שתף קטע נבחר

האם מותו של הטאבלט קרוב?

שוק הטאבלטים בירידה, ושוק הסמארטפונים בעלייה. האם הטלפונים הניידים שהולכים וגדלים יחסלו את מחשבי הלוח הגדולים או שההספד מוקדם מדי?

מחקר חדש של חברת IDC מראה על ירידה משמעותית במכירות הטאבלטים ברחבי העולם, עם צמצום משמעותי בכמות המכירות לעומת שנה שעברה. האם בקרוב הטאבלטים יהיו מוצר מן העבר?

 

 

 

 

טאבלטים הגיעו במגוון צורות בעבר, אך נכנסו לחיינו וסחפו את הקהל בצורה רשמית בשנת 2010 עם האייפד הראשון, שזכה ללעג בגלל חוסר הפונקציונליות שלו. למרות זאת, אותם מלעיזים שינו גרסה מהר מאוד, כשהתברר שמדובר במכשיר מעולה לצריכת תוכן, שלאחר מכן יצר שוק שלם עבור מכשירים שבהם גולשים באינטרנט ומשחקים בקנדי קראש.

 

כעת התחזיות מציגות ירידה משמעותית בצמיחה לעומת שנה שעברה. שוק הטאלבטים צמח ב-7.2 אחוזים בלבד, לעומת שנה שעברה שבה השוק צמח ב-52.5 אחוזים. מבחינת אפל התחזית מראה ירידה של 12.7 אחוזים במכירות האייפד כשכעת דיווחים גורסים כי האייפד מיני יופסק לחלוטין לטובת אייפד גדול יותר, עם מסך בגודל 12.2 אינץ'. גוגל מצידה הפסיקה לייצר את הנקסוסים של 7 ו-10 אינץ' ומשווקת טאבלט בגודל ביניים - 9 אינץ'.

 

 

 (צילום: businesswire.com) (צילום: businesswire.com)
(צילום: businesswire.com)

 

אחת הסיבות להאטה היא התדירות שבה משתמשים משדרגים את הטאבלט שלהם. בעוד שסמארטפון מתיישן תוך פחות משנה כשהסוללה שלו מפסיקה לתפקד כראוי, טאבלט, המכיל לרוב סוללה גדולה יותר משמעותית, ממשיך לתפקד בצורה טובה מאוד. אם ניקח לדוגמה את האייפד Air 2, ונשווה אותו לאייפד מהדור הרביעי שביניהם יש כמעט שנתיים, נגלה בעיקר שינויים קוסמטיים, ולמרות שהחומרה של הדגם החדש טובה בהרבה מהדגמים הקודמים, אין לזה משמעות רבה בתפעול היום יומי של המכשיר, כך שאין תמריץ בולט שדוחף להחליפו.

 

 (צילום: businesswire.com) (צילום: businesswire.com)
(צילום: businesswire.com)

 

"בשלבים המוקדמים בשוק הטאבלטים, הצפי למחזור החיים היה זהה לזה של הסמארטפונים, כשהחלפה מתרחשת אחת לשנתיים שלוש." כך אמר ריאן רית', מנהל ב-IDC למגזין Business Wire. "מה שקרה במקום, זה שבעלי טאבלט רבים ממשיכים להחזיק במכשיר שלהם יותר משלוש שנים ולפעמים גם ארבע שנים. אנחנו מאמינים ששני גורמים מרכזיים למחזורי החיים הארוכים הללו הם עדכוני תוכנה למכשירים ישנים, וגידול השימוש בסמארטפונים ככלי לפעולות שבעבר היו נעשות באמצעות מחשב".

 

הסמארטפונים גדלים

מכשירי הסמארטפון גדלו משמעותית בשנים האחרונות. בזמן שהאייפד הראשון יצא, מסכי המכשירים היו בגודל 3-4 אינץ'. מאז 2010, מסכי מכשירי הדגל גדלו ל-4.5 עד 5 אינץ' ואפילו ל-6 אינץ'. מכשירי הנוט של סמסונג, הנקסוס החדש ואפילו הוואווי הסינית יצאו עם מכשירים ענקיים. לאחרונה גם אפל הצטרפה למגמת הגדלת המסכים עם האייפון 6 והאייפון 6+ שעתה מגיעים בגדלים 4.7 אינץ' ו-5.5 אינץ', מידות שהם בעבר צחקו עליהן.

 

מהצד השני, יצרניות הטאבלטים יצרו דגמי ביניים בגודל 7,8  וכעת הפער אינו משמעותי, כשציבור הרוכשים החל להתרגל להשתמש בסמארטפונים שנראו עד לאחרונה גדולים מדי מכדי להיות ניידים באמת.

 

נקסוס 6 עם מסך בגודל 5.96 אינץ' ()
נקסוס 6 עם מסך בגודל 5.96 אינץ'

 

זה עוד לא הסוף

עוד מוקדם מכדי להספיד את שוק הטאבלטים. ירידה במכירות או בקצב השדרוג, לא מעידה על חוסר הרצון של הציבור להמשיך ולהשתמש בטאבלטים, על כל גדליהם. אלו כלים מעולים לצריכת תוכן ואפילו לחינוך, ובפרט לחינוך המיוחד שם מסכי מגע מקלים משמעותית על ההתמודדות עם מערכות הפעלה מתוחכמות.

 

כעת כשהמכשירים הללו הפכו לכל כך נפוצים, קשה לראות כיצד יצרניות הטאבלטים יצליחו להעלות את המכירות בחזרה למספרים של פעם. האם הם ישתמשו בהשבתה מתוכננת? או שמא ינסו לפתות אותנו עם מפרט טכני מתקדם יותר? אחת הדרכים שהשוק מנסה היא מכשירי 2 ב-1, שבו ישנו טאבלט המגיע עם מקלדת שבה נמצאת סוללה נוספת, ההופכת אותו לשימושי כמו מחשב נייד, אך מדובר בנישה מאוד ספציפית. כך או כך, לטאבלטים יש מקום של כבוד בהיסטוריה של המחשוב האישי והנייד ועתה על היצרניות להמציא מחדש את הקונספט של מחשוב נייד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטאבלטים נעלמים, הפאבלטים עולים
מומלצים