שתף קטע נבחר

השנה צפינו יותר בחדשות: סיכום 2014 בטלוויזיה

"קשת" עדיין מובילה בנתח צפייה אבל מאבדת אחוזי רייטינג, "רשת" מצמצמת פערים אבל עדיין מדשדשת מאחור, ערוץ 10 כמעט נסגר ובסוף לא, ונשען בעיקר על חברת חדשות חזקה שמגיעה לשיאי צפייה. והערוץ הראשון? הוא מנסה לחזור למודעות. סיכום שנה סוערת, לקראת סערה נוספת ב-2015

הרבה דרמות אפיינו את שוק הטלוויזיה, המסחרית והציבורית, ב-2014. ב-29 ביולי 2014 אישרה הכנסת את חוק השידור הציבורי. על פי החוק, תיסגר רשות השידור ובמקומה יקום תאגיד שידור חדש, מה שקרה בפועל. יונה ויזנטל, עד לשנה זו סמנכ"ל התוכן של YES, התמנה לעורך התוכן של הערוץ הראשון, איילה חסון מונתה למנהלת חטיבת החדשות, לראשונה אשה בתפקיד זה, וויזנטל הודיע לאחרונה על רצונו להתמודד לתפקיד המנכ"ל הקבוע של הערוץ.

 

כתבות נוספות בנושא סיכום שנה בטלוויזיה:

 

זכייניות ערוץ 2, "רשת" ו"קשת" הודיעו בתחילה על רצונן לעבור לרישיונות, התחרטו לאחר מכן, וביקשו להאריך את הזיכיון עד ל-2017. זו היתה השנה בה שידורי הקיץ כולו סבבו סביב מבצע "צוק איתן", ולקראת סיום השנה הסתבר, כי ישראל הולכת לבחירות חדשות. שר התקשורת, גלעד ארדן, פינה את מקומו לבנימין נתניהו, שהפך בן לילה לראש הממשלה ושר התקשורת, והחלטות ומינויים שונים הוקפאו עד לאחר הבחירות, כמו מנכ"ל קבוע לרשות השניה במקומו של שי באב"ד, שהתפטר מתפקידו לאחר שהחליט להיכנס לפוליטיקה, והשאיר אחריו רשות מפוררת וחסרת שדרה ניהולית, נתונה לניהולה של היו"ר, אווה מדזי'בוז', שגם היא חדשה יחסית בתפקיד.

 

אבל את הדרמה הגדולה סיפק, כריטואל שחוזר על עצמו כמעט מדי שנה, האיום על סגירת ערוץ 10 בגלל אי עמידה במחויבויות כספיות וכיסוי חובות, ודרישתו לקבלת רישיון, בניגוד ל"קשת" ו"רשת". היו דיבורים על כניסתו של שלמה נחמה כמשקיע בערוץ, אבל גם אלו התפזרו באויר, והאיום הפך רציני מתמיד. העובדים החשיכו מסך, התקשורת כולה ואפילו דעת הקהל הציבורית התגייסו לקריאה, שלא לסגור את הערוץ בעיקר משום שזו תקופת בחירות, ויום לפני הסגירה הודיעה היועץ המשפטי, וינשטיין, על הארכת השידורים בחצי שנה.

 

בד בבד המשיכו להתנגח ערוצי הטלוויזיה אחד בשני על אחוזי הרייטינג ונתחי הצפייה בקרב משקי הבית היהודים, כשהמלחמה ניטשת בין הזכייניות של ערוץ 2, לבין חברות החדשות של 2 ושל 10, כש"קשת" ו"רשת" נאבקות ביניהן על הצלחות תוכניות הריאליטי והדוקו, וחברות החדשות 2 ו-10 מנסות לנכס לעצמן כמה שיותר סקופים וחשיפות תקשורתיות, והערוץ הראשון, בשקט ובביטחה, מתחיל לתפוס נתחים גדולים יותר של צפייה מאז פורק ונבנה מחדש.

 

הרייטינג עלה ברוב הערוצים

מסקירה של חלוקת ערוצי הטלוויזיה עולה, כי ערוץ 2 תופס נתח שוק של 35.4%, ערוץ 10 תפס 14.3%, הערוץ הראשון 7.1% וערוץ 9 זכה ל-2.7%.

תמיר איש שלום העלתה את הרייטינג של המהדורה (צילום: ענבל מרמרי) (צילום: ענבל מרמרי)
תמיר איש שלום העלתה את הרייטינג של המהדורה(צילום: ענבל מרמרי)

נדמה כי את ההפתעה הגדולה ביותר סיפקה "קשת", שהיתה המלכה הבלתי מעורערת של ממוצעי הרייטינג עד לשנה זו, ואילו ב-2014 היא היחידה שיורדת במימד זה. ביחס לשנה הקודמת, ערוץ 10 רשם עלייה של 20% ברייטינג הממוצע, 8.9% למול 7.4% ב-2013, הערוץ הראשון עלה ב-16% מ-3.7% ל-4.1%, רשת עלתה ב-1% בלבד, מ-21.8% ל-22% ולא השכילה לנצל את ההיחלשות של "קשת" שירדה בממוצע הרייטינג שלה לעומת 2013 ב-14%, מ-25.7% ל-22.1%, עשירית האחוז בלבד יותר מממוצע הרייטינג של "רשת".

 

עם זאת, "קשת" רשמה את שיא הרייטינג השנה עם 37.3% ל"מאסטר שף", באחוז ושליש מעל "רשת", שהגיעה עם "אקס פקטור" בשיא הרייטינג ל-36% בקרב משקי הבית היהודים. ה"מירוץ למיליון" עונה רביעית מחזיק ב-2014 בתואר "השקת הריאליטי הגבוהה ביותר ב-2014", 38% למול "הכוכב הבא" של "קשת", שהשקתו הגיעה ל-30.5%. הסדרה הדוקומנטרית המצליחה ביותר היתה גם של רשת, "שש אמהות", 25.1% רייטינג ממוצע ל-4 הפרקים, ודווקא "מצב האומה" ירדה בממוצע הרייטינג למול שנה שעברה.

 

הניוז מקבל מקום מרכזי יותר

בשנה זו המשיך ערוץ 10 למצב את עצמו כערוץ שנשען בעיקר על מערכת חדשות חזקה, וככזה ששם את יהבו בעיקר על חשיפות וסדרות מגזין, שנוספו למהדורת החדשות, והאריכו אותה. גם תוכניות האקטואליה, כמו "חמש עם רפי רשף" ו"לונדון וקירשנבאום" הגיעו להישגים יפים, כל זאת תחת הנהגתו של גולן יוכפז, מנכ"ל חברת חדשות 10. הבחירה בתמר איש שלום כמגישת מהדורת החדשות המרכזית למול יונית לוי בחדשות 2 הסתברה כנכונה. "לא חשבנו שנצליח להשיג את הרייטינג של חדשות 2", אמר בכיר בערוץ 10, "אבל תמר איש שלום שברה שיאים מבחינת הערוץ, וצמצמה את הפער למול חדשות 2, וטרם אמרה את המילה האחרונה".  

יונית לוי בעת הגשת מהדורה (צילום מסך) (צילום מסך)
יונית לוי בעת הגשת מהדורה(צילום מסך)

יוכפז ביחד עם העורך הראשי של המהדורה, ישראל טוויטו, ואיש שלום, הובילו קו של צמצום משמעותי בפרק החדשות השוטפות במהדורה המרכזית, מתוך הנחה של רוב החדשות נחשף הצופה במהלך היום בעיקר ברשת האינטרנט, וייסדו את "פרק מגזין" למהדורה המרכזית, סדרת כתבות שבועית בעניינים אזרחיים, כמו "היורדים החדשים" שערך מתן חודורוב ו"אלוהים שלי" על מקומו של האלוהים בחברה הישראלית שערך אבישי בן חיים.

 

בנוסף יוסד מוסף כלכלי-תחקירי תלת-שבועי, "אנליסט", שניסה לתת מענה לתוכניות הכלכליות של חברת החדשות 2, אבל הבכורה בתחום זה נותרה בידי חדשות 2.

נדב פרי, בשבוע שעבר נלחם למען הערוץ, השבוע שובר שיאי רייטינג ()
נדב פרי, בשבוע שעבר נלחם למען הערוץ, השבוע שובר שיאי רייטינג

 

גם חשיפות חדשותיות משמעותיות היו בשנה זו בשתי חברות החדשות, כמו חשיפה ראשונה של פרשת הרב והניצב, שהובילה לטלטלה עמוקה במשטרה, פרשת מאיר שטרית ועוזרת הבית, פרשת מרד החיילים הווירטואלי הראשון באינטרנט, מחדל מוקד 100 בפרשת חטיפת ורצח שלושת הנערים ועוד.

 

ממוצע רייטינג החדשות השנה היה 11.1% לערוץ 10 למול 23.7% ממוצע של חדשות 2 ו-5.2% ממוצע ל"מבט" של הערוץ הראשון. מבחינת אחוזי הצפייה בקרב משקי הבית היהודים, הרי שב-2002, שנת ההקמה, היו בממוצע 12 אלף צופים בחדשות 10 למול 276 אלף ממוצע ב-2014, שעבור חדשות 10 זהו שיא של כל הזמנים. עלייה נרשמה גם בממוצע הרייטינג של חדשות שישי, 6.2% עלייה של 15% למול שנה שעברה, ו"המטה המרכזי" בהגשת נדב פרי שבר את שיא העלייה למול 2013, כשהוא רושם עלייה של 88%, מ-3.3% ממוצע רייטינג למול  6.2%. אמש רשם פרי נתון מדהים של 9.5 אחוזי רייטינג.

 

יש לציין שהצפייה בערוצי החדשות התחזקה בזמן "צוק איתן", כשחדשות 2 מובילות את הרייטינג בזמן זה בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים. יש לצפות שהמאבק על הרייטינג בין חברות החדשות של 2 ו-10 יתחזק שוב בחודשים הקרובים עד לבחירות במרץ 2015. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים