שתף קטע נבחר

העליון בארה"ב נגד איומים בפייסבוק

אדם שיושב בכלא בארה"ב, לאחר שאיים על אשתו בפייסבוק, טוען כי האיומים הם שירת ראפ. בית המשפט העליון בארצות הברית דן במקרה, ולראשונה בגבולות חופש הביטוי ברשתות חברתיות. השופטים נוטים להסכים כי מדובר באיום ממשי

שופטי בית המשפט העליון בארצות הברית נוטים להסכים כי איום בפייסבוק צריך להחשב כממשי ולא יכול להיתפש כשירת ראפ, שמוגנת בחופש הביטוי בדיון שהתקיים אתמול, ולראשונה דן בגבולות חופש הביטוי ברשתות חברתיות. בתום הדיון עדיין לא התקבלה הכרעה, וזו אמורה להתקבל בחודש יוני.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

בית המשפט נדרש להחליט האם לאשרר את ההרשעה אנתוני אלוניס, שיושב בכלא מאז 2010 לאחר שפרסם סטטוס, ובו שואל האם צו הרחקה מקופל בכיס הקדמי הוא עבה מספיק בשביל לעצור קליע. הסטטוס הזה עלה שבוע לאחר שאשתו לשעבר הוציאה נגדו צו הרחקה בגלל התעללות. אלוניס, שהעלה עוד סטטוסים עם אופי אלים, ועורך דינו טענו כי מדובר בראפ, בדיוק כמו שירי הראפ של אמינם ואמנים אחרים.

 

האם גם אמינם מאיים

נשיא בית המשפט, ג'ון רוברטס, הקריא את השיר של אמינם 97 Bonnie and clyde, שבו מתוארת זריקת גופה של אישה לנהר. הוא תהה אם היה אפשר לתבוע את אמינם על השיר הזה. התובע מטעם המדינה אמר שבמקרה הזה ההקשר שונה, מאחר שאמינם הוא אמן ידוע, והשיר לא נכתב סמוך לקבלת צו הרחקה.

 

השופטת אלנה קגן אומרת כי הסטנדרט שקבעה המדינה הוא "היית צריך לדעת שאתה הולך לגרום לה לפחד. זה לא מתקבל תחת התיקון הראשון לחוקה (שמאפשר את חופש הביטוי)". השופטת רות' בייבר גינצבורג הסכימה איתה השופט סמואל אליטו אמר "נראה שזו דרך לאיים על זוגתך ואז לחמוק מעונש". השופט אנטונין סקליה הסכים שאיומים כאלה עלולים, במודע, להפחיד מישהו ואמר שאולי מדובר בסטנדרט נמוך, אבל לא פוגע בחופש הביטוי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים