שתף קטע נבחר

רוסיה 'משיבה אש': אסרה ייבוא מזון מהמערב

מוסקבה החליטה להגיב על הסנקציות שהטילו עליה האיחוד האירופי וארה"ב בשל התערבותה במצב באוקראינה במהלך שעלול לחזור אליה בבומרנג ולסכן את כלכלתה. האיסור כולל: בשר, דגים, פירות, ירקות, חלב ומוצרי חלב

מוסקבה נוקמת: רוסיה הודיעה היום (יום ה') כי אסרה על ייבוא מזון מהמערב בתגובה לסנקציות שהטיל עליה בשל התערבותה באוקראינה - צעד מפתיע שעלול לגרום לאובדן מיליארדי דולרים בקרב חקלאים בצפון אמריקה, אירופה ואוסטרליה, אך באותה העת עשוי להוביל למראות של מדפים ריקים בערים רוסיות. 

 

עוד חדשות בעולם :

הודו סוערת: קמפיין אופנה הציג אונס קבוצתי

דאעש במסע כיבושים, הכורדים נצורים בהרים

ויקיפדיה נתבעה על זכויות: "הקוף עשה סלפי"

 

ההכרזה הרוסית מראה כי בעוד נראה כי הנשיא ולדימיר פוטין אינו מתכונן להקשיב לקריאות הרוסים הלאומנים שדורשים ממנו לשלוח חיילים לאוקראינה, הוא מוכן לגרום לנזק משמעותי למדינתו כחלק מהמלחמה הכלכלית עם המערב.

מיצג אורות נגד אובמה במוסקבה:מוצג כקוף אוכל בננה ()
מיצג אורות נגד אובמה במוסקבה:מוצג כקוף אוכל בננה
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
ארה"ב והאיחוד האירופי מאשימים את רוסיה, שסיפחה את חצי האי קרים במרס, בחימוש המורדים במזרח אוקראינה, ובשל כך הטילו עליה סנקציות על אזרחים וחברות. מוסקבה מכחישה כי היא תומכת בבדלנים ומאשימה את המערב בחסימת הניסיונות לפשרה פוליטית בכך שהוא מעודד את קייב להשתמש בכוח מופרז נגד המורדים במזרח.

 

האיסור, שהוכרז על ידי ראש הממשלה הרוסי דמטירי מדבדב בישיבת הקבינט ששודרה בטלוויזיה, כולל ייבוא של בשר, דגים, פירות, ירקות, חלב ומוצרי חלב מארה"ב, מהאיחוד האירופי, מאוסטרליה, מקנדה ומנורבגיה, והוא תקף לשנה אחת.

הסנקציה תפגע בעיקר בסופרים ברוסיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הסנקציה תפגע בעיקר בסופרים ברוסיה(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

"עד הרגע האחרון קיווינו שעמיתינו הזרים יבינו כי הסנקציות מובילות למבוי סתום ושאף אחד לא צריך אותן", אמר מדבדב. "אבל הם לא הבינו, והמצב כעת מצריך לנקוט צעדים בתגובה".

 

איסור הייבוא יפגע ברוסיה תחילה

עם זאת, התגובה הרוסית עלולה לפגוע ברוסיה בדיוק כמו במערב. רוסיה תלויה בייבוא מוצרי מזון, רובם מאירופה, במיוחד מוסקבה וערים גדולות אחרות. ב-2013 האיחוד האירופי ייצא מוצרים חקלאיים לרוסיה בהיקף של 15.8 מיליארד דולרים, בעוד ארה"ב ייצאה למדינה הפוסט-סובייטית מוצרים חקלאיים בהיקף של 1.3 מיליארד דולרים.

 

אנליסטים מעריכים כי האיסור יגרום לעליית האינפלציה ולהנמכת התחזיות הכלכליות שכבר עגומות. הולנד, אחת מייצואניות החקלאיות הגדולה בעולם, מייצאת מוצרים חקלאיים לרוסיה בהיקף של 1.5 מיליארד דולר כל שנה, וכעת תהפוך לאחת המדינות שתסבול הכי הרבה מהסנקציות הרוסיות.

השלכות האיסור: הפסדים של מיליארדים לארה"ב ולאיחוד מייצוא (צילום: AP) (צילום: AP)
השלכות האיסור: הפסדים של מיליארדים לארה"ב ולאיחוד מייצוא(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מדבדב טוען כי האיסור יעניק לחקלאים הרוסים, שנאבקו בתחרות עם המוצרים המערביים, הזדמנות טובה להגדיל את נתח השוק שלהם. אולם מומחים סבורים כי היצרנים המקומיים יתקשו להשלים את הפער שייצרו הסנקציות משום שהמגזר החקלאי המדינה סובל רבות מאי-יעילות ומחוסר מימון.

 

כעת מתארגן הממשל הרוסי להחליף את הייבוא המערבי בייבוא מאמריקה הלטינית, טורקיה והשכנות הפוסט-סובייטיות של רוסיה. אך לפי אנליסטים, גם פתרון זה יביא לחוסרים ולעלייה במחירים.

 

שלשום הודיעה רוסיה כי הטילה חרם על מוצרים מפולין בתגובה לסנקציות המערביות,

צעד שהוביל לקמפיין פולני נגד פוטין. פולין היא היצואנית מספר אחת בעולם של תפוחים, והדבר הופך את החלטתה של רוסיה להטיל חרם על מוצריה לסמלית מאוד. 

 

פוליטיקאים, אישים מפורסמים, עיתונאים ומשתמשי טוויטר אחרים בפולין הצטרפו בהתלהבות לקמפיין וצייצו תמונות של עצמם נוגסים בתפוח או שותים מיץ תפוחים. חובבי פירות אחרים שביקשו להפחית את השפעת החרם על המגדלים הפולנים פרסמו מתכונים לפאי תפוחים ושטרודל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים