שתף קטע נבחר

תואר באהבה: זוגות שהכירו בקמפוס

על הספסל בקמפוס, בכיתה באמצע שיעור, במעונות הסטודנטים – תקופת הלימודים מספקת אינספור אפשרויות היכרות לסטודנטים. לרגל ט"ו באב, קבלו חמישה סיפורים מרגשים במיוחד על סטודנטים שנפגשו במהלך לימודיהם, וחלקם כבר הקימו משפחה

ט"ו באב, חג האהבה, שמצוין היום (ב') הוא הזדמנות נפלאה לשמוע מקרוב חמישה סיפורים מרגשים של סטודנטים שהכירו במהלך לימודיהם. ביקשנו שיספרו לנו מי התחיל עם מי, איך זה לעבור תקופת לימודים משותפת בשניים, והאם יחזרו על כך בתואר שני.

 

ט"ו באב - כתבות נוספות בנושא:

 

היה מילואימניק בצוק איתן - עוד שבוע וחצי מתחתן

גלעד מייזליק (27) וברכה רובינוב (24) הכירו באוניברסיטת אריאל. החיבור נולד ביום הבחירות לאגודת הסטודנטים. "גלעד התמודד, וביום הבחירות הוא סימן לי עם האצבע לבוא אליו", נזכרת ברכה. "באתי והוא ניסה לשכנע אותי לבחור בו. הוא לחץ לי את היד ברשמיות, הציג את עצמו ושאל מאיפה אני ומה אני לומדת. כשסיפרתי לו מה אני לומדת הוא אמר: 'ממש מכרה זהב יש בהנדסת כימיה'. דיברנו קצת ואני זוכרת שבאותו יום חיפשתי אותו בפייסבוק והצעתי לו חברות. זאת הייתה הפעם הראשונה שהוספתי בחור בפייסבוק. הוא אישר אותי, ורק אחרי יומיים התחיל להתכתב איתי בפייסבוק ואז בהפסקות הוא תמיד היה בא לשבת איתי. 

"אחרי שבוע הוא העז להזמין אותי לדייט ראשון. ישבנו בפארק בהרצליה, ליד האגם ודיברנו הרבה. הוא היה תותח בפיזיקה, וקיבל 100, אז בפגישות הראשונות שלנו הוא רוב הזמן היה מלמד אותי פיזיקה. בזכותו קיבלתי ציון עובר".

 

אפשר לומר שזו הייתה אהבה ממבט ראשון?

ברכה: "מההתחלה הרגשתי כך, אבל אפשר לומר שרק אחרי איזה חודש הבנתי שזה באמת זה".

 

גלעד: "בחמש הדקות הראשונות של השיחה איתה היה ברור לי שזה משהו מאוד רציני. יצאתי עם הרבה בחורות אבל אף אחת לא עניינה אותי, ואז הכרתי מישהי שיש לי איתה כל כך הרבה תחומי עניין משותפים. אפילו כדורסל אנחנו אוהבים לראות יחד. אנחנו אוהדים את אותה הקבוצה, ושנינו היינו הולכים למשחקי כדורסל עוד לפני שהכרנו". 

 

היום השניים בעיצומו של התואר, ובעוד כשבוע וחצי מתחתנים. אך הדרך לאירוע המשמח לא הייתה קלה. "בשיא תקופת ההכנות לחתונה גלעד קיבל צו 8 ושירת כלוחם בחטיבת ח"יר בנח"ל (במבצע צוק איתן, מ.ר). הבטיחו לנו שישחררו אותו עשרה ימים לפני החתונה. הייתי מאוד מתוחה כל התקופה הזו. את כל הסידורים לחתונה דחינו לאחרי תקופת המבחנים, ועד שסוף סוף היה לנו זמן להתמקד בחתונה לקחו לי אותו למילואים. לשמחתי הוא משתחרר היום, בט"ו באב".

 

משפט הפתיחה שלו היה: "נשבע לך הייתי מתחתן איתך"

מאיר (33) וחן (29) סוויסה, הכירו בשנה א', לפני 8 שנים, כשלמדו יחד משפטים, במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת-גן. כפי שהבטיח לה במשפט הפתיחה הראשון שלו, השניים אכן נישאו בסיום לימודיהם וכיום הם הורים לשני ילדים: הלל (בת 3) והוד (בן 10 חודשים). 

 

"בכלל לא הייתה אמורה להתחיל ללמוד באותה שנה", מספרת חן. "ניסיתי להשיג מימון ללימודים מקרן אייסף, וכשלא הצלחתי החלטתי לדחות את הלימודים בשנה ולחסוך כסף. בסוף יצא שאחת המועמדות ביטלה את לימודיה, ואני נכנסתי במקומה וזכיתי למימון של מחצית שכר הלימוד.

 

"בגלל זה התחלתי את הלימודים במפתיע ובאיחור של חודש. שבועיים אחרי שהגעתי, באחת ההפסקות עמדנו כמה חבר'ה ודיברנו, והוא פנה אלי ואמר לי: 'נשבע לך הייתי מתחתן איתך'. שבוע וחצי אחרי הוא הציע לי לבוא ולהשלים אצלו חומר, כי הוא ידע שהגעתי באיחור של חודש ללימודים. באתי אליו הביתה וכמובן שהוא לא לימד אותי, אלא השמיע לי שירים שלו. אחרי כמה ימים הוא הציע לי לבוא איתו לדרינק, התנשקנו וידענו שאנחנו הולכים לכיוון רציני".

 

איך היה ללמוד יחד משפטים ולתחזק זוגיות תוך כדי?

חן: "אני הייתי היותר חרשנית מבין שנינו. הייתי לומדת והוא כל הזמן היה מנסה להוציא אותי מריכוז. רק בשנה ג' התחלנו ללמוד יחד למבחנים. אני הייתי מלמדת אותו וזה היה עוזר לי להפנים את החומר והוא היה מקשיב לי. יש לו הפרעות קשב וריכוז, אז הוא לא היה מצליח להתאפק, אבל הייתי מאפסת אותו. כשלמדנו לבחינות לשכת עורכי הדין, כל אחד למד עם חברת הכנה אחרת, אבל היינו הולכים יחד לספרייה והייתי שומרת שילמד. היינו יוצאים להפסקות יחד, לאכול ולשתות. אם הייתי רואה שהוא יותר מדי בטלפון הייתי מיד מחזירה אותו לתלם".

 

נשארתם בתחום עריכת הדין?

חן: "אני עובדת באותו משרד עורכי-דין שהייתי בו מאז ההתמחות, בדיני משפחה. מאיר פתח משרד והוא עובד כעצמאי. זה מאפשר לו לטפח את המוזיקה שלו. הוא הקים אולפן ובמקביל לעיסוק במשפטים הוא יוצר מוזיקה".

 

תמשיכו לתואר שני בתחום?

"אחד משנינו בטח ימשיך לתואר שני במשפטים, אבל עוד לא החלטנו מי. היום אנחנו עם שני ילדים, וזה יהיה קשה ששנינו נהיה סטודנטים במקביל".

 

העברתי לו את כל הסיכומים

תומר (27) וטל (29) בכבוד הכירו בלימודי חשבונאות במסלול האקדמי המכללה למנהל, ונישאו לפני כחודש. "הכרנו בשבוע התעמולה לקראת הבחירות לאגודת הסטודנטים. אני התמודדתי על תפקיד יו"ר בית-הספר למנהל עסקים, וטל לתפקיד נציג שנה א'" מספרת טל. לאחר ששניהם נבחרו הם החלו לעבוד יחד כשתומר, עובד תחת ניהולה של טל. "רק לאחר חצי שנה של עבודה יחד, התחלנו לצאת, ואחרי שנתיים טסנו לטיול בלאס וגאס ושם הוא הציע לי נישואין". 

 (צילום: יוסי גנון) (צילום: יוסי גנון)
(צילום: יוסי גנון)

איך החוויה של ללמוד יחד כזוג?

טל: "לא למדנו באותה הכיתה. כשתומר התחיל את הלימודים אני הייתי כבר בשנה השלישית, כך שהוא זכה לקבל ממני את כל הסיכומים והייתי עוזרת לו לפעמים בלימודים. הכיף היה בהפסקות, חיכינו רק שההרצאה תיגמר וחיפשנו אחד את השנייה בקמפוס".

תמשיכו יחד לתואר שני?

"זה בהחלט יכול להיות נחמד".

