שתף קטע נבחר

שעות אחרי תאונת המיכלית: פקקי ענק במרכז

נתיבים בכביש 1 ובכביש 6 עדיין חסומים, ובעקבות זאת יש עומסי תנועה כבדים גם בכבישים המקבילים והסמוכים. כביש 443 למזרח עמוס, כמו גם חלק מכביש 40. ניקיון הכביש באזור התאונה עדיין מתבצע

פקק אחד גדול במרכז הארץ: תאונת מיכלית הגז שאירעה בצהריים וגרמה למותו של נהג המשאית הובילה לסגירת כבישים 1 ו-6 בחלקים נרחבים. הערב (ד') נרשמים עומסי תנועה כבדים בכבישים 1 ו-6 ובכבישים המקבילים.

 

מאגף התנועה נמסר כי אלה העומסים נכון לשעה זו:

 

כביש 1 - מבן גוריון עד גנות למערב.

כביש 1 - למזרח ממחלף לוד עד בן שמן.

כביש 6 לדרום - ממחלף נחשונים לבן שמן.

כביש 6 לצפון - בן נשרים לבן שמן.

כביש 443 למזרח - מגינתון למכבים.

כביש 40 לדרום - מצומת גשר לוד עד מחלף רמלה דרום.

כביש 1 למזרח, בין בן שמן לנשרים ו- 6 לדרום, בין בן שמן לנשרים, עדיין חסומים לתנועה.

התנועה לכיוון תל אביב פתוחה לחלוטין - כביש 6 לצפון וכביש 1 למערב.

 

מאגף התנועה נמסר עוד כי מיכלית הגז והמשאית שהתנגשה בה פונו מהזירה. בשעה זו מתבצעות פעולות ניקיון בכביש, שבסיומן ייפתחו שני נתיבים בכביש 1 ובכביש 6 לכיוון ירושלים בשל הצורך לבצע תיקונים בכביש עד לשעות הבוקר. במשטרה הסבירו כי ניקיון הכביש ארך זמן רב מאוד, עקב החומרים המסוכנים שהיו על הכביש.

 

בתאונה הקטלנית שהתרחשה בין מחלף בן שמן למחלף דניאל נהרג הנהג שנלכד במיכלית שהובילה גז "פנטנול". מהמשטרה נמסר כבר בשעות הצהריים כי הכביש יישאר חסום במשך שעות ארוכות בשל קושי לבצע הפרדה בין המשאיות ובשל החשש מהתלקחות מחודשת של האש.

מיכלית הגז לאחר שכובתה האש (צילום: אגף התנועה) (צילום: אגף התנועה)
מיכלית הגז לאחר שכובתה האש(צילום: אגף התנועה)

 (צילום: אורן אפטקר) (צילום: אורן אפטקר)
(צילום: אורן אפטקר)

 (צילום: חטיבת דובר המשטר) (צילום: חטיבת דובר המשטר)
(צילום: חטיבת דובר המשטר)

קצין אג"מ כבאות מחוז מרכז, איציק לוי, סיפר בצהריים ל-ynet כי אין צפי לסיום הפעילות לפתיחת הכביש. "אנחנו מבצעים שאיבה מהמשאית שניזוקה למשאית אחרת תחת השגחה של צוותים נוספים כדי לוודא שלא מתרחשת התלקחות נוספת", הסביר. "תוך כדי אנחנו פועלים לקרר את המיכל עם החומר הדליק בזמן השאיבה, בליווי של נציג החברה שהעבירה את החומר".

 

לוי הוסיף שמדובר בחומר נוזלי שמאופיין בהתלקחות מהירה: "זה חומר דליק יותר מאשר רעיל. הוא לא מסוכן לנשימה אבל זה לא נעים לשהות לידו כי זה צורב כמו אלכוהול".

 

מבדיקה ראשונית עולה כי בעקבות התאונה הועפו כלי רכב לנגררת של המשאית שהובילה את החומר המסוכן. בשל כך נגרמו בקע במיכל או דליפה בברז, ואחריהם התרחש פיצוץ שגרם לבעירה ולפיצוץ המיכלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אגף התנועה
מיכלית הגז
צילום: אגף התנועה
מומלצים