שתף קטע נבחר

איך תשמרו על מכונת הכביסה וגם תחסכו כסף

כדי שמכונת הכביסה תסחט רק את הבגדים שלכם ולא את חשבון החשמל ואת הארנק - קבלו מ"המקצוענים" רשימה של טעויות נפוצות בשימוש במכונת הכביסה, שיחסכו לכם הרבה כסף

תהיתם למה יש לכם כתמים מסתוריים על הבגדים אחרי הכביסה? למה מכונת הכביסה משמיעה רעשים מוזרים? הכנו לכם רשימה של טעויות נפוצות בשימוש במכונת הכביסה כדי שתשמרו על הבגדים שלכם, ולא תצטרכו להחליף מכונה אחת לכמה שנים.

 

עוד בנושא:

כמה קל להרוס את מכונת הכביסה

ומה לגבי המייבש? מדריך לשימוש חכם 

מחירון טכנאי כביסה

 

מה צריך להדליק נורה אדומה שיש תקלה במכונה?

"אם המכונה סיימה את עבודתה ועדיין התוף נשאר מלא במים, כנראה שיש תקלה במשאבת המים", אומר הטכנאי עוז ישראל מא.א. עוז ישראל.

 "זוהי תקלה נפוצה שלרוב נגרמת כתוצאה מחפצים שנפלו מהכיסים ונפלו לתוך המשאבה. חשוב מאוד להקפיד לרוקן את הכיסים בבגדים לפני הכנסתם לתוך המכונה. מטבעות, סיכות ושאר חפצים קטנים יכולים להרוס את המכונה ולגרום לנזק של אלפי שקלים".

 

הצעה נוספת היא להימנע מהכנסה של פרטי לבוש קטנים מדי. יוסי מכלוף מחברת יוסי - הטכנאי שלך: "מומלץ לשים את הגרביים והתחתונים בתוך שקיק כביסה, כדי למנוע את הנזקים למשאבה".

 

"סימן נוסף שיכול להעיד על תקלה הוא רעשים לא שגרתיים במהלך עבודת המכונה", מוסיף ישראל. "במקרה כזה כדאי להזמין טכנאי ולבדוק מה מקור הבעיה, על מנת שלא תידרש החלפה של המכונה, ואז העלות תהיה גבוהה הרבה יותר".

 

טעויות נפוצות שגורמות לתקלות

"אני מגיע לבתי צרכנים שהכניסו למכונה כל מיני דברים שממש אסור להכניס למכונת הכביסה", אומר ישראל. "אנשים מכבסים כריות ושטיחונים קטנים בתוך המכונה. בשום אופן אין להכניס נוצות או שטיחונים. צריך לשים לב שגם אם כתוב על התווית של השטיחון שהוא מיועד לניקוי באמצעות מכונת כביסה, שזה לא בהכרח נכון. הוא בפירוש מתפורר וגורם לנזק למשאבה. בשביל שטיחון שעלותו כ-100 שקלים, אנשים הורסים לעצמם מכונה שעלתה כמה אלפי שקלים".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "יש חשיבות גבוהה לשימוש נכון במוצרי חשמל, על מנת שנוכל להפיק מהם את המיטב לשנים ארוכות. חשוב לא לדחוס בגדים בכוח למכונה מה שעלול לגרום לבעיות באיטום וגם לכך שהיא תצא פחות נקייה. גם שימוש בכמות גדולה מדי של אבקת או נוזל כביסה עלול להיות בעייתי. בסיום ההפעלה כדאי לנגב את גומי האיטום על דלת המכונה במטלית יבשה וגם להשאיר את הדלת פתוחה כדי שלא ייווצר עובש".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

  

טעות נוספת היא הכנסת חזיות למכונת הכביסה. ישראל: "הסוגרים ממתכת של החזיה לעתים מתפרקים ונכנסים לתוך התוף וגורמים לנזק. כל דבר חד שיכול להתנתק מהבגד יכול להרוס את המשאבה ואת התוף".

 

גם חומרי הניקוי עלולים לגרום לתקלה. "יש כאלו המנסים להשתמש בנוזל לניקוי כלים במקום המיועד לחומר הכביסה", אומר ישראל. "זה גורם לנזק רציני. ברגע ששמים נוזל כלים, הוא יוצר בועות סבון. המכונה ממשיכה להכניס מים ללא הפסקה כי היא לא מצליחה לזהות מה גובה המים, וזה פוגע במערכת של מד גובה המים ויכול לגרום להצפה".

 

ומה לגבי צריכת החשמל?

"כשרוכשים מכונת כביסה חדשה, כדאי מאוד לבחור במכונה בעלת דירוג A, מפני שהיא הכי חסכונית בחשמל. בעת השימוש יש להימנע מלהפעיל את המכונה על תוכנית בעלת טמפרטורה מעל למה שצריך", אומר ישראל.

 "גוף החימום הוא מה שזולל הכי הרבה חשמל במכונה, ועבודתו מושפעת מהטמפרטורה אליה מכוונים את המכונה. כדאי מאוד להפעיל מכונה מלאה ולא להפעיל כמה תוכניות קצרות, כי זה יהיה יותר חסכוני מבחינת תצרוכת החשמל".

 

ומה לגבי בטיחות? "כדאי מאוד לוודא שאין חוטים משוחררים ושהשקע של מכונת הכביסה מחוזק היטב", ממליץ ישראל. "לברגים יש נטייה להשתחרר וברגע שנהיה מגע רופף של חוטי החשמל, זה יכול לגרום לשקע להישרף".

 

ואיך שומרים על הבגדים?

ישראל: "לא כדאי להפעיל את המכונה על טמפרטורה גבוהה מדי, וכדאי להסתכל על הטמפרטורה המומלצת המופיעה על תווית הבגד. מבחינת חומרי הניקוי, כדאי מאוד להימנע ממילוי המתקן של חומרי הניקוי בכמות גדולה מדי של חומר. עבור מכונה מלאה אין צורך למלא אבקה בכמות של יותר מחצי כוס חד-פעמית. מבחינת מרכך הכביסה, כדאי מאוד לא לשים יותר מהפקק המיועד לכך".

 

לדבריו, "ברגע ששמים כמות גדולה, וזו טעות נפוצה בקרב הצרכנים, הנזק לבגדים גדול". ישראל הסביר כי "הסיבה לכך היא שהמרכך נוטה להצטבר בדפנות ואף לגלוש מתחת למגירת חומרי הניקוי. ברגע שמרכך כביסה מתייבש ובא במגע עם בגד הוא יוצר כתם חזק".

 

כיצד כדאי לתחזק את מכונת הכביסה?

ישראל: "מומלץ מאוד להקפיד לפתוח את המסנן של הפילטר ולנקות אותו אחת לחצי שנה. במרבית מכונות הכביסה הוא ממוקם בצד הימני, וניתן לניקוי ביד. מצטברים שם סיבים של הבגדים וכן גומיות, שערות ושאר חפצים שנשכחו בכיסים".

 

ומה עוד ניתן לעשות על מנת לשמור על המכונה? "כדאי אחת לחצי שנה לשים ארבע כפות של מלח לימון בתוך המכונה, להפעיל על תוכנית של 70 מעלות ולתת למכונה לעבוד מההתחלה ועד הסוף", ממליץ ישראל. "חשוב מאוד שבמהלך פעולה זו לא תהיה כביסה במכונה, כי הבגדים יהרסו. הפעולה הפשוטה הזו מונעת אבנית, סתימות ותקלות".

 

כל כמה זמן כדאי להזמין טכנאי לתחזוקה? ישראל: "אחת לשנה כדאי לעשות בדיקה כללית למכשירי החשמל שהם צרכני חשמל גבוהים בבית.

 אם מזמינים טכנאי שעושה בדיקה למכונת הכביסה למייבש הכביסה ולמדיח הכלים, ניתן לחסוך בעלות הביקור ולשלם עבור בדיקת ותחזוקת כל המכשירים עלות של 300-250 שקל".

 

במוקד השירות מזכירים: "כדאי לבדוק מה כוללת האחריות בעת רכישת המכונה וכן לדרוש חשבונית ותעודת אחריות על תיקונים שמבצעים הטכנאים. פרק זמן מקובל לאחריות על עבודה הוא כ-3 חודשים".

 

מחפשים טכנאי מכונת כביסה אמין? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים