שתף קטע נבחר

ההפגנה בהונג קונג: פגיעה בכלכלה המקומית

הבורסה בהונג קונג לא נותרה אדישה להפגנות הפוליטיות שפרצו ביום שישי האחרון, והגיבה בירידה של 2.5% במדד המרכזי באי - הצניחה החדה ביותר מאז פברואר. גם המטבע הגיב לאירועים וירד ב-0.09% - שפל של חצי שנה

ההפגנה הפרו-דמוקרטית בהונג קונג מסעירה את אחד ממרכזי הסחר הפיננסיים הגדולים ביותר בעולם - וכבר נרשמה פגיעה כלכלית. המדד המרכזי הנג סאנג רשם את הירידה החדה ביותר מאז חודש פברואר, ו-36 סניפי בנק מרכזיים באי שותקו לחלוטין.

 

המחאה הפוליטית הגדולה בהונג קונג, שזכתה לכינוי "מחאת המטריות", ממשיכה לטלטל את האי ולא עוצרת. מאז יום שישי האחרון, רבבות פושטים על רחובות מרכזיים בהונג קונג ומפגינים למען הדמוקרטיה שלהם ולמען בחירות חופשיות בהונג קונג.

 

כתבות נוספות בנושא המחאה בהונג קונג:

 

ההפגנה הפרו-דמוקרטית מטלטלת במידה מסוימת את אחד ממרכזי הסחר הדומיננטיים ביותר בעולם. בנקים מרכזיים בהונג קונג, בהם HSBC, סיטיגרופ ובנק אוף צ'יינה, השביתו חלק מהסניפים שלהם והציעו לעובדי הבנק לעבוד מהבית - כך מדווח אתר "ביזנס אינסיידר". בסך הכול, 36 סניפי בנק שותקו בעקבות המהומות, כך מדווחת רשת "בלומברג".

 

המדד המרכזי בבורסה בהונג קונג, ההנג סאנג, שכולל את החברות המרכזיות ביבשת, לא היה אדיש למהומות ברחובות ולעימותים של המפגינים עם כוחות המשטרה, והגיב בירידה של 2.5%.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

גם המטבע של הונג קונג לא נותר אדיש להפגנות ורשם ירידה של 0.09% - שפל של חצי שנה, כך מדווחת "בלומברג". "אם המפגינים יכבשו את מרכז הסחר העולמי למשך יום אחד, יומיים או שבוע וזה יביא לשינוי בהונג קונג ויחזיר לנו את הדמוקרטיה, אז מדוע לא", כך אמר דני וונג, עובד בנק.

 

"מעולם לא הפגינו כך בהונג קונג"

הבנק המרכזי של הונג קונג ניסה להרגיע את השוק בעקבות הפגיעה בפעילות הבנקים, והודיע כי הוא ערוך להזרים כספים למערכת הבנקים ככל שיידרש, כך מדווח אתר "ביזנס אינסיידר". זאת על רקע הפגיעה בפעילות העסקית של 17 בנקים בעקבות ההפגנות.

 

"בהונג קונג לא תראו אף פעם התכנסות המונית של אנשים להפגנות, אנשים כאן תמיד רוצים רק לעבוד ולהרוויח כסף", אמרה לאתר CNBC מליסה לם, בת 27 העוסקת במכירות בהונג קונג. "מעולם לא הפגנתי לפני כן, אך תגובת המשטרה גרמה לי לחוש שאני חייבת לפעול - אם לא נפעל היום, לא יהיה לנו מחר", אמרה.

 

לורנס קו, איש עסקים מקומי, התראיין גם הוא ואמר כי "החופש של הונג קונג הולך ופוחת יותר ויותר. אנחנו רוצים את החופש שלנו, אם לא נפעל הונג קונג לא תהיה יותר הונג קונג", אמר.

 

סין שולטת בהונג קונג מאז 1997 תחת הנוסחה "מדינה אחת, שתי שיטות" - פורמולה שמעניקה לטריטוריה של הונג קונג דמוקרטיה מוגבלת בלבד. כעת, רבבות של מפגינים, רובם סטודנטים, דורשים מבייג'ינג דמוקרטיה מלאה כולל החירות למנות מתמודדים לבחירות, אך סין כבר הודיעה שלא תאפשר בחירה חופשית לממשלה ללא סינון של מועמדים לבחירות.

 

המחאה, שמנוהלת בעיקרה על ידי סטודנטים, מהווה את אחד האיומים הגדולים ביותר מבחינת המפלגה הקומוניסטית בבייג'ינג. המפגינים שמציפים את הרחובות חמושים במטריות שמש, המשמשות להם גם כמגן בעימותים עם כוחות הביטחון. כך הפכו המטריות לסמל של המחאה, שזכתה לכינוי "מחאת המטריות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מפגינים בהונג קונג במרכז הסחר הפיננסי נגד סין
צילום: AFP
מומלצים