שתף קטע נבחר
 

משהו תוסס

קומבוצה, קימצ'י ומי קאפיר אלה לא קללות, אלה מאכלים טובים מאוד עבור מי שסול ממעי רגיז, קיבה עצבנית וגוף בקריזה

‏FERMENTING הוא תהליך תסיסה המוכר לנו יותר מחמוצים או בירה בו מפורק חומר הבסיס, הגלוקוז הנמצא בפרי, ירק או מוצר מהחי כמו חלב או בשר. החיידקים מפרקים את הסוכר שבמוצר הבסיס, גורמים לו לתסיסה ואז אנחנו מקבלים מוצר אחר. תהליך זה נמצא בהרבה מוצרים שאנו אוכלים כבר היום מבלי תמיד לדעת, כמו גבינות קשות מיושנות, יוגורט, משקאות חריפים, ירקות מוחמצים ועוד. מי שמתעסק באפיה יודע שהדרך היחידה לגרום לשמרים לתסוס ולהתפיח את הבצק היא על ידי "האכלת" השמרים בסוכר, מה שגורם לפעולת התסיסה.

 

בתהליך התסיסה נשארים רוב החיידקים הידידותים לגופנו. הם נקראים כך מאחר והם מגיעים לקיבה ועוזרים לגוף, אבל לא הורסים את אוכלוסיית החיידקים הבריאים שכבר קיימת שם. האוכלוסיה הזו עוזרת בפירוק החיידקים הלא טובים ומניעת כניסתם למקומות רגישים בגופנו, הם עוזרים ליצור וויטמינים שחסרים לנו. בדרך כלל אוכלוסיה זו נהרסת על ידי מתן תרופות כמו אנטיביוטיקה, אשר מטרתה להרוג את כל החיידקים הפעילים בגוף, הטובים והמסוכנים. עוד פוגעים באוכלוסיה הזו: שינויים הורמונליים, תזונה לא תקינה ובעיות במערכת העיכול כמו קרוהן, מעי רגיז וכדומה.

 

 (צילום: ThinkStock) (צילום: ThinkStock)
(צילום: ThinkStock)

 

כדי לשמור על רמה תקינה של החיידקים הנחוצים במערכת העיכול, רובנו פשוט צריכים לאכול מגוון ולשמור על רמת איזון הורמונלי יציבה ככל האפשרי. כיוון שזו משימה כמעט בלתי אפשרית עבור רובנו, יש מייצבים חיצוניים שיכולים לעזור, כמו למשל פרוביוטיקה.

 

פרוביוטיקה היא תוסף תזונתי המעניק לגוף את החיידקים הידידותיים. אפשר לקחת קבוע במידה והאדם הצורך את הפרוביוטיקה נתקבל בבעיות בריאותיות המקשות עליו בייצור החיידקים. בכל מקרה, קבלת חיידקים פרוביוטים ממקור חיצוני שהוא לא תוסף, היא קטנה יחסית, אולם זה לא אומר שאנחנו לא צריכים אותה כעזרה. בעיקר אם הבעיות הבריאותיות שיש לנו משפיעות על הייצור.


 (צילום: ThinkStock) (צילום: ThinkStock)
(צילום: ThinkStock)

 

אני ממליצה לנצל את החיידקים גם ממקורות טבעיים וגם כתוסף. חשוב לוודא שבפרוביוטיקה יש לפחות שלושה סוגי חיידקים ושהכמות היא בין מיליארד לעשרה מיליארד. לאנשים שלא סובלים מחוסרים ומאוזנים הורמונלית ולא לוקחים תרופות, אני לא מציעה לקחת תוסף קבוע, אלא להשתמש במזונות שעברו תהליך תסיסה בלבד.

 

 

קומבוצ'ה היא למעשה פטרית תה שעוברת תהליך של תסיסה על בסיס סוכרים ובסופו של דבר מקבלים נוזל אשר מכיל חיידקים פרוביוטיים. למשקה יש מרקם של בירה תוססת שניתן למצוא בחנויות בתוספת טעמים. זיכרו לבדוק שכמות הסוכר לא מוגזמת ואפשרי כמובן גם לילדים במינון נמוך. מילת אזהרה: ניתן לגדל קומבוצ'ה בבית או לצרוך קומבוצ'ה ממקור ביתי, אולם יש בזה סיכון גדול של זיהום והרעלה. לכן, אם החלטתם לגדל בבית, אנא לימדו ממומחה ונקטו בכל כללי הזהירות והניקיון המקסימלי.


 (צילום: ThinkStock) (צילום: ThinkStock)
(צילום: ThinkStock)
 

 

קימצ'י, הוא כרוב או ירקות אחרים שעברו תהליך של תסיסה, מאכל שמגיע ממקור אסייתי וגם הוא מכיל חיידקים פרוביוטים כתוצאה מהתסיסה.

 

מי קאפיר הם שילוב של חיידקים עם שמרים שמותססים עם סוכר ויוצרים מים עם חיידקים פרוביוטיים, הפתיתים של הקאפיר יכולים לגדול בסביבה של חלב ויש עבורם פתיתים מיוחדים לעומת פתיתי קאפיר שגדלים בסביבה של מים. זה יכול להיות מי קוקוס או מי סוכר אחרים. היתרונות של מי הקאפיר גדולים גם הם והרבה אנשים עם בעיות בריאותיות רציניות מטפלים בגופם בעזרת מים אלה. יש הטוענים שנרפאו מסרטן, קרוהן ועוד לא מעט בעיות עור כרוניות. יש לא מעט מתנגדים שטוענים שהמחקר עדיין לא בשל ועוד אי אפשר החליט חד משמעית שהטיפול בפטריות אכן מונע ובולם התפתחות מחלות כרוניות, אבל אנשים שגדלו באסיה, רוסיה וקווקז ומכירים את דרך החיים הזו, נשבעים על הצלחתה בריפוי מחלות.

 

אני מציעה לנסות לצרף מזון מותסס לחייכם, במינון לא מוגזם של פעמיים עד שלוש בשבוע, בעיקר אם אתם סובלים מבעיות עיכול. מזונות או משקאות פרוביוטיים יכולים מעבר לחיזוק המערכת החיסונית, להסדיר בעיות עיכול, לעזור בהפרעת קשב וריכוז, מחלות עור ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ThinkStock
לנצל את החיידקים ממקורות טבעיים
צילום: ThinkStock
מומלצים