שתף קטע נבחר

רכישה נכונה: על מסך הטלוויזיה שלי

מתי עדיף לקנות טלוויזיה חדשה והאם אלו שמייצרים היום הן חד פעמיות? ומה התקלה הנפוצה ביותר שבה נתקלים בעלי המקצוע בתחום?

רוצים לקנות טלוויזיה ולא יודעים מה לבחור לאור ההיצע הגדול בשוק? אנשי מקצוע בתחום סייעו להגדיר כמה קווי מפתח לרכישת טלוויזיה שתחזיק מעמד ותהיה אמינה, נוכח התקלות הנפוצות שבהן הם נתקלים . 

 

עוד בנושא: 

טלוויזיה שנרכשה בחו"ל מתאימה לישראל?  

בדיקות שגרתיות לטלוויזיה לפני הזמנת טכנאי – עשו זאת בעצמכם  

טלוויזיה ישנה: לתקן או להחליף?

  

יצחק קרוננבלט משירותי איציק מסביר: "הדבר הכי חשוב לבדוק כשרוכשים טלוויזיה הוא היבואן. חשוב לבדוק גם לכמה שנות אחריות החברה מתחייבת, לא להתעצל ולקרוא את האותיות הקטנות. כדאי לוודא שהאחריות לא ניתנת רק למסך, אלא אחריות כוללת שירות בבית הלקוח, כדי למנוע מצב שבו הוא יתרוצץ וייסחב עם הטלוויזיה למרכז שירות רחוק מהבית".

 

שמוליק ליבוביץ מטלירון הוסיף: "בעניין היבואן, חשוב לשים לב שבתעודת האחריות כתוב שנותן השירות הוא חברת האם, ולוודא שהיא זו שמייבאת המוצר לארץ. כשקונים מחברות קטנות שאמורות לספק את האחריות, הן לעיתים נתקעות בלי חלקי חילוף, ואז צרכן שהאחריות שלו עדיין בתוקף מוצא את עצמו ללא מענה. היבואן הרשמי מגונן על עצמו כשהוא מבקש מספר סידורי של המוצר, וטוען שזה לא מוצר רשמי שלו. כך הוא מסיר מעצמו חובה להעניק שירות".

 

איזה סוג מסך לבחור?

"ישנם שלושה סוגים עיקריים", מסביר קרוננבלט. "מסך פלזמה, מסך LCD ומסך LED. הפלזמה כבר די יצאה מהאופנה, וגם מרבית מסכי ה-LCD שמיובאים לארץ הם שאריות. מרבית היבואנים הרשמיים מייבאים היום בעיקר את מסכי ה-LED. כשמדובר במוצר טכנולוגי, מרבית הצרכנים  מעדיפים לקנות את המוצר עם הטכנולוגיה החדישה והמתקדמת ביותר. אני באופן אישי לא שולל את מסכי ה-LCD שחלקם אף יקרים, כי הטכנולוגיה שם אמנם ישנה יותר אך מחזיקה מעמד".

 

 

מסך LED. מואר בנורות תואמות (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
מסך LED. מואר בנורות תואמות(צילום: ליאור קורן, dtown)

בעניין זה הדעות של אנשי המקצוע חלוקות. לדעת ליבוביץ, דווקא מסכי הפלזמה מעניקים חוויית צפייה טובה ביותר: "איכות התמונה שאנו רואים מושפעת מאיכות החדות שמקבלים מהכבלים. חדות הצפייה מושפעת מכמות הפיקסלים, ובגלל שאנו ניזונים מתקשורת באיכות נמוכה יחסית מחברות הכבלים, בפלזמה נכון להיום לדעתי רואים טוב יותר".

 

מה ההבדל בין LCD ל-LED?

"אין הבדל גדול ביניהם" אומר ליבוביץ. "ה-LED דק יותר אבל מבחינה טכנולוגית אין שום הבדל. זה סיפור שמספרים לצרכנים. ההבדל הוא בתאורה. מסך LCD מואר בפלורסנטים דקים, ואילו מסך LED מואר במנורות LED. אני כאיש מקצוע לא רואה הבדל גדול, ולדעתי העין האנושית לא מבחינה בהבדלים האלו". לדבריו, מדובר בטרנד שיווקי. "כל פעם הרי צריכים להמציא משהו חדש. מבחינת עמידות המוצרים לגבי ה-LED עדיין לא ניתן לדעת בוודאות שהוא עמיד יותר כי הוא מוצר יחסית חדש, ומרבית המכשירים עדיין נמצאים בתקופת האחריות ולא מגיעים למעבדות הפרטיות".

 

מהן עיקר התקלות?

"התקלה הנפוצה ביותר שאני נתקל בה היא נזק למסך שמייצרים דווקא הממירים של חברות הכבלים. זאת עקב צורת ההתחברות בין הממיר לטלוויזיה שנעשית בחיבור HDMI. על הכבל הזה יש מתח שמגיע מהממיר. אם בממיר ישנה תקלה, הוא מקלקל את המעבד שבתוך הטלוויזיה ואז היא מושבתת. הפתרון: להחליף את כרטיס הפיקוד שלה וזה יקר יחסית: החל מ-400 שקל עבור כרטיס פיקוד של חברה זולה, עד ל-1,200 שקל. כך שהתיקון מאוד יקר ולא כדאי. כרגע אין מענה לבעיה זו". לדבריו, בינתיים חברות הכבלים עומדות מאחורי הנזק, ואם מגישים להן הצעת מחיר ממעבדה שבה מוסבר מה הסיבה שגרמה לתקלה, במרבית המקרים הן מאשרות ללקוח לתקן ומתחייבות להחזיר לו את הכסף ששילם עבור התקלה.

 

תקלות נוספות קשורות לספקי כוח. ליבוביץ הסביר: "המכשירים מחוברים ללא הפסקה לחשמל, וגם במצב סטנד-ביי כשהטלוויזיה כבויה, בפועל הם ממשיכים לעבוד. כדי למנוע תקלות ניתן להתקין מפסקים ולכבות אותם ביציאה מהבית, בייחוד כשמדובר בשהות ארוכה. אין טעם להשאיר טלוויזיות וממירים מחוברים לחשמל כשלא נמצאים בבית לאורך כל היום. כך אפשר גם להאריך את חיי המכשירים".

 

איכות התמונה תלויה בכבלים (צילום: ליאור קורן, dtown) (צילום: ליאור קורן, dtown)
איכות התמונה תלויה בכבלים(צילום: ליאור קורן, dtown)

עלות ממוצעת של תיקון ספק כוח נעה בין 700-300 שקל למסך בגודל 55-32 אינץ', תלוי בגודל המסך ובעלות חלקי החילוף שגובה החברה. עבור מסכים גדולים יהיו חברות שיגבו גם 1,200 שקל.

 

כיצד להתאים את גודל המסך?

ליבוביץ הסביר כי גודל המסך צריך להתאים למרחק הצפייה מהטלוויזיה. בחדר שינה, 32 אינץ' בהחלט מספק כשהמרחק הוא כשלושה מטר. בסלון שבו מרחק הצפייה 5-4.5 מטר, מומלץ להתקין מסך בגודל 47-42 אינץ'. "לא מומלץ למהר ולקנות מסך ענק כשמרחק הצפייה קטן, כי בלי לשים לב הראש זז ימינה ושמאלה כדי לקלוט את התמונה הנצפית, והנזק שנגרם לעיניים הוא גדול. בחדרי ילדים, יש נטייה להתקין מסכים בגודל 26 אינץ', וזה גם לא מומלץ. גם מסך קטן מדי לא בריא לעיניים לאורך זמן".

 

ומה לגבי מכשירי SMART TV? ליבוביץ מסתייג: "בעצם מכניסים לתוך הטלוויזיה גם מחשב, וברגע שמוסיפים לה עוד מוצר אנחנו רק מעלים את הסיכוי לתקלות. אין שום בעיה לחבר לפטופ לטלוויזיה. זה אולי טיפה יותר נוח שהמחשב כבר בתוך המכשיר, אבל הוא לא מצדיק את תוספת העלות ובטח לא את מחיר התיקונים הצפויים. במקרה של חיבור HDMI של לפטופ למחשב, לא צצה בעיה כתוצאה מחיבור ממירים של חברות הכבלים".

 

ומה לגבי חיבורים? קרוננבלט:"חשוב להקפיד שלטלוויזיה יהיה חיבור HDMI וגם חיבור AV, למי שעדיין משתמש במכשיר DVD". 

 

לרשימת טכנאי טלוויזיה מומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוב התקלות נגרמות מהממיר (אילוסטרציה)
מומלצים