שתף קטע נבחר

 

"בעלי פגע בילדים - ומונע טיפול בהם"

הצעה של ח"כ יפעת קריב מבקשת לשלול מהורים שהואשמו בפגיעה פיזית או מינית בילדיהם אפשרות לסרב לטיפול רפואי עבורם. המקרה של ל', שהיא וילדיה עברו התעללות, ממחיש את הצורך בחוק. "הילדים זועקים לעזרה"

ל', בת 29, התגרשה לפני עשרה חודשים מבעלה לאחר שפגע בה ובילדיהם המשותפים, בני 9 ו-10. ל', שנולדה בקהילה חרדית, נעזרת כעת בעמותת היוצאים בשאלה "ה.ל.ל" במאבק מול בעלה לשעבר, שמסרב לחתום על טפסים שיאשרו טיפול פסיכולוגי עבור הילדים.

 

עוד בחדשות:

האב התאבד על האנדרטה לזכר בנו

בחרו בחיים: "לא נחזור הביתה, עדיף לרעוב"

 

הצעת חוק חדשה מבקשת לסייע לנשים כמו ל'. בשבוע הבא תדון הוועדה לזכויות הילד בהצעת החוק של ח"כ יפעת קריב (יש עתיד), שלפיה יש להסיר את הסמכות לאשר טיפולים רפואיים מהורים שהואשמו בפגיעה פיזית או מינית בילדיהם.

 

בשבוע שעבר אושר בקריאה טרומית בכנסת תיקון שיזמה קריב בחוק זכויות החולה (הסכמה בשם קטין שהורה שלו הואשם בעבירות מין ובאלימות נגד ילדיו) וכעת הוועדה תכין את הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית.

 

כשהייתה בת 17 התחתנה ל' בהליך שידוך לאחר שפגשה את בן זוגה המיועד ארבע פעמים בלבד לפני האירוסין. לדבריה, האלימות מצד בעלה החלה חודש וחצי אחרי החתונה.

לתקן את העוול. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לתקן את העוול. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

לפני שישה חודשים עברה הצעירה למעון לנשים מוכות בעקבות הטרדות חוזרות ונשנות מצד הגרוש, שגם חטף את בנם המשותף. כיום מתנהל דיון על הסדרי ראייה והאב מורחק בצו מניעה. לדברי ל', אביהם של הילדים מסרב לחתום על מסמך המאפשר מתן טיפול פסיכולוגי לילדים.

 

"אנחנו נמצאים במצב בלתי אפשרי", מספרת הצעירה ל-ynet. "אחרי שהוא פגע בהם, הוא מסרב לאפשר לי לעזור להם. הדברים שהם חוו הותירו בהם צלקות והם סובלים מטראומה ומחרדות. הילדים זועקים לעזרה, לא ייתכן שהאיש שגרם לכך יהיה גם האיש שיפגע בהם שוב ולא יאפשר להם להחלים".

 

ל' הביעה תקווה שתיקון החוק יוכל לסייע גם לה, וביקשה להעביר מסר לנשים במצבה. "כל אישה יכולה לצאת מהמצב הזה עם הרבה אומץ ואמונה. תאמיני בעצמך ותילחמי על החיים שלך”.

 

ח"כ קריב: נרמסות זכויות המגינות על ילדינו מאלימות

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוסות מסדיר, בין היתר, את היחסים בין אפוטרופוס לילד שנמצא תחת חסותו. עם זאת, החוק מאפשר לאפוטרופוס להמשיך ולקבל החלטות מהותיות בחייו של הילד, גם אם הורשע בבית המשפט בעבירת מין או אלימות כלפי ילדו הקטין.

 

התיקון המוצע לחוק נועד לתקן עיוות זה כך שלא תידרש הסכמתו של הורה, שהוגש נגדו כתב אישום בגין עבירת מין או אלימות בילדו, לקבלת טיפול רפואי לרבות אבחון, בדיקה וטיפול פסיכיאטרי. בנוסף, לא יימסר לאותו הורה מידע הנוגע לטיפול, אלא אם זוכה ההורה מהאישום.

 

הצעת החוק נולדה בעקבות פניות שהתקבלו על אב שהתעלל מינית בבתו. הוא נשפט, הורשע ונידון לשמונה שנות מאסר. הנערה, בת 14, נקלעה למצב נפשי קשה, ומתוקף החוק, כל פעולה שהילדה רצתה לעשות, כמו טיפול פסיכיאטרי ואפילו אשפוז במוסד, נזקקה לאישורו של האב והוא סירב לבקשה.

 

הצעת החוק של ח"כ קריב מונעת ממנו לקבל החלטות רפואיות ומידע על הילדה, אך שומרת על החובות שלו כלפיה. לפי משרד הרווחה, הצעת החוק חיונית משום שקיימים כמה מקרים מסוג זה.

 

"כאימא אני מודעת לחובה לדאוג לרווחתם ולבריאותם של ילדינו", אמרה קריב. "המצב שבו בתוך התא המשפחתי, שעל פניו אמור להיות המוגן ביותר, נרמסות הזכויות שמגינות על ילדינו מפני אלימות, הטרדה מינית ועוד תופעות פוגעניות - הוא אבסורד".

 

לדברי ח"כ קריב, "הצעת החוק מתקנת את העיוות הנורא. אב שאנס את בתו לא יוכל למנוע ממנה טיפול רפואי. מחובתנו לשמור על זכויות ילדינו ולהעניק להם הגנה טובה".

 

יאיר הס, מנכ"ל עמותת ה.ל.ל: "ל', כמו אמהות רבות נוספות, נמצאת במצב שבו כל מי שקשור לעברה נאבק בה. במקרה שלה המאבק מול אבי הילדים, משפחתו ואף משפחתה שלה. כולם משתפים פעולה יחד עם בית הדין הרבני כדי שהילדים לא יגדלו חס וחלילה שלא במסגרת החברה החרדית. גם במקרה הזה אנו מגלים שכל האמצעים כשרים, כולל פגיעה בילדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
ח"כ יפעת קריב
מומלצים