שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

'האקרים מסין פרצו וגנבו מידע על כיפת ברזל'

לפי בלוג אבטחה, קבוצת ההאקרים שנהנית מחסות הממשל בבייג'ינג פרצה למחשבי שלוש חברות שהיו מעורבות בפיתוח המערכת, וגנבו גם מידע על "חץ 3" וכלי טיס בלתי מאוישים

בלוג האבטחה KrebsOnSecurity מדווח היום (ג') כי האקרים סינים פרצו למחשבים של שלוש חברות שהיו מעורבות בפיתוח מערכת "כיפת ברזל", וגנבו כמויות עצומות של מסמכים רגישים הנוגעים לטכנולוגיית יירוט הרקטות הישראלית. לפי הדיווח, הפריצות אירעו בשנים 2011 ו-2012.

 

לפי חברת CyberESI, הפריצות אירעו בין 10 באוקטובר 2011 ל-13 באוגוסט 2012. ההאקרים שפעלו מסין פרצו לרשתות של חברות "אלישרא", התעשייה האווירית ו"רפאל". לפי הבדיקה של CyberESI, ההאקרים הצליחו לגנוב מידע רב משלוש החברות, כולל מידע הנוגע למערכת טילי "חץ-3", כלי טיס בלתי מאוישים וטילים בליסטיים.

כיפת ברזל בפעולה במהלך "צוק איתן" (צילום: פיני נטרביץ') (צילום: פיני נטרביץ')
כיפת ברזל בפעולה במהלך "צוק איתן"(צילום: פיני נטרביץ')

 (צילום: יריב מימון) (צילום: יריב מימון)
(צילום: יריב מימון)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מייסד CyberESI, ג'וזף דריסל, אמר כי אופן גניבת המידע והתעשייה שבה מעורבות שלוש החברות מרמז שההאקרים הסינים חיפשו מידע

הקשור למערכת "כיפת ברזל". באתר נמסר כי "אלישרא" ו"רפאל" לא הגיבו על הפרסום, ואילו דובר התעשייה האווירית אמר כי מדובר ב"חדשות ישנות", אולם אף שהתבקש - לא הצליח להצביע על דיווחים דומים מהעבר.

 

לפי CyberESI, התקיפה נושאת את סימני ההיכר של ה-"Comment Crew", קבוצת האקרים הזוכה למימון הממשלי הסיני ושלפי דיווחים בעבר כבר גנבה כמויות מידע אדירות מחברות אבטחה ותאגידים אמריקניים.

 

מהתעשייה האווירית נמסר בתגובה: "הידיעות על זליגת מידע רגיש אינן נכונות. הפרסומים מתייחסים לנסיון חדירה לרשת האינטרנט האזרחית והלא מסווגת בחברה שאירעה כביכול לפני מספר שנים. מערכות ההגנה על המידע של התעשייה האווירית פועלות בהתאם לדרישות קפדניות ביותר וגם במקרה זה הוכחה יעילותן".

 

כיפת ברזל היא מערכת ייחודית המיועדת ליירוט רקטות קצרות טווח (70-4 ק"מ) כגון קסאם, קטיושה, גראד וכן פגזי מרגמה בקוטר 120 מ"מ ופגזי תותח בקוטר 155 מ"מ. על פי ההערכה, עלותה של כל סוללת כיפת ברזל, על המכ"מים ומלאי טילי יירוט שנלווים לה, נעה בין 60 ל-80 מיליון שקל. בסוף מרס 2011 הוצבה סוללה אחת של מערכת "כיפת ברזל" בסמוך לאשקלון, ובתחילת אפריל נפרסה סוללה שנייה ליד באר שבע. כיום פעילות בישראל תשע סוללות של כיפת ברזל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
כיפת ברזל מיירטת רקטה באזור גוש דן
צילום: עידו ארז
מומלצים