שתף קטע נבחר

העונה הגשומה: כך תסירו בוץ מהרצפה ומהשטיחים

איך מנקים כתמי בוץ מהשטיחים ומהריפודים? כל כמה זמן מומלץ לנקות שטיחים וריפודים בבית? קבלו עצות מהמקצוענים לחורף נקי

הילדים חוזרים הביתה עם מגפיים מלאים בבוץ ואם לא מספיק שהם דרכו גם על השטיח, הם מלכלכים את הריפוד בספה. אז איך לנקות את הבוץ?

 

עוד בנושא:

ניקיון הדירה: מה האפשרויות

מדריך למנקה המתחיל: איך עושים את זה נכון

תיקון וניקיון שטיחים וריפודים – המחירון המלא

 

כך תסירו בוץ מריפודים ומשטיחים

הילדים חזרו מטיול שלוליות בוצי ודרכו על השטיח עם נעליים מלוכלכות? הכלב נמרח על הספה והותיר עליה כתמי בוץ? ישנם מקרים שבהם תצליחו להסיר את הכתם (בהתאם לסוג הבד, מהירות התגובה ואופן הניקוי), ויהיו מקרים שבהם לא תהיה ברירה אלא להזמין ניקוי מקצועי.

 

אריק ירון מקליניק - ספות ריפודים ושטיח ממליץ: "במקרה של כתם בוץ על ספה או על שטיח, מומלץ להמתין שהכתם יתייבש, לאחר מכן לשאוב אותו עם שואב אבק,

 ולפורר באמצעות מברשת עדינה את גושי הבוץ. יש לשאוב את האזור בשנית, ולאחר מכן לנסות להסיר את הכתם בעדינות ובתנועות סיבוביות, באמצעות מגבון לח (לא על בסיס אלכוהולי)".

 

ירון ניסים מטיפ טופ ניקוי ספות וילונות ושטיחים מוסיף: "ניתן לנקות את הכתם באמצעות סמרטוט לח ומעט נוזל לניקוי כלים או נוזל לניקוי כביסה. אם יש אבקת כביסה, ניתן להמיס אותה תחילה במים רותחים, ולהשתמש בנוזל רק כשהמים כבר פושרים. חשוב מאוד לשים כמות מאוד קטנה של מים וחומר ניקוי, ולנקות ברדיוס גדול יותר מהכתם עצמו, על מנת שלא יישאר סימן של המים על הספה. במידת הצורך ניתן לייבש עם מייבש שיער, אך חשוב שהוא יהיה רק על מצב קירור".

 

מהי העלות? ניקוי של שתי ספות (2 מושבים ו-3 מושבים) מגיעה לכ-500 שקל עבור שתי הספות. וכל כמה זמן מומלץ לנקות באופן מקצועי את השטיחים ואת הריפודים? ניסים: "בהתאם לשימוש. אם מדובר בבית שיש בו חיות מחמד, מומלץ אחת לחצי שנה לשאוב את השטיחים ואת הריפודים, כי כמות הלכלוך שמצטברת שם היא מאוד גדולה".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "במקרים של שטיחים או ספות שנמצאות כבר במצב בלוי כדאי לשקול להחליף את הרהיט, כמובן שלעיתים יש לדברים כאלו ערך סנטימנטלי כמו שטיח שעובר במשפחה במשך דורות ואז לפעמים מוכנים לשלם כמעט כל מחיר על מנת לנקות ולשחזר את המראה המקורי. במקרים כאלו חשוב להקפיד על שימוש בחומרי ניקוי מתאימים וטיפול ראשוני, לכן התייעצו כבר בשיחת הטלפון מול בעל המקצוע מה ניתן לעשות כרגע".

 

בוץ על הרצפה

"אם מדובר בכתמי בוץ על רצפת פרקט", אומר ירון, "כדאי לחכות שהכתם יתייבש. לאחר מכן, מומלץ לטאטא את הרצפה, ורק לאחר מכן לנגב עם סמרטוט לח (רצוי מיקרופייבר). במרבית המקרים אין צורך בחומר ניקוי, ואם הכתם לא יורד, ניתן להשתמש בחומרי ניקוי המיועדים לפרקט. אם מדובר ברצפה רגילה, ניתן להשתמש בחומרי ניקוי לרצפות, ובכל מקרה לא מומלץ להשתמש באקונומיקה (שמתאימה בעיקר לאסלות ולכיורים). אם מדובר ברצפת שיש, כדאי מאוד לעשות טיפול מונע באמצעות הברקה קריסטלית. אם מדובר באזור שאיבד את הברק העליון שלו, ייתכן שהכתם ייספג ויישאר על השיש. לכן, מומלץ לא להשאיר את הכתמים לאורך זמן על שיש חשוף".

 

הכלב לכלך את השטיח? (צילום: Index open) (צילום: Index open)
הכלב לכלך את השטיח?(צילום: Index open)

 

בוץ על הקירות

ירון: "אם מדובר בקיר רגיל, לרוב הוא צבוע על בסיס מים ולכן אין בעיה לנקות באמצעות מטלית לחה. לא כדאי למהר ולהשתמש בחומרי ניקוי, שכן הם יכולים להסיר את שכבת הצבע העליונה. ניתן באמצעות ספוג הפלא להסיר כתמים עיקשים יותר, אך בצורה עדינה כדי לא לפגוע בשכבת הצבע".

 

ומה אם מדובר בכתמי בוץ על קירות גבס? ירון: "גם קירות אלו ניתן לנקות באמצעות מטלית לחה או ספוג הפלא".

 

מי גשמים חדרו לבית והציפו את השטיח?

אם קרה ששכחתם את החלון פתוח ומי גשמים חדרו לסלון והרטיבו את השטיח, כדאי לפעול מהר. "חשוב לספוג את המים עם מגבות וסמרטוטים", אומר ניסים. "כדאי לתלות אותו על מעקה יציב ולא על חבל כביסה, כדי שהצורה שלו לא תתעוות. מאוד חשוב להזמין ניקוי מקצועי בהקדם האפשרי, שכן אחרי יום כבר יצטבר עובש בין סיבי השטיח, והנזק יכול להיות בלתי הפיך. במהלך הניקוי ישנה שאיבה יסודית ועמוקה של המים, ולאחר מכן ניקוי וחיטוי באמצעות חומר אנטי-בקטריאלי".

 

אם אתם רוצים ניקוי יסודי יותר שכולל ניעור ושטיפה יסודיים ועמוקים יותר, הפתרון הוא לשלוח את השטיח למפעל.

 ירון: "אם מדובר בשטיח קטן יחסית 3-2 מ"ר, עלות הניקוי בבית או במפעל תהיה דומה, בשל עלות ביקור מינימאלית שגובה בעל המקצוע, ותגיע לכ-300-250 שקל. אם השטיח גדול יותר, 4-2.5 מ"ר, משתלם יותר לשלוח אותו לניקוי יסודי במפעל, כי העלות תהיה נמוכה יותר, והניקוי יהיה יסודי יותר. עלות ניקוי במפעל היא כ-60 שקל למ"ר".

 

ירון הוסיף: "הבדל נוסף קשור לייבוש. כשמנקים שטיח בבית הלקוח, השטיח מתייבש רק לאחר מספר שעות.

 לעומת זאת, כששולחים אותו לניקוי במפעל, הוא מגיע יבש ומגולגל ועטוף בניילון. כמו כן, כשמזמינים ניקוי לשטיח מקיר לקיר, במרבית המקרים יידרשו עוד יום-יומיים לייבוש, בהתאם לעובי השטיח. כשמדובר בניקוי שטיחים מקיר לקיר במשרדים, החברה מגיעה עם מכשירי ייבוש (בלאוורים) ומשאירה אותם ליום נוסף במשרד. עבור שירות דומה, הצרכן הביתי יידרש לשלם עוד 150-100 שקל נוספים".

 

חברת ניקיון שתעשה את זה כמו שצריך? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אז איך מנקים? אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים