שתף קטע נבחר

לסרבני אכילה: רעיונות שישכנעו אותם לאכול ארוחת ערב

גם הילדים שלכם מתעקשים לאכול רק פסטה או ביצה קשה? אתם עומלים להכין ארוחה מזינה - והם ישר מעקמים את הפרצוף? נעמי גטניו מסבירה כיצד יש לפעול - ומציעה רעיונות שישכנעו אותם לאכול

ארוחת הערב כבר מוגשת וכל בני המשפחה יושבים מסביב לשולחן, אוכלים בתיאבון ומפטפטים בשמחה. הילדים מתלהבים מהאוכל שהכנתם ומבקשים תוספת ברגע שהם מסיימים מהצלחת. ההורים מחליפים מבט של אושר ומשמינים מרוב נחת. טוב, זאת התמונה שאולי מציגה מצב אידאלי של חלק מההורים, אך במציאות המשפחה לא תמיד מצליחה לשבת יחד לכל הארוחות, וליהנות מזמן איכות משפחתי וארוחה מזינה.

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >> 

 

הכתבות הקודמות של נעמי גטניו בערוץ הורים :

יגמרו הכל מהצלחת: רעיונות מדליקים לארוחת הערב

לא יגיעו לפח: "כריכים מחייכים" לביה"ס ולגן

צלחות מחייכות: השיטה שתגרום לילדים לאכול בריא

 

למרות שלכולנו ברור שהרגעים האלה סביב השולחן מהווים הזדמנות נפלאה של שיתוף ושיחה על החוויות שכל אחד מבני המשפחה חווה במהלך היום, אין מה לעשות, כאשר הילדים קטנים קורה לא אחת שהם לא בדיוק מרוצים מהאוכל המוגש בצלחת. אתם מביטים בקטנצ'יק שנוצר את פיו ומניד את ראשו "לא בא לי חביתה..." (החליפו את המילה "חביתה" בכל מאכל שעולה בדמיונכם). אתם נלחמים בתוך עצמכם, לתת לו משהו אחר ולהרגיל אותו לכך שהוא יכול להשיג את מבוקשו גם בעתיד או לסרב ולשאת ברגשות האשם בגלל שהלך לישון בלי ארוחת ערב?

 

הסיטואציה השנייה יותר מוכרת? אז מה עושים? קודם כל, חשוב לא להיכנע למניפולציות של הילדים. עם זאת, יש לזכור שלמרות שהם ילדים, גם להם יש טעם אישי בדיוק כמו שיש לנו. משפטים של סבא וסבתא כמו "כשאתם הייתם קטנים אכלתם הכל" לא ממש עוזרים. נסו להפריד בין איך דברים היו כשאתם הייתם קטנים ולבין מה שקורה עם הילד האישי שלכם.

 

אם אתם יודעים מראש שהילד אף פעם לא מסכים לאכול חביתה, מומלץ לעשות הפסקה לתקופה מסויימת ולנסות להכין את הביצה בצורה הגשה אחרת: ביצה מקושקשת, שקשוקה, ביצה קשה, פנקייק, מאפינס ירקות וגבינות וכו' - עד שתמצאו לפחות אופציה אחת שתתאים לחיך הקולינרי של הקטן. אם הילדה אוהבת רק ביצה קשה, אפשר לגוון את הארוחה בעזרת הלחמים, הממרחים, הירקות והפירות במקום להתעקש על אכילת ביצה מקושקשת. באנגלית יש פתגם חכם: שאומר "בחר את המלחמות שלך" (Pick your battles) - כלומר, אל תלחמו על כל דבר. התעקשו רק על הדברים שבאמת מהותיים. אם הילדה אוכלת מכל אבות המזון, אך טעמה האישי מצומצם יחסית, אפשר להציע לה מדי פעם לטעום מהמוגש בשולחן, מבלי להפוך את הנושא למלחמה ללא מנצחים.

 

הילדה הכי יפה בצלחת

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

מתכון:

גבינת מוצרלה: ראש

מקלות מוצרלה: זרועות ורגליים

לבנה: כוכבי תחרה על החולצה ועל התיק

באגט: בסיס חולצה, חצאית, תיק

פסטה: שיער

כרוב אדום: חצאית

פלפל אדום, מלפפון, גזר, תותים: לבבות קישוט, נעליים, פרחים

צנונית: ידיים, עיניים, אף ופה

  

הגביע הוא שלנו

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

מתכון:

גבינת מוצרלה: ראש 

מקלות מוצרלה: זרועות ורגליים

גבינה לבנה: חולצה

גבינת מוצרלה פסטו: מכנסיים, ידיים, נעליים, מגני כתפיים וכפפות

לחם מלא: גוף

פומלה: שיער

זיתים: עיניים

גזר, מלפפון: כוכבי קישוט

מלפפון גמדי: מחבט

עגבניות שרי: כדור

 

נעמי גטניו היא אם לשלושה ילדים, עיתונאית ואשת חינוך. עורכת ראשית של פורטל ההורות הוותיק "פורטל דולה למשפחה " ומנהלת בלוג יצירות האוכל "כן משחקים עם אוכל - Playing with food " עם מאות יצירות אוכל





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הגביע הוא שלנו. מי לא ישתכנע לאכול?
צילום: ירון ברנר
מומלצים