שתף קטע נבחר
 

שנה אקדמית בפתח: איזה מחשב מתאים לכם?

מתכוונים לרכוש מחשב נייד? אילו נתונים צריכים לקחת בחשבון לפני שהולכים לחנות והאם כדאי לרכוש גם מחשב נייח לבית. המקצוענים עם מדריך לסטודנט

השנה האקדמית בפתח ואתם מתלבטים איזה מחשב לקנות ללימודים. אילו שאלות לשאול בחנות המחשבים? אילו חיבורים צריך שיהיו במחשב הנייד? מה המשקל המומלץ ואיפה אפשר להתפשר כדי ליהנות ממחשב קל? טכנאי מחשבים עם כל התשובות.

 

עוד בנושא:

שדרוג המחשב: איך עושים זאת והאם זה כדאי

תיקון מחשב: שלא יעבדו עליכם

מחירון טכנאי מחשבים המלא

 

"כיום כבר רוב המחשבים הנייחים והניידים הם חזקים וברמה גבוהה מאוד", מסביר טכנאי המחשבים שרון הנשיא משרון מחשבים. "כך שלכול סטודנט שצריך מחשב לשימוש בסיסי, כלומר וורד ואופיס, יכול להסתפק במחשב הכי סטנדרטי. כיום יש מחשבים ניידים שעלותם 3,500-2,000 ש"ח. לסטודנט שיש לו צרכים בסיסיים ביותר מחשב בסביבות 2,300 שקל יספיק בהחלט".

 

ומה לגבי היצרן? יניב פוריאן מפי.סי.טק מחשבים מסביר: "חשוב לדעת שהפירמה של המחשב לא משנה כלום כי היא בעצם רק העטיפה.

 במרבית המחשבים הניידים יש את אותם החלקים הפנימיים. לכן, חשוב לדעת אילו חלקים מרכיבים את המחשב ולא של איזו פירמה הוא".

 

פוריאן ממליץ לעשות שיעורי בית לפני שמגיעים לחנות כדי לקנות מחשב. "כדאי לגבש עמדה לגבי הצרכים שלכם. האם חשוב לכם מהו המשקל של המחשב? הביצועים? האם הוא אמור לשמש אתכם בתואר שבו תידרשו לפונקציות מתקדמות מהמחשב שלכם? האם אתם מתכוונים להשתמש במקביל גם במחשב נייח או לא?".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לאחר שהבנתם איזה מחשב אתם צריכים, כדאי להיכנס ולראות דגמים בחנויות. "כשכבר מגיעים לחנות", אומר פוריאן, "השאלה הראשונה שאני מציע לשאול היא מה משך תקופת האחריות. יש הבדל גדול בין אחריות של שנה לאחריות של שלוש שנים במחשבים. לכן, אני גם לא ממליץ לקנות בחו"ל מחשב ממותג שלא מכבד את האחריות בארץ".

 

נייד או נייח?

שאלה קריטית עבור סטודנטים היא האם כדאי מחשב נייח או נייד. לדעת הנשיא סטודנט צריך את שניהם, כי הם עונים על צרכים שונים.

 "חווית השימוש במחשב הביתי היא אחרת לגמרי מזו של המחשב הנייד. מחשב נייד הוא לעבודה, לשיעור, לצרכים מאוד ספציפיים. אין כמו חווית הקלדה לאורך זמן במקלדת מסודרת, עם רמקולים ברמה גבוהה יותר. גם מהירות הביצועים במחשב נייח משמעותית גדולה יותר מאלו של נייד", אמר שרון הנשיא.

 

פוריאן מוסיף: "במחשבים, הרכיב שגורם לצוואר בקבוק מבחינת מהירות הוא רכיב ההארד דיסק. בנייד הגודל הפיזי של ההארד דיסק קטן פי 5 מזה של נייח, מה שאומר שהביצועים שלו יורדים משמעותית. כך או כך, בין אם אתם מחפשים מחשב נייח או נייד, מי שיזדקק למחשב לצורכי תואר במדעי המחשב או עבודה עם תוכנות גרפיקה מורכבות, יצטרך להשקיע הרבה יותר במחשב, ולדאוג למחשב עם ביצועים גבוהים יותר ועם זיכרון גדול יותר".

 

משקל, גודל וסוללה

מרבית הסטודנטים, שבסך הכול צריכים את המחשב הנייד כדי לסכם הרצאות בשיעור, להקליד עבודות בוורד ולקרוא מאמרים, יזדקקו למחשב נייד די בסיסי. אז איך לבחור מחשב נייד?

 

הסוללה חשובה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הסוללה חשובה(צילום: shutterstock)

 

פוריאן הסביר כי קיימים שלושה משתנים עיקריים, שמשפיעים על מחיר המחשב הנייד - המשקל, הגודל והסוללה. "מבחינת המשקל, למי שמתכוון להסתובב הרבה עם המחשב הנייד, בנסיעות באוטובוסים, ברכבות, ולמעשה לסחוב אותו במשך כל יום, מאוד חשוב עניין המשקל", הוא אמר. "המשקל המומלץ הוא 1.2 קילו. המחשבים הדקים מגיעים היום ללא כונן דיסקים. בימינו, הדיסק און-קי בהחלט מספיק, ואם הכונן מוסיף עוד חצי קילו או קילו למחשב, אפשר לוותר עליו".

 

ומה מבחינת הגודל? "המסכים הסטנדרטיים מתחילים ב-14.1 אינץ', והם יחסית קטנים. הדגם הבא הנפוץ הוא 15.6 אינץ' שהוא יותר מומלץ", מפרט פוריאן. "מי שמאוד חשובה לו המקלדת, והולך להקליד הרבה בשיעורים וזקוק לנוחות, שייקח בחשבון שהמקלדת במסך בגודל 17 אינץ' יותר נוחה ומרווחת. העניין הוא שגם המשקל של מחשב כזה כבר מתקרב ל-3 קילו".

 

המרכיב השלישי והלא פחות חשוב הוא הסוללה, כיוון שאנחנו לא רוצים שהמחשב ייכבה באמצע השיעור. "מבחינת הסוללה מומלץ לבדוק כמה תאי סוללה יש במחשב", הוסיף פוריאן. "סוללה עם יותר תאים, תחזיק יותר זמן. למחשב דק יש מעט תאי סוללה. סוללה שמורכבת מ-4-6 תאים, תספיק לשעתיים עד ארבע שעות כשהוא חדש. לכן, מומלץ לא להטעין את הסוללה לפני שהיא נגמרת, כי לאורך זמן זה מקצר את חיי הסוללה עוד יותר".

 

מעבד שעושה את העבודה

ומה לגבי החלקים הפנימיים? פוריאן: "מבחינת מעבד, יש כיום שתי חברות של מעבדים: AMD ו-INTEL. כל מעבד מעל איי.3 יספיק לצורכי מרבית הסטודנטים. מבחינת גודל הזיכרון: זיכרון ראם, שהוא מה שמשפיע על מהירות המחשב, מומלץ לרכוש 4 ג'יגה לפחות. בזיכרון הקשיח כדאי לקנות 500 ג'יגה (חצי טרה). ההבדל במחיר בין 300 ל-500 ג'יגה הוא זניח, ועומד על כ-40 ש"ח. מאוד שווה להשקיע עוד קצת ולקבל זיכרון כמעט כפול".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אילו חיבורים נדרש שיהיו במחשב הנייד? הנשיא מרחיב: "סטודנטים אוהבים לצפות בסרטים, בין אם בלפטופ ובין אם בבית כשמחברים אותו למסך הטלוויזיה. לכן, מאוד חשוב שיהיה בלפטופ חיבור HDMI. בנוסף, חשוב שלפחות אחת מכניסות ה-USB תהיה כניסת USB3, שזו כניסה מאוד מהירה, ומאפשרת תקשורת מהירה יותר עם הדיסק און-קי. קל לזהות את הכניסה הזו, כי היא בצבע כחול. בנוסף, בכל לפטופ כדאי שיהיו 3-4 כניסות USB. אם ללפטופ יש את שתי הכניסות האלו, זה גם מעיד על כך שהוא מהדור הנכון מבחינה טכנולוגית, ולא דגם מדור ישן".

 

ומה לגבי מחשב נייח? פוריאן: "מבחינת זיכרון הראם (RAM): אותו דבר כמו נייד, כדאי לקנות מ-4 ג'יגה ומעלה.

 מבחינת ההארד דיסק, כאן כבר כדאי לפחות 1 טרה. מבחינת גודל המסך, בבית כמה שיותר גדול יותר טוב. מסך בגודל 22-24 אינץ' מומלץ ביותר. אני אישית לא ממליץ על עכבר אלחוטי, ומבחינת מקלדת, דווקא כן כדאי אלחוטית. הסוללה של מקלדת אלחוטית מחזיקה כשנה, והיא מאוד נוחה לשימוש. כדאי להשקיע במותג, כי מדובר ברכיב שהוא בעצם יוצאת את התקשורת בינך לבין המחשב, וכדאי שהוא יהיה כמה שיותר נוח לתפעול ואיכותי".

 

וממה סטודנט צריך להתרחק? שרון הנשיא: "טאבלט לא מתאים לסטודנט. נקודה. סטודנט זקוק ליכולת כתיבה מהירה, למקלדת, לתוכנות, לאופיס. זה מתאים בעיקר למי שאוהב לגלוש באינטרנט ולמשחקים".

אוריאן מוסיף: "טאבלט נוח בעיקר למי שאוהב לעבוד עם מסך טאצ'. הוא מתאים לגלישה ולאפליקציות, אבל איטי יותר ממחשב באופן משמעותי".

 

המסך נתקע? המחשב לא עולה? לרשימת טכנאי מחשבים מומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים