שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

הגבינה שהתחפשה: חלומי בציפוי קדאיף על מצע סלק

מחפשים להרשים את האורחים אבל לא בטוחים איך? מסעדת ויקי כריסטינה מגישה מנה מרשימה שכולם אוהבים: גבינת חלומי בציפוי קדאיף על מצע סלק צבעוני

גבינת חלומי בציפוי קדאיף על מצע סלקים מבושלים

 

המרכיבים ל-4 מנות:

400 גרם גבינת חלומי "משק צוריאל", חתוכה לאצבעות

100 גרם שערות קדאיף

50 מ"ל דבש

10 גרם מחית כמהין שחור

1 ק"ג  סלקים, במגוון צבעים

40 מ"ל מי זאהר

350 מ"ל יין לבן

30 מ"ל חומץ בלסמי איכותי

30 גרם עירית, קצוצה דק

מלח, פלפל שחור

35 מ"ל שמן זית

 

לקישוט:

עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הסלקים ומבשלים במים במשך 40 דקות עד לריכוך חלקי. קולפים את הסלקים, חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ומחזירים לבישול ביין לבן ומי זאהר (אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים לכיסוי).
  2. מערבבים את הדבש עם מחית הכמהין השחור. מצפים את החלומי בשכבה עדינה של שערות קדאיף, ומזלפים מעל מעט שמן זית ואת תערובת הדבש והכמהין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 10 דקות.
  3. הגשה: מעבירים את הסלקים ל-4 צלחות ובוזקים עליהם מעט חומץ בלסמי. מניחים מעל את גבינת החלומי החמה, ומקשטים בעירית קצוצה.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

  • המתכון באדיבות מסעדת "ויקי כריסטינה", מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב.

 

  • במהלך חודש ינואר מתקיים במבחר מסעדות מובילות בישראל פרויקט יצירתי ויוצא דופן - "טעימה מהגליל". כל אחד מהשפים שלוקחים בו חלק הגה, יצר ושיבץ בתפריט שלוש מנות מיוחדות המשלבות מוצרי איכות של "משק צוריאל".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
כך תרשימו את האורחים. גבינת חלומי בציפוי קדאיף על מצע סלקים מבושלים
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים