שתף קטע נבחר

דיווח: סין יוזמת שת"פ כלכלי עם ישראל

משרד המסחר הסיני יוזם מגעים להסכם סחר חופשי עם ישראל, כאשר התחזית היא לחתימה על הסכם בשנים הקרובות. במקביל יואץ גם הסכם הסחר החופשי עם מועצת מדינות המפרץ, עליו עובדים הצדדים מאז 2004

סין תאיץ את המגעים לקראת הסכם סחר חופשי עם מועצת מדינות המפרץ (GCC) בשנה הבאה, ותתחיל במקביל גם בשיחות לשיתוף פעולה כלכלי עם ישראל. מנהל המחלקה למסחר בינלאומי וכלכלה במשרד המסחר הסיני, זאנג שאוגאנג, אמר כי משרד המסחר החליט להשיק מגעים להסכם סחר חופשי עם ישראל, לאחר שהיחסים בין המדינות הפכו לעמוקים יותר במגוון סקטורים, כאשר התחזית היא לחתימה על הסכם בשנים הקרובות.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה בעולם

 

זאו זונגצ'יו, פרופסור למסחר באוניברסיטה לעסקים וכלכלה בינלאומית של בייג'ינג, אמר כי "סין מייצאת מוצרים צרכניים בתמורה למוצרי ההיי טק מישראל. רוב הייצוא של ישראל משלים באופן הגיוני, והם לא מייצגים תחרות ישירה".

 

על פי שאוגאנג, הסכם הסחר המקביל הצפוי עם מדינות המפרץ צפוי לעזור לסין לרכוש מוצרי אנרגיה מהאזור במחירים נמוכים יותר, ולסלול את הדרך לחברות סיניות לחקור את השווקים במזרח התיכון.

 

מועצת מדינות המפרץ מאגדת בתוכה 6 מדינות ערביות הגובלות במפרץ הפרסי - בחריין, כוויית, עומאן, ערב הסעודית ואיחוד האמירויות- חלקן נחשבות בתור המדינות המובילות בעולם מבחינת ייצוא של דלקי מאובנים.

 

"מדינות מועצת מדינות המפרץ הן שוק מרכזי בעקבות המוצרים הפטרו-כימיים שלהן, והסכם הסחר החופשי יעזור לאותן מדינות בפיתוח התעשייתי שלהן", אמר זאנג במהלך הפגישה השנתית של המשרד בבייג'ינג.

 

שני הצדדים צפויים להעביר ביניהם נושאים חשובים להסכם, כמו תנאים לסחר במוצרים, תקנות של מקור המוצרים, מחסומים טכניים למסחר ושיתוף פעולה כלכלי וטכנולוגי, לדברי זאנג.

 

הפעילות העסקית בין סין למדינות החברות ב-GCC צמחה במהירות מאז תחילת המגעים בשנת 2004, ועל פי הערכות צפויה סין להפוך לשוק הייצוא הגדול ביותר של המדינות החברות ב-GCC עד שנת 2020. היקף הסחר של סין עם האיחוד גדל ל-177 מיליארד בשנת 2013, עלייה של 14% לעומת הנתון המקביל שנה קודם לכן. שני הצדדים ערכו עד כה 5 סבבים של שיחות והגיעו להסכמה על רוב הנושאים הקשורים לסחר של מוצרים. המגעים באשר לסחר של שירותים עדיין נמשכים.

 

סין השלימה השנה בהצלחה מגעים על שני הסכמי סחר חופשי חשובים, המהווים אבן דרך, עם אוסטרליה ודרום קוריאה. משרד המסחר צפוי להשיק מגעים על הסכם סחר חופשי עם מדינות איים בדרום האוקיינוס השקט, כמו פיג'י, ואנואטו, פופאה ניו גיני וטונגה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים