שתף קטע נבחר

הזוהר הצפוני צבע את ארה"ב. צפו בשמיים

באופן נדיר, הדרימה תופעת הטבע היפהפייה ונראתה לא רק בקוטב אלא גם על ידי האמריקנים. צפו בירוק, אדום, כחול וסגול בשמי ארה"ב

אחת מתופעות הטבע הצבעוניות והיפות ביותר הגיעה בסוף השבוע האחרון באורח נדיר עד לארצות הברית: הזוהר הצפוני, אור זוהר המופיע בשמיים באזור הקוטב הצפוני, הדרים הפעם, והפציע בשמי קנדה, צפון אירלנד וגם בניו אינגלנד, במדינות וושינגטון ואיידהו ובאזורים נוספים בארצות הברית. צפו בסרטון ובתמונות הנהדרות.

 

הזוהר הצפוני, הלילה בארצות הברית (צילום: רון מקאיי) (צילום: רון מקאיי)
הזוהר הצפוני, הלילה בארצות הברית(צילום: רון מקאיי)
התפרצות געשית וזוהר צפוני, בתמונה אחת מאיסלנד (צילום: דרקי) (צילום: דרקי)
התפרצות געשית וזוהר צפוני, בתמונה אחת מאיסלנד(צילום: דרקי)

השמיים במדינות רבות בצפון ארצות הברית התכסו בצבעי ירוק, אדום, כחול וסגול. כל זאת, בעקבות התנגשויות של חלקיקים טעונים המגיעים מן השמש עם מולקולות האוויר במרומי האטמוספירה. התנגשויות אלו זעזעו את המגנטוספירה שליד הקוטב הצפוני, ושחררו זרמים צבעוניים לשמיים. במנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי בארצות הברית אמרו כי ההתפרצויות הסולאריות השבוע היו חזקות מאוד, ולכן הזוהר הצפוני (או אורורה בוראליס) נראה היטב, וגם באזורים דרומיים יחסית.

 

עוד כתבות בחדשות

הסרבנים: התפקיד של 8200 חורג מהגנה עצמית

ארה"ב: איימה על בן 11 ברובה כי ניגן בקלרינט

 

"כאשר הפעילות מתגברת זה נראה בהיר יותר והאורורה מתפשטת לכיוון קו המשווה. במקרים מסוימים אפשר לראות את הזוהר גם בארצות הברית", אמרו במנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי לסוכנות הידיעות רויטרס. באתר "בוסטון" נכתב כי במזרח ארצות הברית ניתן היה לראות את זוהר הקוטב, בשמו הרשמי, במיין, ניו המפשייר, ורמונט ומסצ'וסטס, בין היתר. הזוהר נראה היטב בשעות הלילה בין יום שישי לשבת, ותמונות רבות פורסמו ברשתות החברתיות.

שמי מיין (צילום: מ. טיילור) (צילום: מ. טיילור)
שמי מיין(צילום: מ. טיילור)

ניו המפשייר זוהרת (צילום: רון מקאיי) (צילום: רון מקאיי)
ניו המפשייר זוהרת(צילום: רון מקאיי)
נורבגיה בסוף השבוע (צילום: גיבפוטו) (צילום: גיבפוטו)
נורבגיה בסוף השבוע(צילום: גיבפוטו)

 (צילום: גיבפוטו) (צילום: גיבפוטו)
(צילום: גיבפוטו)

הזוהר בוורמונט (צילום: דן ראס) (צילום: דן ראס)
הזוהר בוורמונט(צילום: דן ראס)
צבעי הזוהר משתנים בהתאם למולקולות השונות וביחס לגובה. צבע ירוק: כתוצאה מהתנגשות

 עם חמצן עד גובה של 240 ק"מ לערך. צבע אדום: כתוצאה מהתנגשות עם חמצן מעל לגובה של 240 ק"מ לערך. צבע כחול: כתוצאה מהתנגשות עם חנקן עד גובה של 100 ק"מ לערך. צבע סגול: כתוצאה מהתנגשות עם חנקן מעל לגובה של 100 ק"מ לערך.

 

לאותן התפרצויות סולאריות עולות להיות גם תופעות לוואי פחות רצויות - לעתים הן משבשות את פעילות ה-GPS, הרדיו והלוויינים. בקוטב הדרומי התופעה נקראת אורורה אוסטרליס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מ. טיילור
הזוהר האמריקני
צילום: מ. טיילור
מומלצים