שתף קטע נבחר

גרוע מאיידס: האבולה משתק את עסקי הזנות

ענפי תעשייה רבים נפגעים בשל חשש הציבור מהידבקות בנגיף המסוכן שאין לו מרפא. "הידבקות ב-HIV אפשר למנוע עם קונדום - אבולה אי אפשר", מספרות הזונות בלאגוס. גם ענף הקבורה, למרבה הפלא, מושבת מפעילות

קייט, ברייט והאפינס יושבות על המדשאה שממול הבורדל שלהן בלאגוס, שותות בירה ומשוחחות עם גברים בקבוצות של שניים או ארבעה. העסקים היו טובים, הן אומרות, עד שהגיע האבולה.

 

עוד חדשות בעולם :

סין: כנופיה אילצה ילדים לתרום דם

אובמה התערב בעיראק. למה בסוריה לא?

למען השלום: הקורבנות בקולומביה סולחים

 

"אני בעסקי הזנות כבר שנתיים ואף פעם לא היה כל כך חלש כמו עכשיו", מספרת קייט. "היה לי ממוצע של שבעה לקוחות ביום. היום, מאז שהאבולה חדר לעיר, אני בקושי רואה ארבעה", מעידה קייט בת ה-25. "הרבה מהלקוחות שלנו מפחדים להגיע אלינו מחשש שיידבקו בנגיף. סוגיית האבולה רעה לעסקים. הממשל חייב לעשות משהו בנוגע לזה".

בכל מקום חוששים מהאבולה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בכל מקום חוששים מהאבולה(צילום: AFP)
 

בשל העובדה כי ההידבקות באבולה כרוכה בהחלפת נוזלי גוף, בהם גם זיעה, עם אדם החולה במחלה, עובדי תעשיית המין נפגעו קשות. הציבור חושש מהידבקות בנגיף הקטלני. "המחלה הזו רעה", אומרת ברייט בת ה-23. "זה יותר גרוע מאיידס. אפשר למנוע הידבקות ב-HIV עם השימוש בקונדומים - אבל את ההידבקות באבולה אי אפשר למנוע. אם לא יהיה טיפול במחלה הזו בקרוב, לא נוכל לעבוד יותר - אף אחד לא רוצה למות".  

 

מגפת האבולה פוגעת גם בבשר

עובדי ועובדות המין אינם היחידים בכלכלה הלא חוקית של ניגריה, שבה עובדים כ-75 אחוזים מהניגרים, שמושפעים ממגפת האבולה. שלושה בני אדם מתו מהמחלה בלאגוס ויש חשש כי ימותו נוספים.

 

מוכרי "בושמיט" (בשר חיות), מעדן בניגריה ובאזור, מתלוננים גם הם על פיחות לקוחות. הציידים, שתופסים את חיות ה"בושמיט" הכוללות אנטילופות, דורבנים וחולדות, חוששים לפרנסתם אם המגפה תימשך.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

קופים ועטלפי פירות עשויים להעביר את הווירוס לחיות אחרות. בגינאה, שיחד עם סיירה ליאון וליבריה רשמה יותר מ-1,000 מתים מהאבולה מתחילת השנה, נאסר על צריכת עטלפים כדי לנסות ולשלוט בהתפשטותו בקרב בני אדם. ניגריה פרסמה אזהרות דומות לגבי "בושמיט" אך לא הוציאה את המאכל מחוץ לחוק.

 

ויוויאן לאטיף קושפובאמו נמצאת בעסקי ה"בושמיט" זה כ-30 שנה. אולם הדוכן הוותיק עומד מיותם וגם מציג רק כמה חתיכות של בשר צלוי. "הלקוחות בורחים מחשש לאבולה", סיפרה לסוכנות הצרפתית. "הם מפחדים. רוב מוכרי ה'בושמיט' בכלל לא מוכרים בגלל סיבה זו. אבל אני לא מפחדת". לדבריה, האזהרות של משרד הבריאות "הן תעמולה שנועדה להרוס לנו את העסקים".

 

כל אחד חשוד

בלאגוס הגדולה, שבה גרים 21 מיליון תושבים, כולם - החל מהסוחרים והקברנים, דרך עובדי הבנקים ועד המוכרים בחנויות - מדברים בפתיחות כיצד הפחד מהמחלה שינה את התנהגותם.

 

בשווקים אוקה ארין ובלוגאן שבמרכז לאגוס, כמה מהסוחרים לובשים כפפות ומסכות מגן ומסבירים כמה איטי המסחר, אף שקהל הקונים הגדול מעיד אחרת. בבנקים, הטלרים ושאר אנשי הצוות מתעסקים עם שטרות הכסף בדיוק באותה צורה.

 

נהגי המוניות, הריקשות הממונעות והאוטובוסים חוששים כולם מנוסעים חולים. רק מעט אנשים

 לוחצים ידיים. כולם חשדניים. אפילו התורים לאוטובוס הפכו למסודרים יותר.

 

"אם אדם מזיע ואני בא במגע עמו, אני מודע לעובדה כי אני עלול לקבל את הווירוס", אומר נהג האוטובוס קולאוולה אוללקן. "אז, כולם עכשיו נכנסים לאוטובוס בעדינות. לא ממהרים כמו פעם".

 

בחברת הקבורה MIC רויאל נמצאים בסכנה להידבקות עם גופות קורבנות האבולה משום שהם עדיין יכולים להעביר את הווירוס, גם אחרי מותם. ולכן הבוסים החליטו להשבית את העסק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חוששות מהדבקה בניגריה
צילום: AFP
מומלצים