 

לומדים יחד בתקופות מבחנים

תומר סולומון (29) ונוי שיכווגר (23) הכירו בלימודי ניהול טכנולוגיה במכון הטכנולוגי בחולון (HIT), והם יחד כבר עשרה חודשים.  

מי התחיל עם מי?

תומר: "אני מכהן כרמ"ד כספים באגודת הסטודנטים. באירוע פתיחת השנה ראיתי אותה ודיברתי עם עידן חבר שלי עליה, אמרתי לו שאני אחפש אותה כדי לנסות לדבר איתה. יומיים אח"כ היא עברה במסדרון, ועידן עצר אותה. אני הצגתי את עצמי בפניה כנציג של האגודה והצעתי לה עזרה בכל מה שהיא צריכה ברמה של לימודים ומרצים. זה לא התפתח מעבר לשיחה קלילה".

 

נוי: "אחרי כמה ימים דיברתי עם עידן לגבי אחד המרצים. כנראה שעידן הבין שבלי העזרה שלו לא יקרה כלום ביני לבין תומר, והוא החליט לסמס לתומר מהנייד שלי. תומר ישר הציע עזרה ומשם זה כבר התגלגל לדייט אמיתי".

 

איך זה ללמוד יחד?

נוי: "אני מסיימת שנה א' והוא מסיים שנה ג'. יש כמה קורסים שיוצא לנו לעשות יחד, והוא עוזר לי המון. בניגוד לזוגות שכמעט לא מתראים בתקופת מבחנים, אנחנו מתראים המון ולומדים יחד. יש מכנה משותף מאוד גדול בינינו".

 

תומר: "היא הרבה יותר חרשנית ממני, והיא מדרבנת אותי להשקיע".  

תמשיכו יחד לתואר שני?

נוי: "יש לי עוד זמן, רק סיימתי שנה א'".

 

תומר: "יש לשנינו עוד הרבה זמן עד לסיום הלימודים. אלוהים גדול".

 

"אני התחלתי איתו. לקח לו זמן לקלוט"

אמיר אלעזרא (22) לומד חשבונאות וכלכלה ושירה טסלר (23) לומדת מדעי ההתנהגות, שניהם באוניברסיטת בר-אילן וביחד כבר שנה ועשרה חודשים.  

 

שירה: "קשה להודות בזה אבל אני התחלתי איתו. שנינו מהמגזר הדתי, וזה מאוד מקובל לארגן ארוחות משותפות בין בנים לבנות במעונות הסטודנטים. ארגנו ארוחת ערב לכמה חבר'ה, ובאותו ערב במטבח המשותף של המעונות ראיתי אותו ודיברנו. היו סביבנו הרבה אנשים אז הקרח לא ממש נשבר. בהמשך יזמתי כל מיני מפגשים, היינו יוצאים להליכות ספורטיביות יחד כידידים. כל פעם המצאתי תירוצים וסיבות משונות לפגוש אותו, כדי שהוא לא יחשוד שאני מעוניינת. ניסיתי לרמוז לו ובהתחלה הוא לא ממש קלט. לאט לאט התקרבנו יותר ויותר, ואז יום אחד בשיחה על ספסל בשעה חמש לפנות בוקר, קיבלנו החלטה שאנחנו רוצים להיות יחד".

 

אמיר: "זו ההחלטה הכי טובה שקיבלתי באותו בוקר. הרומנטיקה קצת נהרסה, כשיום אחרי ראיתי הומלס ישן על אותו הספסל". 

 

אז היוזמה היא בעיקר שלה?

"אני נותן לה את הקרדיט על היוזמה. אני הייתי בעומס של מבחנים והראש שלי היה במקום אחר, אבל ברגע שהיא יצרה את האווירה וניסתה לברר מה אנחנו באמת רוצים אחד מהשני, גילינו שלשנינו יש את אותן כוונות. במקור אנחנו מאוד רחוקים גיאוגרפית. אני מאשקלון והיא מהקריות. המזל הוא שהמעונות שלנו הם רק במרחק של כמה דקות הליכה אחד מהשנייה, וזה כיף שבסוף היום אפשר להיות יחד".

 

תמשיכו יחד לתואר שני?

שניהם: "כרגע לא, אולי בהמשך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חן ומאיר סוויסה. הכירו בלימודי משפטים, לפני 8 שנים
מומלצים