שתף קטע נבחר

אפל מנסה לבטל את הסים

במקום לחלץ עם סיכה כרטיסי סים קטנים בכל פעם שעוברים רשת או טסים לחו"ל, אפל מציעה סים מובנה באייפדים החדשים, ובחירת הרשת מתפריט במכשיר. אם המהלך יצליח, יתכן שבעתיד נוכל להיפרד לחלוטין מהכרטיסים הזעירים

אחד החידושים המעניינים שחשפה אפל השבוע עם השקת האייפדים, שיתכן שישפיע על שוק הסלולר בכלל הוא ביטול הצורך בכרטיס SIM, והצגת ה-Apple SIM.

 

ביום חמישי הכריזה חברת אפל על שני חברים חדשים בסדרת הטאבלטים שלה, ה-iPad Air 2 וה-iPad Mini 3, כממשיכי הדור של הסדרה הקיימת. בין החידושים שהיו הציגו מעבד משופר וחזק יותר בשני האייפדים, עיצוב מותאם לזוג האייפונים החדשים, המירוץ הבלתי פוסק אחר הקטנת עובי המכשיר ומשקלו, תמיכה ב64 סיביות, שיפור חדות המסך ועוד, וכמובן ששני המכשירים החדשים מגיעים עם מערכת הiOS8 החדשה היישר מהקופסה.

 

אפשר למצוא אצל אפל את ההתייחסות לעניין אם גוללים למטה בעמוד שמדבר על החיבור האלחוטי של המכשיר לרשת. אבל למרות ההצנעה, עדיין מדובר בשינוי משמעותי.

 

 

עוד ב-GSM Israel

 

סים מהחנות

עד היום כל הטאבלטים שהשיקה אפל התומכים גם בקישוריות סלולרית, היו מצריכים את הלקוח הפשוט לגשת אל חברת הסלולר ולרכוש כרטיס סים מותאם עם חבילה מותאמת לפי רמת שימוש, או להזמין אחד ולחכות שיגיע בדואר. הסים מכיל, בין השאר, את אמצעי הזיהוי מול הרשת הסלולרית. כך, כשמעבירים סים ממכשיר ישן, המכשיר החדש מקבל את מספר הטלפון (אם מדובר במכשיר שאפשר לדבר ממנו) ואת חבילת הגלישה.

 

אם הלקוח החליט שהוא איננו מרוצה, התהליך הלא כל כך פשוט היה לגשת אל חברה אחרת ולרכוש ממנה את כרטיס הסים שלה עם חבילת הגלישה שלה במחירים שהיא קובעת, ולרוב גם כתוכנית סלולרית לכל דבר בעלת טווח ארוך. בשביל לנדוד מחברה לחברה, צריך לפנות לחברת סלולרית אחתר שוב לחכות לכרטיס או לקנות אותו בחנות.

 

סים מותקן מראש

החידוש שמציגה אפל באותו טאבלט עם הסים המותקן מראש, הוא סים אוניברסלי מובנה לתוך המכשיר, אשר ניתן לשייכו לכל חברת סלולר מבלי להוציאו, באמצעות בחירת התוכנית והתשלום ישירות מהאייפד. לא צריך כרטיס פיזי, לא צריך להתאים את הגודל ולא צריך להכניס סיכה ולחלץ את הסים מהמכשיר.

 

כאשר הלקוח כבר אינו מעוניין בשירות המפעילה, הוא נכנס לתפריט ההגדרות ובוחר מפעילה אחרת המציעה את שירותיה. גם אם טסים למדינה זרה ורוצים חבילת גלישה זמנית מחרה מקומית, במקום לשלם תעריפי נדידה גבוהים, אפשר יהיה לרכוש אותה דרך הטאבלט במקום לקנות סים מקומי בחנות. כשחוזרים הביתה אפשר יהיה לבחור שוב ברשת הביתית.

 

 

נכון לעכשיו, הסים המובנה יותקן בשני האייפדים החדשים, ה-Air 2 וה-Mini 3. אבל לא מן הנמנע שבעתיד הטכנולוגיה תגיע גם לאייפונים, ואולי תאומץ בצורה כזאת או אחרת על ידי המתחרות שישחררו את הלקוחות מהצורך להחלף סימים.

 

הספקיות שבפנים

כרגע המפעילות שחברות בהסכם הזה הן המפעילות האמריקאיות at&t, T-Mobile ו-Sprint, שתומכות באופן מלא בשירות. משתמשים שיבחרו לצרוך נתונים מהחברה הרביעית Verizon ייאלצו בשלב הזה לגשת אל נקודת המכירה שלה ולרכוש שם סים.

 

עוד בהסכם נמצאת EE הבריטית אשר תאפשר לרכוש חבילת נתונים מקומית כאשר מגיעים למדינה לתקופה קצרה. הייחוד בהסכם בין החברות הוא שכל התוכניות הנבחרות יהיו ללא התחייבויות ויוכלו להיות קצרות טווח. כל החברות הנ"ל כבר מפעילות את רשתות הדור ה-4 שלהן (LTE) ובכך מבטיחות איכות ומהירות גלישה במכשיר.

 

מתי בארץ? תלוי באפל

כמו בשאר העולם שהמפעילות שלו אינן חלקן מההסכם, גם בישראל יצטרכו להמתין ולראות אם ייחתם הסכם דומה בין אפל לבין המפעילות המקומיות, אשר יכול להוות פיתרון זול ונוח לאלה הטסים בחו"ל וזקוקים לשימוש תדיר של תקשורת נתונים.

 

אם אפל רוצה להכיל את הטכנולוגיה כמשהו גלובלי, היא תצטרך לצרף מאות חברות סלולר ברחבי העולם. ספציפית בישראל יהיה עליה למשוך את כל החברות (או לפחות את שלוש הגדולות) כדי להטיב עם הצרכנים. סביר להניח שאם חברה אחת תצטרף, לאחרות לא תהיה ברירה אלא להצטרף גם כן, וזאת בשביל שלקוחות יוכלו לעבור בקלות גם אליהן.

 

אלא שנכון לעכשיו אפל עוד לא פנתה לספקיות הסלולר בישראל. אם אלה יצטרפו זה יהיה כנראה אחרי שאפל תתחיל לשווק את האייפדים בארצות הברית ובאירופה, ותבחן את המודל נטול הסים בשווקים גדולים יותר.

 

(אהוד קינן סייע בהכנת הכתבה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים