שתף קטע נבחר

שולחן משפחתי - כרמית חוטינר

כרמית חוטינר, נשואה לטל ואמא לירדן ויונתן, היא מנחת קבוצות הורים ומשפחה, מוסמכת סמינר הקיבוצים ומשרד החינוך. מנחת סדנאות בכירה של "המרכז להורות ומשפחה של סמינר הקיבוצים" ומנחת קבוצות לקהל הרחב. בעלת תואר MA בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותואר BA בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ובחינוך מאוניברסיטת תל-אביב.

 

 

"אני רואה בתחום שליחות. האפשרות לשנות חיי משפחה על ידי הקניית כלים נכונים, ליווי וייעוץ, שישמשו כל הורה בהתאם לאישיותו ולבית הפרטי שלו. בהורות, יש לפעמים התמודדויות שנראות לנו בלתי אפשריות. הזיכרון של ההצלחות עם האתגרים הלא פשוטים שחווינו בעבר, יכול לחבר אותנו לכוחות הטמונים בנו בהתמודדות החדשה".

 

כרמית רואה חשיבות באורח חיים בריא, הכולל תזונה נכונה וספורט. מבחינתה ספורט הוא מזון לנפש, אוכל הוא דלק לחיים טובים ובריאים וגם תחום של תרבות. כשהיא מטיילת בעולם, היא אוהבת לחוות את הארץ ולהכיר את תרבותה גם דרך האוכל והשווקים.

 

"כאישה ואם המייחסת חשיבות לתזונה בריאה, אני לא מאמינה בהמנעות, אלא בתזונה מגוונת המתאימה לצרכים של כל אדם. 'כל דבר במידה' זה המוטו שלי. כהורה אחנך ואסביר איזה מזונות בריאים יותר ולעומתם אלו מזונות פחות מומלצים. יחד עם זאת, לא אצור מניעה מוחלטת, אלא אשאף לגיוון בו אנסה להמעיט כמה שיותר במזונות שאינם מומלצים בעיני, אך אין בהם איזה קו אדום בריאותית".

 

כרמית חוטינר (צילום: איה יקותיאל) (צילום: איה יקותיאל)
כרמית חוטינר(צילום: איה יקותיאל)

 

מה בעינייך חשיבות ארוחת הערב?

"ארוחת הערב היא בעיני הזדמנות מצוינת לזמן שבו נוכל לעצור ביחד, כמשפחה, ולבלות זמן איכות משותף: זמן בו נשמע איך עבר היום, מה שלום כולם ומה חדש ונהיה מעורבים, נאכל בצורה מסודרת ובריאה ולא בחטף, ניתן לילדים דוגמא אישית לדרך בה יושבים ומתנהגים ליד שולחן האוכל, מה נכון וחשוב לאכול, איך מנהלים שיחה ותקשורת מטיבה וניצור הווי ושותפות משפחתית".

 

כמה פעמים בשבוע אתם מצליחים לשבת יחד כל המשפחה לארוחת ערב?

"אנו מצליחים לשבת בערך ארבע פעמים בשבוע לארוחה משפחתית הכוללת את כולם".

 

מה בתפריט בדרך כלל?

"ביצים בצורות שונות, טחינה, אבוקדו, גבינות, ירקות טריים חתוכים או סלט, לפעמים ירקות מבושלים כמו אספרגוס, ארטישוק או אדממה, לחם או לחמניות, קסדיה גבינה ויוגורטים. מידי פעם אוכלים אצלנו פיצה או פנקייק עם פירות. כשאנו בהרכב מלא נכין ביחד ארוחה קצת יותר מיוחדת כמו: שקשוקה עם תרד ובולגרית, טורטייה ספרדית, פסטה או מרק. עם הארוחה שותים מים ולפעמים גם תה בסוף הארוחה".

 

איך מחליטים מה אוכלים? האם מבשלים בבית או מזמינים אוכל מוכן?

"ההחלטה לגבי סגנון הארוחה מתחילה ברעיון של אחד מבני המשפחה שמתגבש בצוותא. בד"כ נכין בעצמנו את הארוחה, לעיתים רחוקות נזמין אוכל מוכן".

 

כולם שותפים להכנה או שיש מישהו אחד שמבשל?

"בדרך כלל אחד מאתנו לוקח פיקוד על הכנת הארוחה ומשהו נוסף מצטרף ומסייע. הילדים אוהבים מאוד להיות חלק מהכנת ארוחת הערב, הכנת טחינה למשל היא התפקיד של הגדול ולהכנת החמוצים הביתיים, שזה תחביב חדש אצלנו בבית, הקטן שותף. מבחינתנו, הילדים הם חלק מהחוויה ומגיל צעיר הם התרגלו להסתובב במטבח וגם לנסות סוגי מזונות מגוונים. ההסכם עם הילדים אצלנו בבית הוא, שמנסים כפית קטנה ואם האוכל לא לטעמם זה מקובל. בזכות הרגל זה, הילדים שלנו מכירים ואוהבים מזונות, שהם לא הטעם הרגיל שאנו תופסים כטעם של ילדים כמו למשל, אספרגוס".

 

מהי ארוחת הערב האידיאלית בעינייך?

"ארוחה משפחתית שמתנהלת בנחת, עם אוכל טוב, שיחה נעימה, הרבה הומור וצחוק ומוסיקה מצוינת ברקע".

 

האם יש שוני במרכיבי התפריט בין ארוחות אמצע השבוע לארוחת סוף השבוע?

"כן, ארוחת יום שישי אצלנו היא ארוחה יותר מיוחדת, שמצטרפים אליה לפעמים גם בני משפחה או חברים. התכנון שלה מתחיל ביום חמישי, לפעמים נפתח איזה ספר ונחפש רעיונות ולפעמים יתחיל מאיזה חשק, שהתעורר אצל אחד מאתנו, כך למשל, לאחרונה הכנו ארוחה מקסיקנית. ארוחת שישי תכלול, הרבה פעמים מאכלים על הגריל או תבשילים, שמצריכים תהליכים או בישול ארוך יותר כמו ריזוטו, מרק, קארי ועוד".

 

האם אוכלים קינוח בסוף הארוחה? ואם כן, מה?

"בוודאי, אי אפשר בלי קינוח! ביום יום זה יהיה מעדן חלב או פירות ובסוף השבוע יכול להיות גם עוגה או קינוח מתוק אחר".

 

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איה יקותיאל
כרמית חוטינר
צילום: איה יקותיאל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים