שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

מול ההפצצות מהאוויר: דאעש משנה טקטיקה

נוטשים את השיירות ועוברים לאופנועים ולאופניים, מציבים את הדגל השחור על בתים ריקים - ואפילו משתמשים בבובות מחלונות ראווה על מנת להטעות את האמריקנים. דאעש מסתגל להפצצות, ארה"ב ממשיכה לכתוש מהאוויר

ארצות הברית ובעלות בריתה ממשיכות בכתישה האווירית של דאעש , והג'יהאדיסטים מנסים להתמודד עם המציאות החדשה: אנשי דאעש נוטשים את השיירות שכל כך אפיינו אותם לטובת אופנועים ואפילו אופניים, מציבים דגלים שחורים של הארגון על בתי מגורים כדי לגרום לבלבול ואפילו משתמשים בבובות על מנת להטעות את האמריקנים.

 

בעיתון "אל-קודס אל-ערבי" דווח כי באזור ראקה, העיר שהוכרזה כבירת "המדינה האיסלאמית", החל דאעש להשתמש בבובות מחלונות ראווה כדי לנסות ולבלבל את האמריקנים ואת כוחות הקואליציה. הג'יהאדיסטים מלבישים את הבובות בבגדים הדומים לאלה של חמושי דאעש, ולמרבה האירוניה מדובר באותן בובות שדאעש החרימו מטעמי צניעות כשהשתלטו על העיר. בשבוע האחרון פרסמה תושבת העיר שבצפון מזרח סוריה סרטון במצלמה נסתרת, המראה את חיי היום-יום בראקה.

 

בנוסף, החלו אנשי דאעש להניף את הדגל השחור המזוהה עם הארגון בגגות של בתי מגורים בעיראק, רבים מהם ריקים - כדי להטעות את האמריקנים ובעלות בריתם בנוגע למיקום האמיתי של הימצאותם. גורמים שבטיים ועדי ראייה מסרו ל-CNN כי בתקופה האחרונה גם פחת מספרם של המעברים הצבאיים שהוצבו כדי לזהות "כופרים", וגם צנח השימוש בסלולרי בקרב לוחמי דאעש.

 

לדברי תושב אחד הכפרים מדרום לכירכוכ, האיסלאמיסטים נטשו את אחד ממרכזי השליטה הגדולים שלהם בכפר ברגע ששמעו שהאזור צפוי להיות מטווח. "הם לקחו את כל הרהיטים, כלי הרכב והנשק, הטמינו מטעני צד ופיצצו את המרכז ששימש אותם", אמר שייח מהאזור. לדבריו, "הם גם לא נעים בשיירות צבאיות כבעבר. במקום זאת הם נוסעים באופנועים, אופניים ואם צריך, הם משתמשים בכלי רכב מוסווים".

לאחר הפצצה בסוריה. F-15 אמריקני בשמי עיראק (צילום: AP) (צילום: AP)
לאחר הפצצה בסוריה. F-15 אמריקני בשמי עיראק(צילום: AP)

שינוי הטקטיקה הזה נעשה בזמן שהאמריקנים וכוחות הקואליציה ממשיכים בתקיפות האוויריות. ארגון זכויות אדם בריטי הפועל בסוריה דיווח כי בראקה נשמעו 31 "פיצוצים עזים", ויש נפגעים מאותן הפצצות. בנוסף, הותקף בסיס של דאעש ליד אוניברסיטת אל-איתיחאד שבמחוז חלב. ארצות הברית תוקפת מהאוויר בעיראק מאמצע אוגוסט, ובשבוע האחרון הצטרפה אליה צרפת. בימים האחרונים השתתפו גם מטוסי קרב של מדינות הקואליציה הערביות בתקיפות, בעיקר בשטח סוריה.

 

אתמול אישר הפרלמנט הבריטי, ברוב גדול של 524 תומכים לעומת 43 מתנגדים, את הצטרפות הממלכה לתקיפות בעיראק. ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון הודה, כמו האמריקנים, שהמלחמה הזו בארגון האיסלאמיסטי צפויה להימשך זמן רב. "זה ייקח שנים", אמר קמרון.

 

לצד בריטניה, גם הולנד, בלגיה ודנמרק הודיעו שישלחו מטוסי קרב לטובת המאמץ הצבאי נגד דאעש, וגם טורקיה אמרה שתבקש בשבוע הבא מהפרלמנט אישור לפתיחה במהלך צבאי נגד הארגון. בוושינגטון מיהרו לברך, ואחרי החלטת הפרלמנט בלונדון שיבחו את חבריו ש"הביעו תמיכה איתנה ברעיון של שיתוף פעולה בין חיילים בריטים לאמריקנים".

 

בימים הקרובים עתידים להצטרף למבצע בעיראק שישה מפציצים בריטיים מסוג טורנדו, שייצאו מהבסיס בקפריסין, לצד שישה נוספים שתשלח בלגיה, שניים מהולנד ושבעה מדנמרק. אולם גם חברות הקואליציה החדשות, שהצטרפו לרשימה של יותר מ-50 מדינות, לא יסייעו בינתיים לפעולות של ארה"ב בסוריה.

 

כחלק מהמלחמה מול דאעש בסוריה הודיעו היום 20 ארגוני מורדים סורים על שיתוף פעולה שכינו "היסטורי". אותם ארגונים ישתפו פעולה בקרבות הן מול דאעש והן נגד צבאו של בשאר אסד. חברי קונגרס אמריקנים סייעו בהגעה להסכם זה, בין ארגוני מורדים מתונים מוסלמים ונוצרים, אבל בשטח לא מדובר בדרמה מרעישה - בפועל אותם ארגונים כבר נלחמים בג'יהאדיסטים ובאסד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עוברים לכלי רכב מוסווים
צילום: AP
מומלצים