שתף קטע נבחר

אחרי החגים

סוכות כבר אחרינו, הערבים מתקצרים וגם השעון תיכף יראה חורף. זמן להכין את הגוף לקור ולשפעת

הסיבה העיקרית הגורמת להתפשטות הווירוסים בחורף היא שהם עמידים יותר בטמפרטורות של עד 4 מעלות צלזיוס, ודווקא בטמפרטורות חמות מאוד יותר קשה להם. בחורף רובנו מחממים את החדרים, אבל מביאים את הווירוסים מחוץ לבית. בנוסף, הילדים חזרו לבית ספר ושם הם קרובים יותר אחד לשני. בצורה הזו נדבקים בקלות, מעבירים את המחלה זה לזה ומשם הלאה להורים, אשר ממשיכים את שרשרת ההדבקה עם העובדים איתם וכו’.

 

סיבה נוספת היא שהמערכת החיסונית שלנו חלשה, בשל העובדה שאנחנו מקבלים פחות שמש, אוכלים יותר אוכל מנחם ופחות אוכל בריא, וגם שותים פחות מים.

 

אז אני מציעה שנתחיל ממש עכשיו - בדיוק כמו שהרופאים כבר ממליצים על חיסוני שפעת - לחזק את גופנו ואת הילדים לקראת החורף. הדרך לשם מצריכה עקביות וגם השלמה עם כך שאולי בכל זאת ניתקל בשפעת נבזית אחת או יותר.

 

 ( צילום: shutterstock ) ( צילום: shutterstock )
( צילום: shutterstock )

 

1. ויטמין סי יעזור לחזק את המערכת החיסונית. אם אתם לא ממלאים את המאגרים מאוכל כמו פלפל אדום, ברוקולי וירקות ירוקים כמו קייל, ובכלל אם אתם מעוניינים לתגבר את כמות הוויטמין, אני מציעה לצרוך באבקה טבעית מרוכזת כמו צ'מו צ’מו. היזהרו מתוספים לא ברורים וכמויות גדולות של וויטמינים.

 

2. זהו הזמן לבשל ארוחות ביתיות, לשלוף את מתכוני המרקים מלאי ירקות השורש, להשתמש בבצל ושום חיים לפחות פעם ביום, פלפל שחור וג'ינג'ר, קינמון ולימון, כל אלה הם העוזרים שלכם לתגבר את המערכת החיסונית.

 

3. אכלו מאוזן, קטניות ודגנים מלאים, הפחיתו בצריכת האלכוהול והסוכר שמפריעים למערכת החיסונית ולעיכול המזון. שתו המון מים. אם קשה לכם לשתות מים קרים, נסו מים בטמפרטורת החדר או מחוממים מעט, עם קליפת לימון, כדי להוסיף עוד ויטמין סי על הדרך.

 

4. לא לשכוח להמשיך בפעילות הגופנית ולתת לגוף מנוחה, דרך שינה של לפחות שבע שעות וחצי. כך גופנו מקבל את האפשרות להתחזק ולתפקד טוב יותר. כך גם נוכל להתמודד טוב יותר עם לחצים, מאחר והם מכשול גדול לבריאות טובה יותר.

 

5. תוספות בריאות לתזונה - כדי לספק לגוף גם חיידקים שיהיו בעדו, כדאי להוסיף יוגורטים של חלב או סויה עם פרוביוטיק, או פשוט פרוביוטיק לבדו. מי קאפיר, קאמבוצה, קימצי, שמן דגים או פשתן יספקו ויטמין די ואומגה, בי פולן יעזור גם הוא להילחם באלרגיות ועוד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

6. נוגדי חימצון שידועים גם כאנטי דלקתיים ויכולים לעזור לחזק את הקיבה - ירקות ופירות כגון פירות יער, קייל, פטריות ותבלינים כמו כמון ובעיקר כורכומין. אפשר לקנות מיצוי של 95% כורכומין שיכול מאוד לחזק את הגוף.

 

7. אל תמהרו לבלוע כדורים נוגדי שפעת, או אנטיביוטיקה. אנטיביוטיקה צריכה להילקח רק כאשר ישנה מחלה חיידקית אשר נמצאה אחרי בדיקת רופא ובדיקות מעבדה. אסור לקחת סתם כי החיידקים הופכים עמידים יותר לאנטיביוטיקה, מעבר לכך שהמחלה יכלה לעבור גם ללא אנטיביוטיקה. מחלה שמטופלת עם תרופות לא נכונות או שאין בהן צורך, לא באמת נפתרת, אנחנו רק מטשטשים את הבעיה. החום שלנו עולה כדי ליצור זיעה שתוציא את הווירוס מהגוף, אותו דבר קורה עם נזלת ושיעול, אז אם אפשר, כדאי לתת לגוף להתמודד עם מחלה. כמובן שצריך לעשות זאת בליווי מומחה ולא להגיע למצב שהגוף קורס.

 

8. דאגו לאיוורור החדרים, ניקוי אבק והחלפת מצעים לעיתים קרובות. השתדלו לשטוף ידיים ולוודא שילדיכם מקפיד על כך גם הם. אם אתם או ילדיכם חולים, כדאי להישאר בבית, ולהרבות בשתייה ומנוחה.

 

ושיהיה לנו חורף בריא ונעים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שיהיה חורף בריא ונעים
צילום: shutterstock
מומלצים