שתף קטע נבחר

הרס בתי רוצחים: "החוקים משתנים לטובת יהודים"

לאחר הריסת בתיהם של רוצחי 3 הנערים היהודים, שבו וקראו הוריו של הנער אבו חדיר להרוס גם את הבתים של רוצחי בנם. "לא ננוח עד שיהרסו"

משפחת הנער מוחמד אבו חדיר משועפט שנרצח על רקע לאומני התעוררה הבוקר (יום ב') לאחר שבתיהם של האחראים לרצח אייל יפרח, נפתלי פרנקל וגיל-עד שער נהרסו הלילה בחברון. "לא מבין איפה החוק שאומר להרוס בתים של ערבים שרוצחים יהודים, וליהודים שרוצחים ערבים משאירים את הבתים", טען אביו של הנער חוסיין אבו חדיר שקורא מאז הרצח להרוס את בתיהם של רוצחי בנו.

 

עוד בחדשות:

איום נ"ט ברכבת: "המרכז והפריפריה הופרדו"

שדה קרב במיזורי: המשמר הלאומי הוקפץ

 

בג"ץ דחה עתירה שהוגשה נגד הריסת הבתים והלילה הרסו כוחות הנדסה של צה"ל את ביתו של עמאר אבו עיישה ואטמו את ביתו של מרוואן קוואסמה – שני המחבלים שרצחו את שלושת הנערים. בנוסף, נהרס ביתו של חוסאם קוואסמה, שחשוד ששילח את שני המחבלים שטרם נעצרו.

 

חוסיין אבו חדיר תקף את הממשלה. "ראינו בימים האחרונים איך עצרו חשודים ברצח הנערים והגישו נגדם כתבי אישום. הכול היה מהר מאוד והיום הרסו את בתיהם. הקצב במקרה של בני איטי מאוד. אנו מרגישים שהממשלה מזלזלת בבני ומנסה להתאמץ שהנאשמים יקבלו עונש קל", האשים האב.

 

לדבריו, "חוק הריסת בתים צריך להיות ברור והגיוני. לצערי, ממשלת ישראל מחליטה בדברים איך שבא לה ותמיד מתחשבת ביהודים, אבל את הערבים זורקים כמו כלבים. אנו דורשים להרוס את בתי הנאשמים ברצח בני וכל מי שהיה לו קשר לאסון. אם הממשלה לא תהרוס את הבתים, נגיש תביעה משפטית בארץ. אם זה לא יעזור, נגיש תביעה בינלאומית".

פעולות הריסת הבתים הלילה בחברון ()
פעולות הריסת הבתים הלילה בחברון

הוריו של מוחמד אבו חדיר (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
הוריו של מוחמד אבו חדיר(צילום: חסן שעלאן)

אמו של הנער משועפט, סוהא אבו חדיר, לא הופתעה מתגובת הממשלה. "מדינת ישראל מכירה את עצמה כמדינת חוק, אבל העניין הפוך. במדינה הזאת, החוקים משתנים כשיש רוצחים יהודים על רקע לאומני. אנו לא יכולים לנוח עד שיבצעו את ההריסה".

 

בג"ץ: רצח אבו חדיר - חריג שבחריגים

במסגרת העתירה שהוגשה נגד הריסת בתי החשודים בחטיפת ורציחת שלושת הנערים נטען כי המדינה הפעילה את סמכותה באופן מפלה בין היתר משום שלא הורתה על הריסת הבתים של החשודים ברצח מוחמד אבו חדיר, למרות הודאתם ברצח.

 

העותרים הצביעו על מעשי אלימות והסתה כלפי ערבים שבוצעו בתקופה האחרונה על ידי יהודים, וטענו כי לנוכח מעשים אלו, קשה להצביע על שונות רלוונטית בין חלקים מבני החברה היהודית לבין חלקים מבני החברה הערבית בכל הקשור לצורך בהרתעה.

ביתו לא ייהרס. החשוד המרכזי ברצח אבו חדיר יוסף בן דוד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ביתו לא ייהרס. החשוד המרכזי ברצח אבו חדיר יוסף בן דוד(צילום: EPA)

שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר, שכתב את פסק הדין לצדם של השופטים יצחק עמית ונעם סולברג, דחה את טענות העותרים וקיבל את עמדת המדינה בטענה שלא נמצא בסיס לטענת האפליה לנוכח כך שרצח אבו חדיר הוא "חריג שבחריגים בחברה הישראלית".

 

"אכן, לא ניתן להכחיש כי התרבו מעשי ההסתה והאלימות בחברה היהודית נגד ערבים ועל כך יש להצר ולפעול ביד חזקה, אך ההשוואה אינה במקומה", כתב דנציגר והסביר: "אמצעי הריסת בתים בשטחים לא ננקט במקרים של מעשי הסתה ואלימות אלא במקרים קשים במיוחד של מעשי רצח", כתב שופט העליון.

 

לדברי דנציגר, "לא נעלם מעיניי המקרה מעורר החלחלה של רצח הנער משועפט, מקרה שזעזע את אמות הסיפים, אך מדובר במקרה חריג שבחריגים. לכן, אין מקום לטענת העותרים לאכיפה מפלה".

 

השופט הוסיף כי התקנה המאפשרת הריסת בתים היא הרתעתית ואינה עונשית. "אין די בעצם בביצועם של מעשי טרור נתעבים על ידי יהודים כדוגמת רצח אבו חדיר כדי להצידק לבדם את הפעלת התקנה כלפי יהודים", סיכם דנציגר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מוחמד אבו חדיר
צילום: רויטרס
מומלצים