שתף קטע נבחר

צפו: מרכזי הסיוע הגדולים בקנדה - יהודיים

מחלקה לחלוקת רהיטים, חנות ביגוד, בית תמחוי ומרכז לחלוקת מזון המוציא כ-5,000 סלי מזון שבועיים למשפחות נזקקות - יהודיות ושלא יהודיות. מרכז "מדע" הפך מארגון יהודי קטן - לאימפריה של סיוע לנזקקים, שמתנדביו - רובם ככולם - משתייכים לקהילה היהודית. חלקם הכניסו את המצלמה שלנו לביתם

 

כ-5,000 סלי מזון חודשיים, כמה בתי תמחוי וחנות בגדים ענקית הם מקצת פעולותיו של מרכז "מדע" במונטריאול, שמופעל על ידי מאות מתנדבים. כמאה-אלף יהודים מונה הקהילה במונטריאול שבקנדה, שראשיתה בעוני של מהגרים, שהצליחו להפוך את הגלגל. ואף שכיום מדובר בקהילה משגשגת, הרי שבמונטריאול חיות גם בימינו משפחות יהודיות חסרות כל.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

אבל הם לא לבד: במרכז המטרופולין פועל אחד ממרכזי הסיוע הגדולים בקוויבק, המהווה למעשה ארגון גג לכמה מרכזים שונים. המרכז היהודי משמש כתובת לכל נזקק ברחבי המחוז – ולא משנה דתו. כדי להבין את היקפה של התופעה, די להביט בצי המשאיות במרכז החלוקה, או לעבור במרכזי האחסון.

 

קראו עוד בערוץ יהדות :

 

מי שעומד מאחורי המפעל הוא הרב חיים שלמה כהן, ישראלי חסיד חב"ד, שקיבל שליחות מהרבי מלובביץ' - ומאז הוא שם. "למעשה קיבלתי הוראה מהרבי להתחיל לעבוד עם מרכז דוברי עברית פה, בחב"ד", הוא מספר. "התחלנו את המניינים בבית, אחר כך זה התרחב, ולא הייתה לנו ברירה - אלא לשכור את המקום הזה".

 

"עבורי זה מאמץ קטן, אבל בשבילם יש לזה משמעות גדולה". דיוויד ואיב (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
"עבורי זה מאמץ קטן, אבל בשבילם יש לזה משמעות גדולה". דיוויד ואיב(צילום: אלי מנדלבאום)

 

ממרכז קהילתי קטן, מהווה כיום מרכז "מדע" את אחד ממרכזי הסיוע הגדולים במונטריאול לעזרה לנזקקים, עם מחלקה לחלוקת רהיטים, חנות ביגוד, בית תמחוי ומרכז לחלוקת מזון מהגדולים בקוויבק, אם לא הגדול שבהם.

 

"יש כאן אנשים מאוד עשירים, ומן הצד השני – נזקקים", אומרת גילי שפינגלר מ"מדע". "יש בינינו זקנים וגלמודים שילדיהם עזבו את מונטריאול, והם נותרו לבד - לצד מהגרים חסרי כל. התפקיד שלנו הוא לאזן את הכוחות. מרגש לראות כיצד אנשים שיש להם כסף, באים ונותנים כתף. לאחד יש קצת יותר, ולאחר קצת פחות, אז עוזרים אחד לשני".

 

דיוויד, מתנדב ב"מדע", לוקח פסק זמן מידי שבוע כדי לחלק את סלי המזון המכונים: Shabbat to Share , קופסא ובה אוכל למהלך השבוע שמחולק לצד פרח, כדי לתת הרגשה טובה יותר לנזקק. "כולנו חלק מהקהילה, וזה חשוב לעזור לאנשים", הוא אומר. "עבורי זה מאמץ קטן, אבל בשבילם יש לזה משמעות גדולה".

 

"הקהילה היהודית המאוד מבוססת שאנו מכירים היום, לא הייתה כזאת בשנות ה-50", הרב כהן אומר. "היו שכונות שבהן יהודים לא יכלו להתגורר. נעשה מהפך, והמקומות הכי יוקרתיים היום הם דווקא השכונות היהודיות. היהודים מאוד מקובלים ומשפיעים, הן בגשמיות ובעיקר ברוחניות. יש כאן מעל לארבעים מוסדות חב"ד - חוץ מכל הזרמים האחרים המשגשגים במונטיראול".

פורסם לראשונה 10/09/2014 18:42

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
פרח וארגז. דיוויד מתנדב אצל איב
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
"לא בודקים אם יהודי או לא"
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים