לופטהנזה לנתב"ג, שהופסקו בשל איום הרקטות, יחודשו יחד עם סוויס, אוסטריאן ואייר פרנס. קרוב ל-3,000 נוסעים צפויים להגיע עד מחר מאתונה לישראל, לאחר שהוטסו ליוון מטורקיה במימון המדינה. הנוסעים ששבו לישראל מספרים על תלאות הדרך: "היה סיוט, קשה מאוד ומעייף"

חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה מחדשת היום (יום ו') את טיסותיה לישראל, שהופסקו השבוע בשל איום הרקטות. הטיסות יחודשו יחד עם טיסות של חברות נוספות השייכות לברית חברות התעופה סטאר איירליינס, ביניהן סוויס, אוסטריאן, ג'רמן ווינגס. חברות נוספות המחדשות את הטיסות הן אייר פרנס - החל מהערב, ואייר ברלין ממחר. כמה חברות אירופיות ואמריקניות הודיעו כבר אמש על חידוש טיסותיהן בעקבות הודעות רשויות התעופה באירופה ובארצות הברית שהסירו את האזהרה בנוגע לטיסות לנתב"ג.

 

עדכונים נוספים ממבצע צוק איתן

 

משרד התחבורה, בשיתוף חברות התעופה אל על, ארקיע וישראייר, החל אמש במבצע מיוחד להחזרת כל הנוסעים שנותרו ללא מענה עקב הפסקת הטיסות מטורקיה לישראל. הטיסות הופסקו בהוראת מינהל התעופה הטורקי. המבצע כולל 10 טיסות מאתונה לנתב"ג, ואמור להשיב לישראל עד מחר קרוב ל-3,000 נוסעים שהוטסו לאתונה מאיסטנבול ואנטליה.

 

אתמול הכריז משרד התחבורה על מה שכינה "מבצע חילוץ" של אלפי ישראלים שנתקעו בטורקיה. המטוסים הושכרו בידי משרד התחבורה, בפרויקט שמומן על ידי המדינה. המבצע מנוהל על ידי מנכ"ל משרד התחבורה, עוזי יצחקי, הפועל בחדר מצב מיוחד שנפתח בנתב"ג.

 

"טורקיש איירליינס נטשה את נוסעיה"

שר התחבורה, ישראל כץ, מנהל רשות התעופה האזרחית וגורמים אחרים יקיימו בתחילת השבוע דיון מיוחד על התנהגות חברות התעופה הטורקיות, ובעיקר חברת "טורקיש איירליינס" במהלך הימים האחרונים. טורקיש איירליינס היא חברת התעופה הזרה הגדולה ביותר שפועלת בישראל: החברה מבצעת 8-7 טיסות יומיות בקו נתב"ג-איסטנבול והפסקת טיסותיה גרמה לכך שבשלושת הימים האחרונים נתקעו באיסטנבול אלפי נוסעים ישראלים שהיו אמורים לשוב לישראל, בייחוד כאלה שהגיעו לטורקיה בטיסות המשך.

טיסת אל על ששבה מאתונה ()
טיסת אל על ששבה מאתונה

ישראלים נוחתים בנתב"ג לאחר שהוטסו מאתונה ()
ישראלים נוחתים בנתב"ג לאחר שהוטסו מאתונה

השר כץ בנתב"ג ()
השר כץ בנתב"ג

ישראלים שנתקעו בשדה התעופה באתונה ()
ישראלים שנתקעו בשדה התעופה באתונה

התיירים ממתינים בשדה התעופה באתונה (צילום: יעקב בן שושן ) (צילום: יעקב בן שושן )
התיירים ממתינים בשדה התעופה באתונה(צילום: יעקב בן שושן )
 

בישראל טוענים, כי החברה נטשה את נוסעיה, סירבה להטיסם ליוון וסירבה לכל הצעה שהועברה אליה מכל גוף שהוא כדי לפתור את המשבר. שיחות שנוהלו ביומיים האחרונים עם נציגי החברה, בארץ ובחו"ל, נתקלו בסירוב מצד החברה לכל הצעה שהועברה אליה על ידי משרד התחבורה, רשות התעופה האזרחית, סוכני נסיעות ועוד.

