שתף קטע נבחר

ג'ון קרי נפגש עם משלחת של שחקני כדורעף מישראל

קבוצה של 14 שחקנים המורכבת מיהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים, התארחה אצל מזכיר המדינה האמריקני במסגרת תכנית "מבקרי ספורט" והעניקה לו כדור עם הקדשה. המאמנת ענבל שלומי שיר: "המסע הזה הוא זכות גדולה. הגיע הזמן שאנחנו, האזרחים, לא ניתן לבעלי אינטרס להרחיק אותנו מדרך השלום והאחדות”

במהלך קבלת הפנים שלו לרגל החגים, מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי נפגש עם קבוצה של 14 שחקני כדורעף ישראלים צעירים ושני מאמנים, אשר מבקרים בארצות הברית במסגרת תכנית "מבקרי ספורט" של מחלקת המדינה האמריקנית.

 

הקבוצה, אשר מורכבת מיהודים, מוסלמים, נוצרים ודרוזים המגיעים מ-12 ישובים שונים בצפון הארץ, התגבשה באופן מיוחד בשיתוף איגוד הכדורעף לשם תכנית חילופי התרבות המיוחדת הזו.

 

ג'ון קרי מקבל את הכדור עליו ההקדשה (אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית) (אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית)
ג'ון קרי מקבל את הכדור עליו ההקדשה(אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית)

 

הקבוצה העניקה למזכיר המדינה כדורעף עם חתימותיהם ואת דגל איגוד הכדורעף הישראלי, עם הקדשה אישית בה נכתב בכתב ידם "כדורעף למען השלום" בעברית, ערבית ואנגלית. את הכדור העניקה עמית דגן, שחקנית כדורעף מחדרה. עמית הודתה למזכיר המדינה על האירוח המכובד ועל הכבוד הגדול להיות חלק מהתוכנית המיוחדת הזאת.

 

וזו ההקדשה לג'ון קרי. "כדורעף למען השלום" (אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית) (אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית)
וזו ההקדשה לג'ון קרי. "כדורעף למען השלום"(אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית)

 

נספחת התרבות בשגרירות ארה"ב, מישל דסטין ואן-ריין.: "במהלך המסע יהיו לקבוצה הישראלית הזדמנויות מגוונות להבין לעומק את חשיבות שיתוף הפעולה הקבוצתי, לשפר את יכולותיה המקצועיות, ולהכיר כמה משחקני ומאמני הכדורעף הטובים בעולם".

דובר איגוד הכדורעף, דן שיראי, הוסיף: "איגוד הכדורעף גאה בפרויקט מוביל דעה שכזה. אין ספק שהנערים יחזרו לארץ עם מטען חברתי וספורטיבי שספגו במסע, ויהפכו לשגרירים של אחווה ומקצועית בספורט".

 

"כשאנשים נפגשים עם אנשים, החומות נמסות והלבבות נפתחים. כשממשלות ופוליטיקאים מתווים את הדרך, מתחילים חילוקי הדיעות”, כותבת מארה”ב המאמנת ענבל שלומי שיר. “אנחנו בתקופה של שינוי, אפשר להרגיש אותו בכל העולם. כחלק מהשינוי, הגיע הזמן שאנחנו, האזרחים, נייצר את הדעות של עצמנו, נהיה אדונים ואחראים למחשבותינו, ולא ניתן לבעלי כוח ואינטרס להרחיק אותנו מהדרך הכי טבעית שלנו, דרך השלום והאחדות”.

 

המאמנת הוסיפה: "המסע הזה הוא זכות גדולה. זכות לעצור את המירוץ ולהביט מהצד, זכות ללמוד כשהנפש פנויה, זכות להכיר אנשים מדהימים. זכות להרגיש שוב, אפילו לרגע, שכל הטוב שבעולם פתוח בפנינו וכל שאנו צריכים הוא להיות פתוחים ולקבל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית
הביקור אצל ג'ון קרי
אשי פכלר: מחלקת המדינה האמריקאית
מומלצים