שתף קטע נבחר

הבית הלבן לנתניהו: "הערכים שלנו בנו את כיפת ברזל"

ראש הממשלה אמר כי מדיניות ממשל אובמה נוגדת את הערכים האמריקנים ובבית הלבן השיבו אש. "הערכים שלנו הובילו אותנו לתמוך בישראל. אלו אותם ערכים שהובילו אותנו לממן את כיפת ברזל ולהגן על ישראלים מפני מתקפות טילים", אמר דובר הבית הלבן. במקביל, בבריטניה יצביעו האם להכיר במדינה פלסטינית

העימות בין הבית הלבן לראש הממשלה נמשך: דובר הבית הלבן אמר התייחס (יום ב') לדברים שאמר בנימין נתניהו, שלפיהם המדיניות של ממשל אובמה נוגדת את הערכים של ארצות-הברית. הדובר אמר: "זה נראה שנתניהו מותח ביקורת על מדיניות הממשל האמריקני כלפי ישראל ומגדיר אותה 'נוגדת את הערכים האמריקניים'".

 

 

דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט הוסיף: "כשמדובר בערכים אמריקנים, הערכים שלנו הובילו אותנו לתמוך בישראל. אלו אותם ערכים שהובילו אותנו לממן את כיפת ברזל ולהגן על ישראלים מפני מתקפות טילים, שמגנה על ישראלים מפני תקיפות טילים של טרוריסטים איסלאמיים. זה ברור עד כמה שהערכים שלנו מכתיבים או לפחות מכוונים את המחשבה של הממשל האמריקני כלפי ישראל".

 

בסדרת ראיונות במהלך ביקורו בארה"ב אמר נתניהו כי הגינוי של הממשל האמריקני לבניית 2,610 יחידות דיור בגבעת המטוס בירושלים כמנוגדת לערכים הבסיסיים של ארה"ב. בראיון לתוכנית "פגוש את האומה" ברשת CBS אתמול הגדיל נתניהו להגדיר את הגינוי כתמוה. "זה מנוגד לערכים האמריקנים וזה לא מבשר טובות לשלום. הרעיון שהבנייה היא טיהור אתני ומהווה תנאי לשלום עבור ישראל, זה בדיוק ההפך".  

אובמה ונתניהו בפגישתם בשבוע שעבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אובמה ונתניהו בפגישתם בשבוע שעבר(צילום: AFP)

 

במקביל, הפרלמנט הבריטי יערוך בשבוע הבא הצבעה על השאלה האם הממשלה הבריטית צריכה להכיר במדינה פלסטינית. כך אמרו הערב חברי פרלמנט בבריטניה.

 

ההצבעה צפויה להיערך ב-13 באוקטובר בבית התחתון של הפרלמנט. סוכנות הידיעות רויטרס ציינה כי אין סיכוי גדול לאישור ההחלטה. ממשרד החוץ הבריטי נמסר: "אנחנו מאמינים שיש להמשיך בשיחות כדי להגיע לפתרון של שתי מדינות". 

 

חברי הפרלמנט יכריעו (צילום: AP) (צילום: AP)
חברי הפרלמנט יכריעו(צילום: AP)

 

בהצבעה ביום שני הבא יישאלו חברי הפרלמנט האם על ממשלת בריטניה להכיר במדינה פלסטינית. גם אם ההחלטה תעבור בסופו של דבר היא לא מחייבת ולא תכריח את ממשלתו של דיוויד קמרון לשנות את המדיניות כלפי ישראל.

 

חבר מפלגת הלייבור, גרהאם מוריס, אמר כי "ההכרה במדינה פלסטינית היא נגד עמדת הממשלה ולא מדובר בהתקפה על ממשלו של דיוויד קמרון. אנחנו פשוט מרגישים שזה הזמן לצעוק שיש לפעול בנושא". לדברי מוריס ממפלגת האופוזיציה, "הכרה במדינה פלסטינית תאפשר מרווח נשימה חדש בדרך להסכם שלום".

 

במשרד החוץ הבריטי אמרו כי "אנחנו מאמינים שמשא-ומתן לעבר פתרון של שתי מדינות הוא המסלול הטוב ביותר לשאיפות הפלסטינים".

 

מוקדם יותר, על רקע הדברים בשבדיה על הכרה במדינה פלסטינית, הגיע שגריר שבדיה בישראל קארל מגנוס למשרד החוץ בירושלים. במהלך שיחת הנזיפה הובהר לשגריר כי הצהרת ראש הממשלה השבדי סטפן לופבן מדרדרת את היחסים בשטח.

 

המשבר בין ירושלים לשטוקהולם פרץ בעקבות ההצהרה של לופבן בנאום ההשבעה שלו בפרלמנט כי שבדיה תהיה המדינה האירופית המרכזית הראשונה שתכיר בפלסטין. ההודעה עוררה זעם בישראל ובעקבות כך זומן השגריר מגנוס לשיחת הנזיפה.

 

סמנכ"ל מערב אירופה במשרד החוץ, אביב שיר-און, הביע בפני השגריר מגנוס את מחאתה

 ואכזבתה של ישראל מדברי ראש ממשלת שבדיה על כוונת שטוקהולם להכיר במדינה פלסטינית.

 

שיר-און הבהיר לשגריר כי ישראל סבורה שמדובר בהצהרה שלא רק שאינה תורמת לשיפור היחסים בין ישראל לפלסטינים אלא אף מזיקה להם, מדרדרת את היחסים בשטח ומקטינה את הסיכוי להגיע להסדר משום שהיא יוצרת אצל הפלסטינים ציפייה לא ריאלית להשגת מטרתם באופן חד-צדדי ולא באמצעות משא ומתן עם ישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נתניהו ואובמה בשבוע שעבר
צילום: AFP
מומלצים