 

גורם המקורב לנושא סיפר הבוקר, כי היה צורך דחוף לפנות את הנוסעים הישראלים מהמלונות באיסטנבול, בשל בעיה ביטחונית חמורה במקום. "היה חשש לביטחונם של הנוסעים ששהו בבתי מלון באיסטנבול", סיפר אותו גורם, "נאלצנו לדאוג לכך שהמשטרה והצבא ידאגו לשלומם והיה חשוב לפנות אותם, אולם חברות התעופה הטורקיות סירבו לכל הצעה שהוצעה להם. ברור שמדובר פה בנושא שאינו מקצועי-תעופתי, אלא בהנחיה שניתנה להם מגבוה," אמר.

 

מנהלת בכירה באחת מחברות התעופה בישראל האשימה את חברות התעופה הטורקיות וחברות הצ'רטר בהערמת קשיים על הטסת הישראלים. "הכל נקבע ותוכנן מראש, אבל החברות הטורקיות כמעט ולא שיתפו פעולה", אמרה, "הן העבירו את שמות הישראלים ברגע האחרון, ומאחר ומדובר בטיסת חילוץ היינו חייבים לדעת מי לא הצליח לטוס דרכן. כל הגורמים הישראלים מנסים לפתור את הבעיה ברמות הגבוהות ביותר".

 

"טורקיה זו מדינה עוינת"

נוסעים ישראלים שהגיעו לישראל מאתונה, לאחר שנתקעו באיסטנבול, סיפרו היום על תלאות הדרך. עופר ושגית לוי, ששבו מחופשה עם ילדיהם באנטליה, סיפרו בנתב"ג: "נפשנו באנטליה, יצאנו ב-22 ליולי. אתמול בערב בשמונה הודיעו לנו שכולם מתפנים, למרות שהיינו אמורים לחזור רק עוד כמה ימים עם חברה טורקית לטיסות שכר, במסגרת חבילה שסיפקה לנו איסתא.

 

"באו הטורקים ואמרו: 'יש לכם רבע שעה לארוז ולקחת את הדברים לשדה'. הם היו דווקא מאוד נחמדים, הטורקים, אבל לא ידענו לאן אנחנו נוסעים. ראינו שאין טיסות מטורקיה, התחלנו להילחץ, זה היה נורא. בסוף טסנו לאתונה עם משרד החוץ, לשם הגיעו אלפי ישראלים שעלו למטוס על בסיס מי שבא קודם. גם באתונה חיכינו עשר שעות. בקיצור היה סיוט, קשה מאוד ומעייף. הילדים בכו, היה לחץ וחרדות".

 

שגיא פוקר, 18, כפר סבא, סיכם אף הוא חוויה לא נעימה בטורקיה: "לפני 10 ימים החלטתי לטוס לניו יורק לחופשה, והייתה לי טיסת קונקשיין חזרה דרך טורקיה. ביום שני הגעתי מארה"ב לאיסטנבול. עלינו על טיסה לארץ, וכשהגענו לשמי ישראל אמרו לנו שאי אפשר לנחות שם. ראינו את תל אביב, עשינו לה 'ביי ביי' וחזרנו לטורקיה. באותה שנייה צחקנו מרוב שזה הזוי.

 

"חזרנו לטורקיה, אמרו לכל נוסעי המטוס שנקבל מלון, אבל אני לא יצאתי משדה התעופה בגלל המצב הביטחוני, ונשארנו בתוך המטוס. איתי היה עוד בחור בשירות צבאי שגם לא יצא משם. ניסינו לקבל עזרה מחברת התעופה, שתשאיר אותנו בבית מלון בתוך הדיוטי פרי".

 

לדברי פוקר, "היחס היה זוועה, טרטרו אותנו בין הדלפקים, קיבלנו שובר לארוחת צהריים רק ב-12 בלילה. הגעתי למנהל הכי בכיר שם, והוא פשוט צעק עלינו: 'לא מעוניין לעזור לכם'. אנשים בחברה אמרו לנו שלא מוכנים לדבר איתנו. המשפחה שלי עבדה חזק כדי למצוא לי טיסה של אל על דרך יעד באירופה, ורק ביום רביעי טסתי לבודפשט. עליתי על טיסת אל על לישראל, ונחתתי בנתב"ג אתמול לפנות בוקר.

 

"זו הרגשה לא נעימה בכלל, שאתה לא יכול לחזור למדינה שלך", מוסיף פוקר וממליץ לישראלים לא לבקר עוד בטורקיה: "זו פשוט מדינה עוינת". אם זאת הוא מסכם את החוויה בנימה רגועה יותר: "צריך לקחת הכול בפרופורציה, שמרנו על מורל גבוה, כי החיילים שלנו נלחמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מטוס לופטהנזה
צילום: shutterstock
טיסת אל על ששבה מאתונה
מומלצים