שתף קטע נבחר
 

סורה שמן, הלאה אפיה

בימים קשים אלה, בהם הפיתוי הנקרא גם סופגניה אורב לנו בכל מקום, חשוב לחפש אלטרנטיבות, אבל לא צריך להשתגע

החג הזה בלי ספק מהווה מכשול לא קטן לכל מי שמנסה לשמור על בריאות טובה ומשקל תקין, ובהחלט לא פשוט להסיט את עינינו מול הפיתוי. נכון שיש בינינו ברי מזל שלא אוהבים סופגניות או לביבות, אבל לרובנו קשה לעצור.

 

יחד עם כל הסופגניות והלביבות המטוגנות יוצאות אלטרנטיבות יותר "בריאות" כביכול, אשר אמורות לתת מענה למי שמעוניין לשמור על בריאותו בחג. לביבות אפויות הן בהחלט אפשרות טובה מאוד והן יכולות להיות טעימות לא פחות מהמטוגנות.

 

לוקחים בערך חמישה ירקות מגורדים כמו קישוא/בטטה/תפוח אדמה/ארטישוק ירושלמי/גזר/בצל, ברוקולי או עירבוב של כמה ירקות, ומניחים במסננת על מנת לתת לירקות להגיר נוזלים. שמים שתי ביצים/תחליף טבעוני כגון טחינה גולמית או קמח חומוס, ו-1/3-1/2 כוס קמח מלא, פירורי לחם או גם וגם ותבלינים. האפיה צריכה להיות על נייר אפיה משומן קלות, ב-350 מעלות פרנהייט למשך כ-20-130 דקות או עד שמזהיבות.

 

יש גם אפשרות של בישול הלביבות באידוי, ואז מועכים אותם לפירה ומוסיפים את אותן תוספות ושולחים לאפיה. במקרה הזה אולי יהיה צורך בקצת שמן, אחרת התערובת עלולה להתייבש באידוי.

 

לביבות אפויות נשמרות במקרר לכמה ימים והן בהחלט פיתרון טוב לארוחת ערב בחג, בתוספת לסלט מעניין. הלביבה המטוגנת מוסיפה לכם פי שתיים יותר קלוריות, ועוד סיכון בשל רדיקלים חופשיים. אז נסו לאפות עד כמה שאפשר. יש המון מתכונים טובים ברשת שאפשר לנסות בשמונת ימי החג.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 

הסופגניה היא כבר בעיה. טיגון הוא ללא ספק טעים יותר ובריא פחות, אבל לסופגניה אפויה יש בעיות משלה: היא מנסה להיות רכה וטעימה כדוגמת חברתה המטוגנת וכדי להשיג את המרקם הרך והנעים, בסופגניות האפויות יש כמות לא מועטה של חמאה. מי שמכיר טעמו של המאפה הצרפתי, בריוש, הרי מדובר באחיו הישראלי.

אז מה למעשה עדיף? בעיניי עדיף לאכול פעם ולא יותר מפעמיים לאורך החג סופגניה אמיתית וליהנות ממנה, מאשר להתענות עם התחליפים, אלא אם יש איסור רפואי כמובן. להשתדל לא לאכול חצאי סופגניות או ביס פה ושם, מאחר ומאוד קשה לאמוד ככה את כמות הסופגניות שאנחנו צורכים. זיכרו לשתות הרבה מים ולאכול סיבים מירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים. וכמובן לא לשכוח לשמור על כושר.

 

והרי לכם מתכון מתורגם של השפית אינה גרטן: דונטס אפויות, לא עמוסות בחמאה, במידה ותחפצו לנסות מתכון פחות מטוגן. המתכון דורש תבנית אפיה בצורת דונטס / תבנית שקעים של מאפינס עם חור יעבוד באותה צורה.

 

2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית קינמון

½ כפית אגוז מוסקט

½ כפית מלח

1 ביצה גדולה/ תחליף

1 ¼ כוס חלב/ תחליף

2 כפות חמאה/ שמן קוקוס

2 כפיות תמצית וניל

 

מערבבים את היבשים בנפרד, ואת השאר מוסיפים בבת אחת ומערבבים רק עד שמגיעים לבלילה אחידה. מוזגים לתתבנית משומנת ואופים כעשרים דק על 350 מעלות פרנהייט.

 

חג שמח ומואר בתובנות חדשות לכולנו.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חג שמח, טעים ובריא
צילום: shutterstock
מומלצים