שתף קטע נבחר

אובמה לאירופה: במקום כוח - שלבו המוסלמים

נשיא ארה"ב, שנעדר מצעדת ההזדהות בפריז, קורא לאירופה המתמודדת עם איום הג'יהאד לפעול ביתר שאת לשלב את הקהילות המוסלמיות בה: "במקום להכות בפטיש - טפלו בבעיה. בארה"ב המוסלמים השתלבו, הם מרגישים אמריקנים - בחלקים גדולים מאירופה זה לא כך"

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, אמר אמש (יום ו') כי אירופה צריכה לפעול ביתר שאת כדי לשלב טוב יותר בתוכה את הקהילות המוסלמיות, "ולא פשוט להגיב במכת פטיש". במסיבת עיתונאים בבית הלבן לצד ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, התגאה אובמה בהשתלבותה של הקהילה המוסלמית בתוך ארה"ב.

אובמה וקמרון בבית הלבן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אובמה וקמרון בבית הלבן(צילום: AFP)

"אחד היתרונות הגדולים ביותר שלנו הוא שהקהילות המוסלמיות שלנו מרגישות עצמן אמריקניות", אמר אובמה. "יש חלקים באירופה שבהם זה לא המצב, וסביר להניח שזו הסכנה הגדולה ביותר שאיתה מתמודדת אירופה. חשוב שאירופה לא תגיב פשוט בפטיש, באמצעות רשויות אכיפת החוק ובגישה צבאית לבעיות האלה". אובמה הודה כי אף שהמוסלמים בארה"ב נטמעו בצורה טובה יותר - עדיין אין פירוש הדבר שאמריקה לא תתמודד עם פיגועים כמו זה שאירע במרתון בוסטון בשנת 2013.

 

במסיבת העיתונאים הבטיחו אובמה וקמרון לשלב מאמצים במלחמה נגד הטרור מבית, על רקע מתקפת הטרור בפריז והפשיטות של המשטרה בגרמניה, בלגיה וצרפת על תאי טרור.

הפשיטה המשטרתית על ג'יהאדיסטים בחמישי בערב בבלגיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפשיטה המשטרתית על ג'יהאדיסטים בחמישי בערב בבלגיה(צילום: AFP)

אובמה אמר כי הוא אינו רואה בקיצונים האלימים איום קיומי, וכי הוא בטוח שניתן להביסם: "התופעה הזו של קיצונים אלימים - האידיאולוגיה, הרשתות, יכולת הגיוס של אנשים צעירים - זה שלח גרורות וזה נפוץ. זה חדר לקהילות ברחבי העולם, אבל אני לא רואה בזה איום קיומי. זהו איום שבסופו של דבר אנחנו הולכים לחסל. אבל לא נוכל לחסל אותו באמצעות נשק".

פלסטינים שורפים דגל צרפת במסגד אל-אקצה בגלל הקריקטורות של מוחמד ב"שארלי הבדו" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פלסטינים שורפים דגל צרפת במסגד אל-אקצה בגלל הקריקטורות של מוחמד ב"שארלי הבדו"(צילום: EPA)

בינתיים, ראש סוכנות המשטרה של האיחוד האירופי, ה"יורופול", אמר אתמול כי איום הטרור על מדינות אירופה כה גדול, עד שיהיה קשה מאוד למנוע לחלוטין פיגועים ביבשת. ראש היורופול, רוב וויינרייט, אמר לסוכנות הידיעות AP כי מספרם הגדול של הקיצונים המוסלמים ברחבי אירופה, העובדה שאין להם מבנה פיקודה מאורגן והתחכום ההולך וגובר שלהם - הם שהופכים את המשימה לקשה כל כך עבור רשויות אכיפת החוק.

מפגינים בטורקיה עם תמונות בן לאדן והאחים המחבלים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים בטורקיה עם תמונות בן לאדן והאחים המחבלים(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"היקף הבעיה, הטבע המבוזר של רשתות האיסלאם הקיצוני ומספר האנשים המעורבים יוצרים מצב שאפילו לסוכנויות מלחמה בטרור המתפקדות בצורה טובה מאוד, כמו זו שיש לנו בצרפת, קשה בצורה יוצאת דופן לסכל כל פיגוע". לדבריו, לפחות 2,500 בני אדם נסעו מאירופה לאזורי המלחמה בסוריה ובעיראק, וייתכן כי מספרם מגיע אף ל-5,000.

 

ובאיסטנבול ערכו היום עשרות טורקים תפילות לעילוי נשמתם של שריף וסעיד קואשי, שני האחים שרצחו 12 בני אדם בטבח במערכת העיתון

"שארלי הבדו" בפריז בשבוע שעבר. כ-160 איש, כולם גברים, צעקו "אללה אכבר" והניפו כרזות עם תמונותיהם של מייסד אל-קאעידה אוסמה בן לאדן והאחים קואשי. על שלטים קטנים יותר נכתב "כולנו שריף" ו"כולנו סעיד".

 

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, גינה היום בעצמו את הקריקטורות של הנביא מוחמד שפורסמו בעיתון "שארלי הבדו", ואמר כי הן פרובוקטיביות. הוא אמר כי מעשיהם של עורכי העיתון אינם דוגמה לחופש הביטוי, אלא מהווים הפצת טרור על ידי פגיעה בחירויות של אחרים. "לא יכול להיות חופש ללא גבול", הצהיר ארדואן בזעם בנאום.


פורסם לראשונה 16/01/2015 21:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נשיא ארה"ב לצד ראש ממשלת בריטניה בבית הלבן
צילום: AFP
מומלצים