שתף קטע נבחר

סרבנית הגט חויבה לשלם לבעלה 265 אלף ש'

במשך עשור סירבה אישה להתגרש מבעלה, ובשלב מסוים הוא אף קיבל היתר מיוחד להינשא בשנית. בנוסף נקבע שהיא תשלם לו פיצוי על התקופה

סרבנות גט עלולה לעלות ביוקר: אישה שבמשך יותר מעשר שנים סירבה להתגרש מבעלה חויבה לשלם 265 אלף שקל. השופט יהושע שנלר קבע שהיא החזיקה את בעלה כבול לנישואים שאינו מעוניין בהם ללא כל נימוק ענייני או ראוי.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו בתחילת העשור שעבר, אולם אחרי פחות מארבעה חודשים עזבה האישה את הבית כשהיא בהיריון. בנובמבר 2003 הגיש הבעל תביעת גירושין לבית הדין הרבני בירושלים, ושנתיים לאחר מכן היא חויבה לקבל גט.

 

ביוני 2010, בצעד חריג, התיר בית הדין הרבני לבעל להינשא לאישה נוספת, וב-2011 הוא אכן התחתן בשנית.

 

בינתיים דן בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב בתביעה נזיקית שהגיש הבעל נגד האישה. בית המשפט קבע שמדובר בסרבנית גט וחייב אותה בפיצוי של 300 אלף שקל בתוספת 100 אלף שקל כפיצוי עונשי מוגבר.

 

האישה ערערה לבית המשפט המחוזי בתל אביב וטענה שלבית משפט אזרחי אין סמכות לדון בתביעה שקשורה לגירושין, ושהדין העברי אוסר על מתן פיצוי כספי בגין סירוב לגט. היא הוסיפה שבעלה הפקיר אותה ונטש את בתו, וכעת מנסה לכפות עליה גירושים לא הוגנים, כשכל חטאה הוא הניסיון להבטיח שיישא במזונות בתם המשותפת.

 

כבלה את בעלה

אב בית הדין וסגן נשיא בית המשפט המחוזי, השופט שנלר, הבהיר כי בית המשפט למשפחה מוסמך לדון בתביעות לפיצוי על סרבנות גט, כפי שהוכיחה כבר הפסיקה הענפה בנושא. לפיכך הוא קבע כי אמנם אין מקום לשלול מהאישה את ה"תואר" סרבנית גט, אבל הסכים להפחית מהפיצוי שחויבה בו.

 

הוא הוסיף שנישואיו השניים של הבעל אינם מרפאים כליל את נזקיו וודאי שאינם מפחיתים מחומרת התנהלות האישה, שאף הביאה את בית הדין הרבני לנקוט בסעד הקיצוני של היתר נישואים.

 

עם זאת סבר השופט כי היה מקום להפחית מהפיצוי בהתחשב בכך שהגבר כבר פצח בחיים חדשים.

 

לפיכך נקבע כי האישה תצטרך לפצות את בעלה ב-230 אלף שקל במקום 300 אלף שקל, וגם הפיצוי העונשי הופחת ל-35 אלף שקל. כך, במקום 400 אלף שקל תשלם האישה לבעלה 265 אלף שקל, בתוספת שכר טרחת עורך דין של 15 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערערת: עו"ד אסתי וייסלר
  • ב"כ המשיב: עו"ד אורלי לוי ברון
  • עו"ד איריס שוורץ עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים