שתף קטע נבחר

גיל המעבר: למה הסיכוי למחלות לב בנשים עולה?

הירידה ברמת ההורמונים אצל הנשים לקראת גיל 50 יוצרת מצב שבו עולה הסיכוי למחלות קרדיווסקולריות, אוסטואופורוזיס ומחלות נוספות. צפו בפרופסור ברי קפלן, יו"ר האגודה לגיל המעבר, מסביר

מה קורה לנשים בגיל המעבר? פרופסור ברי קפלן, יו"ר האגודה לגיל המעבר אומר כי: "לאורך שנות הפוריות של האישה, במקרים רבים ההורמונים שומרים עליה בכל הקשור ללב ולכלי הדם". 

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הוא מוסיף ואומר כי "זו הסיבה שאנחנו רואים מעט מאוד נשים בגילאים צעירים במחלקות פנימיות עם בעיות כאלה לעומת גברים שאין להם את האסטרוגן המגן ולכן אין להם הגנה באותה תקופה".

 

 

בשנות הפוריות נשים למעשה כמעט חסינות מהמחלות האלה עד שהן מגיעות לגיל המעבר". ואז, לדברי פרופ' קפלן, עלולה להתפתח שאננות מסוכנת כיוון שרבות מהנשים ממשיכות לחשוב שגם בגיל המעבר הן חסינות. ולא כך היא."

 

"עם חלוף הזמן בעיות לב וכלי דם בקרב נשים עוקפות מבחינה כמותית בעיות רפואיות אחרות שקורות בעקבות גיל המעבר כמו סרטן השד, אוסטאופורוזיס, בעיות בדרכי השתן ודברים אחרים שדווקא מוכרים היטב בגיל המעבר.

 

למעשה מבחינה מספרית בעיות של מחלות לב וכלי דם נפוצות בכמויות הרבה יותר גדולות מאשר כל התופעות האחרות של גיל המעבר גם יחד".

 

מהי טרשת עורקים?

"תהליך טרשת העורקים מתחיל להתפתח אצל כולנו בגיל העשרה ומתקדם במשך השנים כאשר קצב ההתקדמות שונה מאדם לאדם." מספר הפרופ', "ישנם אנשים שהתקדמות טרשת העורקים שלהם תהיה מהירה ויכולים להגיע לסתימה בעורקים במקומות שונים, כבר בסביבות גיל 40-50.

 

"הקפדה על מניעה, איזון וטיפול בכל אותן מחלות שגורמות לטרשת עורקים ומחישות את קצב שקיעת השומנים, יכולות לסייע בהאטת קצב התפתחות הטרשת ולמנוע או לדחות את התקף הלב וקרישי דם למח".

 

מהו הפתרון לתופעה?

"הרפואה מחפשת כל הזמן אמצעים שונים איך למנוע את אותה התדרדרות אצל נשים עם כניסתן לגיל המעבר, דבר אשר מחריף עם השנים", מציין פרופ' קפלן.

 

"אחת הדרכים הינה מתן טיפול הורמונאלי חלופי, כלומר החזרת האסטרוגן לגוף. בנוסף, אם ישנה אינדיקציה מתאימה, ניתן לטפל באספירין במינון נמוך כאמצעי מונע למחלות לב וכלי דם ומניעת קרישים למח.

 

בבחירת האספירין המתאים לאישה אנחנו מעוניינים לבחור באחד כזה שהיתרונות שלו יעלו על תופעות הלוואי שלו", הוא מסביר, "נמליץ לקחת את הטיפול עם אוכל כדי למנוע נזקים לקיבה בעקבות מתן האספירין, שהוא במינון נמוך מאוד והנזק שלו מזערי.

 

בחירת הטיפול המתאים

לדברי פרופ' קפלן מחקרים רבים מצביעים על כך שהריונות בסיכון גבוה מנבאים התפתחות מחלת לב וכלי דם בגיל המעבר ואילך. "אנחנו עושים בירור של כל סיבות ההפלות החוזרות אצל אישה ונותנים טיפול שהוא לא מסוכן ואף יעיל למניעת ההפלה הבאה. התשובה היא מתן אספירין במינון נמוך של 100 מ"ג ליום, שזה חמישית מהמינון של כדור אספירין נגד כאבים.

 

גם לנשים שחוו רעלת הריון בהריונן הקודם אנחנו ניתן בטיפול ובמעקב נכון אספירין במינון הנמוך ביותר וכך ניתן למנוע באופן די ברור חזרה על מצב זה, כך שגם במקרה הזה נמליץ לאישה לקחת את הטיפול עם אוכל ונבחר להשתמש באספירין שיהיה עטוף בחומר שימנע את פירוק בקיבה וכך ימנע נזק אפשרי לרירית הקיבה".

 

הפתרון המומלץ בתחום

כדי להגן על הקיבה, וגם ליהנות מהשפעתו מיטיבה של אספירין, לנשים בגיל המעבר שצריכות להשתמש באספירין בהתאם להמלצת הרופא מומלץ להשתמש באספירין מצופה, הגורם לכך שהתרופה לא תגרה את הקיבה ותיספג באזורי מעי שאינם חומציים כמו הקיבה. 

 

הציפוי מאפשר לחומר הפעיל להשתחרר באיטיות רק בחלק העליון של המעי, במקום בסביבה החומצית של הקיבה, ובכך מסייע להגנה האולטימטיבית על רירית הקיבה.

 

 



פורסם לראשונה 12/08/2014 14:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אחרי גיל 50 הסיכוי להתקף לב בנשים - עולה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים