שתף קטע נבחר

אמזון במגעים לרכישת אנפורנה מיקנעם

חברת השבבים אנפורנה של אביגדור וילנץ, הפועלת בחשאיות מרבית, מנהלת מו"מ מתקדם לרכישתה מול תאגיד הענק האמריקני, שמתעתד להקים מרכז מו"פ בארץ. סכום העסקה המוערך: 370 מיליון דולר. וילנץ מכר לפני 14 שנה את גלילאו למארוול ב־1.7 מיליארד דולר. עסקה זו מסכמת שבוע מוצלח להיי-טק הישראלי, עם השקעות של דרופבוקס ועליבאבא

אמזון מנהלת משא ומתן לרכישת חברת השבבים אנפורנה לאבס (Annapurna Labs) מיוקנעם, הסטארט־אפ המבטיח של אביגדור וילינץ. כך נודע ל"כלכליסט".

 

לכתבות נוספות בנושא עסקאות אקזיט

 

לפי ההערכה, סכום העסקה הוא 370-350 מיליון דולר. החברה לא הגיבה לפניית "כלכליסט". אם המגעים יבשילו לעסקה, תהיה זו הרכישה הראשונה של אמזון בישראל, וחברת השבבים השנייה שוילינץ מוכר בישראל לענקית בינלאומית, לאחר שהקים את חברת השבבים גלילאו ומכר אותה למארוול ב־2001 תמורת 1.7 מיליארד דולר.

מנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס (Photo: AFP) (Photo: AFP)
מנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס(Photo: AFP)
 

אנפורנה לאבס פועלת בחשאיות מאז 2011, כשמנהליה מסרבים לפרט אודותיה והמוצרים אותם היא מפתחת לוטים בערפל. ל"כלכליסט" נודע כי אנפורנה היא חברת אלקטרוניקה המפתחת מיקרו־מעבדים שיאפשרו תעבורת נתונים מהירה בהספק נמוך עבור שרתי מחשוב ושרתי אחסון לארגונים.

 

המייסד השקיע 10 מיליון דולר מכיסו בתחילת הדרך

אנפורנה גייסה עד כה עשרות רבות של מיליוני דולרים, תחילה כ־20 מיליון דולר, מחציתם מהונו של וילינץ, והשאר מקבוצת משקיעים פרטיים הכוללת את חבריו הקרובים של וילינץ: זוהר גילון, שמעון וינטרוב, עורכת הדין אורלי ציוני, פרופ' אברהם נוימן ופרופ' יאיר טאומן. משקיע מפתיע נוסף בחברה הוא אנדי בקטולשטיים, המשקיע הראשון בגוגל.

 

משקיע נוסף שצורף לרשימת השותפים האסטרטגיים של אנפורנה היא ענקית השבבים ARM, אחת המתחרות הגדולות באינטל, מי שמחמשת ענקיות כמו אפל וסמסונג בקניין רוחני לייצור מעבדי ליבה ובקרים מסוגים שונים. ככל הנראה, ARM הבריטית משתפת פעולה עם המיקרו־מעבדים של אנפורנה כחבילת עיבוד רבת עוצמה ונמוכת הספק ליצרניות שרתי מחשוב ושרתי אחסון לארגונים. בצורה שכזו, יכולה ARM להתחרות במעבדים של אינטל, שגם הם צברו הצלחה בעולם המחשוב הארגוני.

 

אמזון גייסה בעבר מהנדסים ישראלים למרכז בסיאטל

אמזון מחפשת כבר זמן רב לרכוש חברה בישראל שבאמצעותה תוכל לא רק לקבל לידיה טכנולוגיה שתשפר את שירות הענן שלה, אלא גם תאפשר לה להעסיק עובדי מחקר ופיתוח בישראל בתחומי השבבים, מחשוב הענן, אחסון ואולי אף בעתיד גם מומחי סייבר וביג דאטה.

 

לפני כשנה נחשף ב"כלכליסט' מהלך שיזמה אמזון לגייס עובדים בישראל בכדי לצרפם למרכז הפיתוח של החברה בסיאטל. נציגי החברה פנו דרך רשת לינקדאין למהנדסים ישראלים והציעו להם להתראיין למשרות פיתוח תוכנה בכירות. בין השאר, הוצעו לישראלים משרות בקבוצת "פתרונות התחבורה מבוססי תוכנה", זו שעסוקה בפיתוח טכנולוגיות לשיפור מערכי המשלוחים של אמזון.

 

בנוסף, אמזון פתחה בישראל משרד למכירות ושירות בתחום שירותי הענן שלה באוקטובר 2013. את המרכז מנהל איש HP לשעבר, הראל יפהר.

 

עדיין לא ברור מה מתכוונת אמזון לעשות עם אנפורנה, אך ככל הנראה היא תשמש אותה בעיקר לצרכיה הפנימיים: אמזון היא תאגיד ענק, ויותר משהיא אתר קניות גדול, היא אחת מחברות אחסון הענן הגדולות בעולם. שירות הענן של אמזון מספק שטחי אחסון למיליוני חברות ואתרים בעולם. לפי חברת המחקר נטקרפט, אמזון החזיקה ב־2013 ב־160 אלף שרתים המספקים שירותי ענן.

 

כרטיס ביקור: אנפורנה לאבס (Annapurna Labs)

מיקום: יוקנעם עילית

שנת הקמה: 2011

מספר עובדים: 90

מייסדים: אביגדור וילינץ, ביליץ הרבויה, נאפה בשארה ורונן בונה

משקיעים: אביגדור וילינץ, זוהר גילון, שמעון וינטרוב, יאיר טאומן, אברהם נוימן, קרן וואלדן ו־ARM הבריטית

מוצר: בקרי תקשורת נמוכי הספק לשרתי מחשוב ואחסון

בשנים האחרונות הוסיף וילינץ משקיעים נוספים מבחוץ, מהלך נדיר עבור היזם השמרן, ולהשקעה בחברה נכנסו קרן וואלדן, המנוהלת על ידי ליפ בו־טאן, אמריקני ממוצא סינגפורי, אחת מהדמויות הבכירות בענף המוליכים למחצה, שהשקיע בעברו בחברות ישראליות דוגמת פסעבה ומלאנוקס. במקביל משמש בו־טאן כמנכ"ל ענקית כלי הפיתוח למוליכים למחצה קיידנס, הפעילה גם היא בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים