שתף קטע נבחר

5 שלבים בדרך למטבח המושלם

כולנו רוצים מטבח יפה שישאיר את האורחים עם רושם מעולה. אז איפה למקם את המקרר? כמה נקודות חשמל להציב ואיך הכי כדאי לאחסן את הכלים ולחסוך מקום. המקצוענים עם הטיפים

המטבח הוא בדרך הכלל המקום הראשון שאותו רואים האורחים בבית ומי לא רוצה לקבל מחמאה על מטבח מהמם ויוצא דופן? מטבח הוא גם החדר הכי מורכב לשיפוץ. הוא משלב עבודת חשמל, מים, גז, נגרות, ריצוף וחיפוי. הכול צריך להיות מדויק, לעבוד בתיאום מושלם ולהיות בטיחותי. הפרקטיות היא גם עניין חשוב, שמשפיע על אורח החיים שלנו למשך שנים ארוכות. לפני שהופכים את המטבח, כמה כללי אצבע שכדאי לשים לב אליהם.

 

עוד בנושא:

הופכים את הדירה לבית חלומות

גבס חסין אש לבנייה ושיפוץ? יש דבר כזה

מחירון עבודות שיפוצים

 

שלב התכנון: להתחשב בצרכי בני הבית

"בשלב התכנון יושבים עם האדריכל או עם מעצב הפנים ומספרים לו מהם הצרכים, ומה מידת הפעילות הצפויה בחלל המטבח", אומר חיים באואר מבתים - שיפוצים לבתים ועסקים. "חשוב שהמטבח יתאים לאופי של בני הבית וישרת את המטרות שהם רוצים אם זה שטח עבודה נרחב ונח לבשלנים או דווקא יותר חדר נעים וחמים לארוחת ערב משותפת של המשפחה".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

"אם מדובר במטבח שאמור לשמש מוקד לבילוי חברתי ולאפשר לבני המשפחה לסעוד יחד, חשוב להקפיד על פינת ישיבה בתוך המטבח", מוסיף שמעון אהרוני, משמעון אהרוני נגרות. "מומלץ למקם אי במטבח, שיכול להיות עם כיסאות גבוהים או נמוכים, בהתאם להעדפה. בסופו של דבר זוהי הנקודה הכי חמה בבית.

 כמובן שזה משתנה משפחה למשפחה, אבל מניסיון שלי, הילדים אוהבים לשבת ליד ההורים בזמן שהם מבשלים, לאכול יחד איתם, ולשוחח איתם. בסופו של דבר, ביומיום פחות משתמשים בפינת האוכל, והיא נשארת פינה לאורחים".

 

"כבר בשלב התכנון", אומר באואר, "כדאי להיערך מראש עם נקודה קיימת למתקן לסינון מים, על מנת שלא יידרש בהמשך קידוח בשיש והעברת צנרת. חשוב לדאוג לנקודת חשמל בנפרד עבור המקרר. כשמתכננים את השיש, חשוב לדאוג להתקינו כשהוא ממוקם לפחות ס"מ אחד אל תוך הקיר, גם אם זה מצריך חציבה. זאת, כדי למנוע מצב של רטיבות בארונות המטבח".

 

באואר הוסיף כי לא מומלץ למקם את הכיור באי במטבח, מפני שהדבר לא כל כך פרקטי. "אי מתאים למי שמאוד אוהב לבשל, ומרבית ההכנה מתבצעת על האי. האי משמש גם לאחסון של מוצרי יסוד ותבלינים. מומלץ לעשות אי רק במטבחים שהגודל שלהם הוא לפחות 4 מ"ר", הוא אמר. "כשמתכננים את גודל המשטח, מומלץ שמשטח העבודה שליד הכיור יהיה באורך של לפחות מטר, ושלא ימוקמו עליו מכשירי חשמל כלשהם. גם מטעמי בטיחות וגם מטעמי נוחות. כשבוחרים את הריצוף, מומלץ למטבחים לבחור באריחים שהגודל שלהם הוא לפחות 60 על 60 ס"מ, ואם המטבח גדול יותר, אריח בגודל 80 על 80 ס"מ. זה נותן אשליה של גודל".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ומה לגבי תכנון הארונות? "מומלץ שגוף הארון יהיה עשוי מסנדוויץ' איכותי (2 פלטות המודבקות יחד). מבחינת הדלתות, לא מומלץ שיהיו ממלמין, כי במגע עם מים הוא מתנפח ומתפורר.

 ישנם סוגי שונים של חומרים בהתאם להעדפה אישית ולתקציב. האופציה הכי זולה היא אמ.די.אף מצופה בפורמייקה, והאופציה הכי יקרה היא עץ לסוגיו", אמר אהרוני.

 

במוקד השירות של המקצוענים מזכירים: "חשוב מאד להקפיד על ניסוח חוזה עבודה מדויק, מפורט וברור מול בעל המקצוע טרם תחילת הביצוע. על החוזה לכלול החל מרמת הגימור הנדרשת, דרך תמחור ומועדי תשלום לפי התקדמות ועד מועד מוסכם לסיום כלל העבודות".

 

מה קודם למה: סדר העבודה

"בשלב הראשון ממקמים את נקודות החשמל, המים והגז, בהתאם למפרט", אמר באואר. "לאחר מכן, מרצפים את המטבח, צובעים את הקירות וממסגרים את החלונות. אחרי זה, מרכיבים את ארונות המטבח, ואז שמים את השיש ואת החיפויים של קירות המטבח. שלב הבא הוא הנחת הכיריים והכיור, ומיקום מוצרי החשמל".

 

כמה דגשים על בטיחות

באואר: "חשוב לשים לב שמעל הכיריים של הגז לא ימוקם ארון, כי זה יכול לגרום לחימום העץ, או חלילה לדליקה. כשממקמים את נקודת החשמל חשוב שהיא תהיה מעל נקודת המים, ובמרחק של לפחות חצי מטר ממנה. כנ"ל לגבי נקודת החשמל ונקודת המים שמתחת לכיור, מטעמי בטיחות. יש להקפיד על כך שנקודת הגז תהיה מרוחקת מנקודת החשמל בלפחות 60 ס"מ. חשוב שכל נקודות החשמל במטבח יהיו נקודות כוח, ויתאימו לצרכני חשמל גדולים (כמו תנור, מקרר ומדיח כלים)".

 

מיקום המכשירים החשובים במטבח

"המקרר צריך להיות בצד הקיצוני (הימני או השמאלי של המטבח) ולא באמצע", אומר באואר.

 "הוא בדרך כלל מאסיבי יותר, ובולט כ-18 ס"מ מקו המטבח. רצוי שהכיריים לא יהיו מדי קרובים אליו, מפני שהם פולטים חום".

 

מבחינת הגובה של המתקנים, חשוב לתת על כך את הדעת מראש. באואר: "הגובה המומלץ לתנור מתחיל מ-55 ס"מ מעל הרצפה, הגובה של המיקרוגל מומלץ להיות 1.15 מטר מעל הרצפה. זאת, מבחינת הנדסת אנוש. זה מונע את הצורך להתכופף תוך כדי החזקת סירים כבדים. מבחינת גובה השיש, בעבר היה נהוג שגובה השיש יהיה 90 ס"מ, וגובה הכיור יהיה 70 ס"מ. כיום הנטייה היא למקמו בגובה של 95-93 ס"מ, וגובה הכיור גבוה יותר בהתאמה, ולפי הגובה הממוצע של דיירי הבית".

 

חושבים על האחסון

כשמאחסנים חשוב שדברים שימושיים יהיו בגובה נגיש. כדאי שהמגירות יהיו נשלפות עם שליפה כפולה, כך שהמגירה תיפתח עד הסוף, ולא יישארו כ-8 ס"מ בתוך הארון. כדאי שסגירת המגירות והדלתות תהיה עם בלימה של טריקה. "זה גם יותר בטיחותי לילדים, וגם מונע רעש", אמר אהרוני. "כדי לנצל את האזורים המתים במטבח, שהם לרוב הארונות הפינתיים, קיים פתרון הקיים כ-4 שנים בשוק, ואשר נקרא מתקן למנס. הוא מכיל שני מגשים בצורת "שמונה", הנשלפים אל מחוץ לארון, ומאפשרים גישה לשטח האחסון".

 

מחפשים קבלני שיפוץ מקצועיים? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות יס מטבחים, אתר המקצוענים
מטבח. ארכיון
צילום: באדיבות יס מטבחים, אתר המקצוענים
מומלצים