שתף קטע נבחר

מתכננים קריירה? התחילו לעבוד כבר בתואר

חשבו היכן אתם רוצים להיות עוד כמה שנים, התמקצעו כבר כסטודנטים, הכירו את החברות בשוק שבו אתם רוצים לעבוד ובדקו מה חשוב למעסיקים בתחום - דגשים חשובים למי שמבקשים לבנות קריירה בשוק העבודה התזזיתי של היום

פחות ופחות אנשים נשארים כיום באותו תחום למשך כל החיים והרוב נעים כל הזמן בין תחומים וארגונים. כתוצאה, המעסיקים החלו לחפש בשנים האחרונות אחר עובדים רב ממדיים ופרט להשכלה אקדמית שמים דגש על מיומנויות אישיות כמו יכולת ורבלית גבוהה, יצירתיות, ביטחון עצמי, עמידה מול קהל, ידע כללי, עבודת צוות ועוד.

 

 

בכל תחום, הדרישה החד משמעית היא לאנשים ורסטיליים עם מיומנויות מגוונות ועולמות תוכן רבים. כך למשל אדם יכול להיות בנקאי מעולה, אבל אם הוא לא יהיה גם איש מכירות טוב, יכול מאד שהוא לא יקבל את המשרה הרלוונטית. מה הדגשים החשובים למציאת עבודה בשוק שכזה?  

 

חשבו היכן אתם רוצים להיות בעוד כמה שנים - לתפקיד הראשון יש חשיבות למיצוב קריירה ומשם תוכלו רק לצמוח. 

 

התמקצעו כבר כסטודנטים - עבודה ראשונית בתחום אליו אתם שואפים להגיע לא תיתן לכם רק ניסיון תעסוקתי, אלא גם פרספקטיבה. כך תדעו מה מעניין אתכם ומה פחות, דבר שיאפשר לכם לדייק בבחירת הקריירה.

 

הכירו את החברות - הכרת השוק בתחום אליו אתם רוצים להכנס תסייע לכם בהפגנת ידע בראיונות עבודה.

 

היו אקטיביים - המשרה הראשונה לא תגיע אליכם ולכן עליכם להגיע אליה. שלחו קורות חיים, שאלו אנשים וצרו קשרים אישיים עם מרצים.

 

בדקו מה מספק המוסד האקדמי בו אתם לומדים - למשל סדנאות העשרה, פרויקטים התנדבותיים, התמחויות ועוד.

 

ייצרו לעצמכם מיומנויות רבות - מיומנויות מהוות נכסים בראיונות עבודה, כך למשל אנגלית ברמה גבוהה, יחסי אנוש גבוהים, עמידה מול קהל ועוד.

 

עבדו במהלך התואר - מעסיקים מחפשים עובדים שיודעים להסתדר עם כמה חזיתות בו זמנית. עבודה במהלך הלימודים, גם אם זו עבודה זמנית כמו מלצרות, חשובה לא רק לכיס שלכם אלא גם לקורות החיים.

 

עשו הפסקה בין התואר הראשון לשני - תואר שני זה חשוב ובמשרות מסוימות אף הכרחי, אך כדי להתברג בעולם התעסוקה כדאי לקחת הפסקה בין התארים, להבין את התחום בו בחרתם ולצבור ניסיון.

 

בדקו מה חשוב למעסיקים בתחום בו בחרתם - הרבה מהתפקידים הראשוניים מצריכים ידע בסיסי. כך למשל:

 

  • בתחום הכלכלה ושוק ההון - בניית דוחות אקסל וידע משמעותי בתוכנה יעניק לכם ערך מוסף ברור. בנוסף, ידע זה כוח, תקראו עיתונים כלכליים כל יום ותתעדכנו מה קורה בשוק ההון. הידע הזה יסייע לכם לא רק להבין את העולם העסקי, אלא גם בראיונות עבודה – בהם פעמים רבות נשאלות שאלות הנוגעות לאקטואליה.

 

  • במקצועות כמו משפטים וחשבונאות, בהם יש התמחות שמים דגש על ציונים ואנגלית ברמה גבוהה. כמו כן, כמעט תמיד יחפשו אצל המרואיין ערך מוסף ולכן מומלץ להיחשף לכמה שיותר פעילויות במהלך התואר למשלהשתתפות בקליניקות, התנדבות על בסיס קבוע, מועדון דיבייט ועוד.

 

  • בתחום התקשורת - היצע המשרות אינו גדול מלכתחילה ולכן ישנה חשיבות אדירה להתנסות מעשית. כמעט בכל המוסדות האקדמיים סטודנטים לתקשורת עושים התמחות. תהיו המתמחים הכי טובים שאתם יכולים = הניסיון הזה יכול לסדר לכם עבודה בהמשך הדרך בחברה בה התמחיתם או אצל הקולגות של המעסיקים שלכם. בנוסף, היום רוב העבודה בתחום התקשורת היא דיגיטאל ולכן כדאי לקחת כמה שיותר קורסים בתחום הניו מדיה, SEO, תוכן שיווקי ועוד כדי לצבור ידע מתאים ליום שאחרי התואר.

 

הכותבת הינה מנהלת המרכז לניהול קריירה במסלול האקדמי המכללה למינהל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים