שתף קטע נבחר

כשגרים ביחד: תחזוקה וחיסכון בבניין משותף

כל כמה זמן צריך לבדוק את המעלית, איזו מערכת כדאי להתקין באינטרקום ועל מה חשוב לשמור במערכת החשמל וכיבוי האש? המקצוענים עם כל התשובות - שיכולות לחסוך לכם הרבה כסף

גרים בבניין משותף? בין אם ועד הבית הוא זה שאחראי על התחזוקה ובין אם זו חברת ניהול חיצונית יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם. מה הן התקלות הנפוצות, כיצד אפשר למנוע אותן, וכמה כסף ניתן לחסוך אם מטפלים בזמן?

 

עוד בנושא:

איטום הגג בבניין משותף: מי משלם על זה?

חברת ניהול, חברת אחזקה או בכלל חברת ניקיון?

מחירון עבודות בעלי מקצוע לבית

 

תחזוקת מעלית

אחת לחצי שנה על ועד הבית ליצור קשר עם בודק מעליות מוסמך מטעם משרד הכלכלה. בבניינים המשתמשים בשירותי ניהול בתים משותפים אחזקת המעלית נמצאת תחת אחריותה של חברת הניהול. תחזוקת המעלית כוללת שימון הצירים והגלגלים, חיזוק הברגים, בדיקת מנגנוני הבטיחות, בדיקת לוח החשמל, בחינת מנגנוני סגירת ופתיחת הדלתות ובדיקת כפתור האזעקה.

 

"היתרון שבהתקשרות עם חברת מעליות דרך חברת ניהול הוא כוח המיקוח", אומר דניאל אלחזוב מחברת בוני ישראל. "אנחנו עובדים עם כמות גדולה של בניינים ולכן אנחנו יכולים לדרוש שירות שוטף של 24 שעות ללא תשלום נוסף. רכיבי הבדיקה והתחזוקה קבועים בחוק, וחלים על חברת המעליות איתה התקשרו בעלי הדירות בבית המשותף. על מנת שלא לפגוע בתקינות המעלית אנחנו יכולים להמליץ לדיירי הבניין להקפיד שבמהלך ניקיון המעלית לא יחדרו מים למרווחים שבין שתי דלתות המעלית - הדלת הפנימית לדלת החיצונית. זה יכול לפגוע במחשב של המעלית, ולגרום לנזק שיכול להגיע גם לעשרות אלפי שקלים".

 

במוקד השירות של המקצוענים מסבירים: "אם ועד הבית הוא שאחראי על תחזוקת הבניין אז חשוב כמובן להזמין בעלי מקצוע ממאגר מפוקח ואמין, לערוך סקר שוק בין בעלי המקצוע, לקרוא תגובות של לקוחות קודמים ולהציץ במחירון טרם ההזמנה. במקרה שהבניין שלכם מנוהל על ידי חברת אחזקה, חשוב להקפיד על ניסוח חוזה ברור ומפורט על מה באחריות החברה, תקופת ההסכם, גובה התשלום החודשי ועוד".

 

אינטרקום ומנעולים

נתקעתם פעם מחוץ לבניין בשל הפסקת חשמל או תקלה במערכת האינטרקום? הצטיידו במפתח לגיבוי או החליפו למערכת שתגרום לדלת להיפתח אוטומטית בזמן הפסקת חשמל. "זו בעיה נפוצה", אומר גידי עבודי מחברת ביג מערכות. "היא נגרמת לרוב במערכות של קודניות או כרטיסי קירבה (כמו במקומות עבודה ובחדרי-כושר). במקרה של הפסקת חשמל המנעול לא נפתח אוטומטית והדיירים יכולים להישאר מחוץ לבניין, מפני שאינם נוהגים להסתובב עם מפתח. במקרה כזה, התקנת מנעול אלקטרו-מגנטי תמנע בעיה זו, שכן הדלת תפתח אוטומטית במקרה של נפילת חשמל".

 

מה עושים בזמן הפסקת חשמל? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מה עושים בזמן הפסקת חשמל?(צילום: shutterstock)

 

מדוע חשובה תחזוקה, וכמה כסף היא יכולה לחסוך? "מומלץ להזמין בעל מקצוע אחת לשלוש שנים, על מנת שיערוך בדיקה כללית גם מבחינה תקינות המערכת וגם לגבי אטימות המכשיר מפני חדירת מים. בעלות ביקור של כ-200 שקל, ניתן לחסוך גם 4,000 שקלים עבור תקלה שעלולה להיגרם כתוצאה מחדירת מים, ולהביא אף לכך שכל המערכת תישרף".

 

חשמל

אורן פנחס מחברת אורן פנחס עבודות חשמל אומר: "לרוב אני מגיע לבניין כשכבר מאוחר מדי וכשעלות התיקון יותר גבוהה מאשר יכלה להיות אם היו מקפידים על בדיקות תקופתיות. כשמדובר בחשמל, חשוב להקפיד על בדיקה תקופתית שנתית, לא רק מטעמי חסכון, אלא גם מטעמי בטיחות. חשוב לבדוק שלא נגנבו חוטי נחושת גלויים. ואם יש חוטים גלויים, כפי שקורה בבניינים ישנים, צריך שהם יהיו מכוסים בתוך צנרת ולא גלויים, כדי שלא יהיה מצב שהבניין כולו ללא הארקה, מה שיכול לגרום לסכנת התחשמלות בדירות".

 

בנוסף, אומר פנחס, במהלך הבדיקה חשוב לבדוק את לוחות החשמל. "הברגים עלולים להשתחרר ולגרום לקצר חשמלי או לשריפה. לכן, חשוב לחזק אותם. עלות בדיקה היא כ-200 שקל עבור כל הבניין. ובנוסף, בדיקת כל ארון חשמל של כל דירה, היא תוספת של כ-100 שקל לדירה", הוא אומר.

 

מעברי חירום ומטפי כיבוי אש

"אנו ממליצים לבדוק אחת לחודשיים את תקינות מערכות הכיבוי וגילוי האש", אומר אלחזוב. "לגבי יציאות החירום, חשוב לוודא שאין שום חפץ במדרגות או על גבי המעקה. אסור שאזור פינוי החירום יהיה עמוס בארגזים, עגלות, אופניים ושאר חפצים. השטח מיועד ליציאה מהירה של כל דיירי הבניין. במהלך הבדיקות התקופתיות מקפידים לבדוק שדלתות האש סגורות. אלו דלתות מפלדה שחייבות להיות סגורות משום שהן מונעות חדירת אש ליתר חלקי הבניין".

 

חדר מדרגות

"חשוב לבדוק את תקינות המדרגות עצמן", אומר אלחזוב. "התקלה הנפוצה היא שמדרגות נשברות בעקבות מעברי דירה. במהלך הובלה המובילים לעתים מפילים את עגלת ההובלה על אחת המדרגות וגורמים לשבירתה. חשוב מאוד להקפיד על תיקון מיידי של התקלה בגלל סכנת נפילה בעת עלייה וירידה במדרגות. בנוסף, חשוב לבדוק את תקינות המעקות שלצד המדרגות. יש להזיז אותן ולוודא שהן יציבות. אם יש עליהן סימני חלודה זהו סימן אזהרה לכך שיש סכנה שהמעקה יכול להתפרק".

 

גג

אלחזוב: "חשוב לבדוק בייחוד בתקופת החורף שהקולטים ודודי השמש מעוגנים היטב לגגות, על מנת שלא יעופו בשעת סערה. בנוסף, חשוב לבדוק שאין נזילות מים מהמערכת הסולארית ומיתר המשאבות שעל הגג. כן חשוב לבדוק את המצופים שבמאגרי המים, ולוודא שאין סכנה להצפת מים על הגג".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
רב קומות בפתח-תקווה. ארכיון
צילום: עידו ארז
מומלצים