שתף קטע נבחר

משפחת הרוג הסנפלינג בצעדת מחאה: "רצח לאומני"

עשרות בני אדם צעדו בבת ים וטענו כי מסתירים מהמשפחה מידע. "אף אחד לא מעדכן אותנו בכלום", אמרה אמו. המשטרה: בתיקי פשיעה חמורה לא נהוג לעדכן משפחות

משפחתו של רועי נתנאל עראמי, שנהרג אחרי שנפל מגובה רב בעת שעבד על כבלי סנפלינג בבניין רב קומות בפתח תקווה, קיימה הערב (ד') יחד עם עוד עשרות אנשים צדעה ברחובות בת ים במטרה לשבור את קשר השתיקה סביב מותו. על החקירה האירוע יש צו איסור פרסום.

 

לטענת המפגינים, אין ספק כי מדובר ברצח על רקע לאומני והם באו להשמיע את הזעקה והכאב של המשפחה. "העצרת הזו לזכר נתנאל, אני מקווה שהוא יהיה הקורבן האחרון", אמרה אמו של עראמי. "אנחנו נסערים, לא ייתכן שנמשיך לשתוק. נתנאל נרצח על היותו יהודי ודם יהודי אינו הפקר. אנחנו מרגישים שאנחנו כמו במטווח ואף אחד לא יודע במי יפגע הכדור".

 

האם סיפרה עוד כי המשפחה לא מעודכנת על ההתפתחויות בחקירה. "את המידע אנחנו מקבלים מהתקשורת בלבד", אמרה. "אין לנו בעיה שזה יהיה חסוי, אבל אני חושבת שלמשפחה מגיע מינימום של מידע על הילד שיצא לעבוד ולא חזר, השאיר אחריו אלמנה ותינוקות. אנחנו לא נגד אף אחד אבל רוצים שימצו את הדין עם הרוצחים. אני קוראת לכל העמים 'די לשפיכות הדמים'".

 

אמו ואלמנתו של עראמי, הערב בבת ים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אמו ואלמנתו של עראמי, הערב בבת ים(צילום: מוטי קמחי)

הוריו של עראמי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הוריו של עראמי(צילום: מוטי קמחי)

עראמי ז"ל, על רקע הבניין שבו נהרג (צילום: באדיבות המשפחה, עידו ארז) (צילום: באדיבות המשפחה, עידו ארז)
עראמי ז"ל, על רקע הבניין שבו נהרג(צילום: באדיבות המשפחה, עידו ארז)

שמואל מלכה, גיסו של ההרוג, אמר כי המשפחה לא טופלה ברגישות. "לא נחזור לסדר היום. אנחנו גם כואבים את הכאב של הטיפול של הרשויות שלא גילו רגישות מספקת בטיפול באלמנה וביתומים. אנו רוצים שיכירו בהם כנפגעי פעולות איבה, וחד משמעית לדעתנו מדובר בפיגוע. ישלנו כעס על המשטרה שלטעמנו לא גילתה מספיק רגישות במקרה", טען.

 

בצעדה השתתפו גם תושבים מהשורה שהגיעו להביע הזדהות. "כששמעתי על המעשה כאב לי כל כך על הבחור הזה, שאני לא מכיר אותו ורציתי להזדהות עם המשפחה על האובדן הזה", אמר תושב חולון. "בני בליעל באים ושוחטים אותנו בתוך מדינתו ואני מקווה שהזעקה תעשה משהו והמדינה תתחיל לשמור עלינו".

 

אלכסנדרה, שהגיעה מירושלים, אמרה: "הזדעזעתי מהרגע ששמעתי על המקרה. התקשורת, העם והממשלה מתעלמים מזה לחלוטין. אנו חשים אזרחים סוג ג'".

 

סגן דובר משטרת מחוז מרכז, רפ"ק זיוון פריידן, מסר בתגובה: "אנו משתתפים בצערה הכבד של המשפחה. גורמי החקירה וקצינים בכירים ממרחב שרון ביקרו בבית המשפחה יותר מפעם אחת, עומדים לאורך הימים בקשר עם בני המשפחה ומלווים אותם בשעתם הקשה. ראוי להבהיר כי משטרת ישראל אינה נוהגת לעדכן את משפחות נפגעי העבירה בתיקי פשיעה חמורה על מהלכי חקירה בשל הצורך להימנע משיבוש החקירה וגרימת נזקים בלתי הפיכים לתיק החקירה, אף בתום לב. מרחב שרון ימשיך את מלאכתו הרצופה מיומה הראשון של החקירה ולא ירפה עד להגעת לחקר האמת בתיק. אנו מזכירים כי חל צו איסור פרסום על פרטי החקירה וכי כל עיסוק בהשערות אודות נסיבות המקרה הנו באחריות המפרסמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אמו ואלמנתו של עראמי
צילום: מוטי קמחי
מומלצים